Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film podle románu "Kámen pro Dannyho Fishera" Harolda Robbinse. Děj se odehrává v New Orleans. Student střední školy Danny Fisher (Elvis Presley) se zapletl do drobné krádeže. Rozhodl se, že se polepší. Vybere si spořádaný život a začne vystupovat v klubu "Vieux Carre". Jeho minulost ho však dostihne, když místní kriminální boss dá příkaz, aby opustil klub a začal pracovat pro mafii. (tuntavala)

(více)

Recenze (9)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Je sranda, jak tu ve mně Elvis vyvolal podobný pocit jako James Dean, načež si čtu, že právě s tím se původně počítalo do obsazení. A tedy klobouk dolů, Presley se tu jako hrdý outsiderský smolař herecky předvedl nad očekávání a s lehkostí. Závěr trošku hapruje a párkrát mě vytrhlo nesmyslný chování, což ale dostatečně kompenzuje právě hlavní hvězda, Carolyn Jones k nakousnutí, kouzlo vyhlášené neworleanské French Quarter, i noirově vylazený styl. Rozhodně to nebyla jen vata+písničky. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Tak som si ku kolekcii 14 filmov s Elvisom pridal pätnásty. Je zvláštne vidieť film 63 rokov od nakrútenia. A naviac s mojim obľúbeným spevákom. Myslím, že King Creole patrí k tomu lepšiemu, čo bolo s Elvisom nakrútené. Veľkú úlohu v tom zohrala hudba s prameňmi na juhu USA. Aj tak nemôžem dať viac, ako tri hviezdičky, pretože bez obrazu by to častokrát bolo lepšie, ako s ním. Ale také boli prakticky všetky Elvisove filmy. ()

Lucjen 

všechny recenze uživatele

Elvis často vyspevuje v mojej izbe a nedokáže sa mi ohrať. Som ním jednoducho fascinovaná a tak som bola zvedavá, či ma podobne uchváti aj ako herec. No, narovinu - nie. Vo filme má rozhodne väčšie meno než samotný herecký um, ale zas žiadna katastrofa sa nekonala. Rock n' rollový kráľ sa prechádza po uliciach, háda sa s otcom, bozkáva ženy a pri všetkom sa s pootvorenými ústami tvári tak nejak rovnako, zmätene. Ale stále pri tom dokáže byť sexy a všetko vyrovnáva svojím spevom, ktorý samozrejme nemá chybu. Príbeh a zápletka nie sú zlé, len tá naivnosť im mnohokrát nesvedčí. Pár scén je tu vyslovene päsťou na oko. Tam, kde Elvis nespieva a nehrabe sa vo vlasoch to zachraňuje predovšetkým Matthau v roli mafiánskeho bossa a uhrančivá Carolyn Jones. Ale teraz si nalejme čistého vína. Respektíve ja som si ho už naliala počas filmu. ;) Bez Presleyho by tento kúsok bol šedou myškou medzi muzikálmi 50. a 60. rokov. Ale on tu je! Tak nebudem viac polemizovať a prihodím aj tú hviezdičku navyše. :) ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Mozno aj jeden z najlepsich Elvisovych filmov. Hoci ako herca ho nejak extra nemusim, film vyrazne ozivuju hudobne vsuvky- tam sa dalo perfektne bavit . 78 % ()

jurasino 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších Elvisových filmů. Opravdu vynikající zážitek jak po herecké stránce tak hlavně po hudební. Film z prostředí New Orleans kde se taky natáčel, takže opravdu nádhera. Skvělý a dojemný, napínavý, akční příběh a opravdu i pokud nejste fanoušci Elvise tak by vás to mělo bavit, doporučuju to každému. Když už nějáký film s Elvisem tak bych sáhl po tomhle. Písničky: Crawfish, Trouble, Dixieland Rock, Young Dreams, Hard Headed Woman, Don't Ask Me Why, New Orleans a King Creole. ()

Huguette 

všechny recenze uživatele

Dle kritiků by se mělo jednat o jeden z nejlepších výkonů Elvise. Nemyslím si, že by Elvis byl zrovna uchvacující herec. Na filmu nevidím nic světaborného, ale přesto mě k tomu fimu něco táhne a nemůžu se zbavit nutkání občas se k němu vrátit a pustit si aspoň pár scén (do jisté míry je to dáno mou lehkou obsesí Carolyn Jonesovou). Docela mě překvapilo, že režisérem je Michael Curtiz, protože některé záběry mi připadaly...skoro až kýčovité, prvoplánové...nicméně, jistě se film od takové Mildred Piercové vzdaluje, ale přesto všechno si nemysím, že to patří k filmům, které komentuji jako : "vidět- užit si - zapomenout"...na King Creole určo nezapomenu. Přesto čtvrtou (a osobní) hvězdičku si přidám jen v komentáři **** =) ()

mac000 

všechny recenze uživatele

Tři hvězdy jsou maximum. Z literární předlohy Harolda Robbinse zůstala jen postava Danny Fishera a jeho vztah k otci, jinak je vše "ušito na míru" rockandrollovému králi Presleymu (např. v románu je Danny boxerem, ožení se a má dítě, které ale zemře). Děj je příliš schématický a Elvis hraje stejně jako ve všech ostatních filmech. Zde mu navíc scénář předepisuje roli hrdiny, kterým osud smýká a on se tomu jen poddává. Zajímavější rolí pro mě byl místní "mafián" Maxie Fields, ztělesněný Walterem Matthauem. Celkově ale průměr a v kontextu filmografie Michaela Curtize rozhodně jeden z jeho slabších filmů. ()

Reklama

Reklama