Reklama

Reklama

Manufraktur

všechny plakáty
Krátkometrážní / Experimentální
Rakousko, 1985, 3 min

Recenze (6)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Ono to možná bude znít blbě, ale na rozdíl od předešlých dvou autorových filmů, co jsem viděl, mi tady chybí příběh. Tohle je prostě "jen" čistý audiovizuální industrial. A já mám industrial rád. A ta paní v kozačkách! ()

Easykk

všechny recenze uživatele

Já už vím proč má pan Tscherkassky všechny filmy na podobném principu totálního chaotismu, křeči a dojmu že na vás padá pračka. On má rozbitou kameru a neví jak jinak nám to má říct...:o) Prosím Vás, kupte mu někdo už konečně novou ať natočí něco co dává smysl a z čeho si nechcete co nejrychleji poslat mozek na protější zeď v obavě že jste jediný co to nepochopil a proto to nechcete hodnotit! ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Kratučká avant gardná snímka Petra Tscherkasského ktorá, ako to je v jeho prácach zvykom, obrovským oblúkom obchádza zaužívané filmové a dejové praktiky. Prechádza hranice vedenia diváka ktorý je s toho iba zmätený keďže nedokáže svojim logicky zaužívaným myslením uchopiť (ne)obsah tohoto diela. A pritom iba stačí zabudnúť na to na čo sme v "normálnych" filmoch zvyknutý a nechať sa ponoriť do obrazového chaosu ktorý táto experimentálna snímka ponúka. ()

d-fens 

všechny recenze uživatele

myslím, že pri takomto "filme" človek začne uvažovať, čo to je vlastne film, filmové umenie...či majú tieto pojmy aspoň približne vymedzené hranice? kde končí umenie, a začína čistý experiment (na divákoch :))... nehovorím, že na takéto "zlátaniny" netreba invenciu, nezávislé myslenie....ale aj tak si myslím, že ich ohodnoteniu (ak je vôbec možné hodnotiť niečo, čo sa formálne vymyká akýmkoľvek generalizáciám, a myšlienkou akýmkoľvek asociáciám) by mala predchádzať poctivá a úprimná debata o povahe umenia a jeho význame pre človeka.... je víťazstvom umelca, keď sú ľudia z jeho diela absolútne zmätení?? http://youtube.com/watch?v=G2OBNPN7818 ()

Slavníkovec 

všechny recenze uživatele

Vypadala to jako taková mini reklama na bakelitového Trabanta, jinak smysl celého snímku mne minul na 100 honů. Nelze než říct, že se mi to zdálo lehce nudné. Tvůrce se nám snaží vnucovat, že tento kraťas je originální, můj názor na něj: Není originální. ()

Javad 

všechny recenze uživatele

Áno! V tomto prípade je víťazstvom umelca, keď sú ľudia z jeho diela absolútne zmätení. (narážam na komentár užívateľa d-fens ) ()

Reklama

Reklama