Reklama

Reklama

Harry Potter a Fénixův řád

  • Velká Británie Harry Potter and the Order of the Phoenix (více)
Trailer 2
Fantasy / Rodinný / Dobrodružný / Drama
Velká Británie / USA, 2007, 138 min

Režie:

David Yates

Předloha:

J. K. Rowling (kniha)

Scénář:

Michael Goldenberg

Hrají:

Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson, Jason Isaacs, Tom Felton, Maggie Smith, Helena Bonham Carter, Robbie Coltrane, Ralph Fiennes, Michael Gambon (více)
(další profese)

Harryho Pottera a jeho bratrance Dudleyho napadnou během prázdnin mozkomorové. Harrymu se sice podaří v poslední chvíli oba zachránit pomocí ochranného kouzla "patrona", ale za jeho použití před mudly mu hrozí vyloučení ze školy. Po krátkém setkání s Hermionou, Ronem, Siriusem, profesorem Lupinem a dalšími přáteli v domě Fénixova řádu pokračuje Harry v cestě na ministerstvo kouzel, kde má disciplinární řízení rozhodnout o jeho osudu. Přes napjatou situaci Brumbál zvrátí rozhodnutí v jeho prospěch. Že potíže čekají i ve škole, pochopí Harry, když zjistí, že na příkaz ministerstva je novou učitelkou obrany proti černé magii protivná Dolores Umbridgeová. Harry má stále podivnější sny, které ho pojí s Voldemortem. Zachrání sice díky tomu život panu Weasleyovi, Brumbál se však jeho vidin obává a pověří profesora Snapea, aby chlapce cvičil v nitroobraně a naučil ho, jak komukoli zabránit v přístupu do své mysli. (TV Nova)

(více)

Související novinky

Držitel Oscara Gabriel Yared zahraje v Praze

Držitel Oscara Gabriel Yared zahraje v Praze

23.07.2012

Světoznámý tvůrce filmové hudby – skladatel Gabriel Yared (Oscar za Anglického pacienta) – čas od času vymění pero a notový papír za klavír a veřejně vystoupí. Letos na podzim budou mít šanci slyšet… (více)

Norton a Pitt opět spolu

Norton a Pitt opět spolu

18.09.2007

V Klubu rváčů byli nerozlučnou dvojicí ;-), a brzy Eda a Brada opět uvidíme na filmových plátnech bok po boku. Stane se tak v dlouho připravovaném celovečerním remaku televizní minisérie State of… (více)

Hoffman miluje Thompsonovou

Hoffman miluje Thompsonovou

09.06.2007

Dustin Hoffman a Emma Thompson si během natáčení Horší už to nebude zřejmě padli do oka. Zanedlouho se totiž spolu objeví v romantickém dramatu Last Chance Harvey. Ale pravděpodobnější možná bude, že… (více)

Reklama

Reklama