Reklama

Reklama

Márnice

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Dojlova rodina se přestěhuje do venkovské oblasti Kalifornie, aby zde začala nový život. Možná je to zvláštní volba, jelikož opětně zprovozní pohřební službu ve dlouho opuštěném domě bratří Fowlerů . Místní obyvatelé se tohoto domu bojí a ve městě se povídá, že místo, kde tento dům stojí, je prokleté. Dojlova rodina brzy přijde na to, že na jejich pozemku se skrývá něco, co probouzí mrtvoly z jejich dlouho zapomenutých hrobů a živí se na smrti samotné. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (110)

Malarkey odpad!

všechny recenze uživatele

Další z dloooooouhé řady vyvražďovacích hororů s naprosto dementním příběhem. U filmu jsem vydržel zhruba 40 minut a pak jsem to musel vypnout pač na mě šli stavy zoufalé zlosti zaškrtit někoho z autorů (pozn. jednoho koho) pač tohle překračuje snad všechny meze. Není třeba dalších slov. ()

tron 

všechny recenze uživatele

(Pod)priemerný horor veterána Tobea Hoopera ani omylom nestačí na jeho dve vrcholné diela (TEXASKÝ MASAKER MOTOROU PÍLOU a POLTERGEIST). Napriek tomu sa mu i bez poriadneho rozpočtu darí budovať kvalitnú strašidelnú atmosféru, najmä niektoré pasáže z nočného cintorína v prvej polovici sa mu vydarili. Horšie je to so slabým hereckým obsadením a nevydareným scenárom, ale vďaka latexovým príšerkám a akčnému finále má MÁRNICA niečo do seba. Ale veľa toho nie je a jej prvá, povedzme "atmosférická", časť ma bavila viac, ako druhá "krvavá a uvrieskaná". A už ani tá prvá nebola nijako mimoriadna. Viac na mojom ex-blogu: http://ivokucera.blog.sme.sk/c/150216/Marnica-40.html ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Blbost o dětech, odfláklém hlavním záporákovi, bandě umrlců a megaplísni. Paradoxně lepší první půlka, kde se toho moc neděje, než ta splácaná druhá. F* Bobby F! ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Tohle jako mělo byt co? Sranda variace na zombíky nebo co? nechápu, děsná slátanina, která bohužel jako obvykle na začátku slibuje dost, ale nakonec skutek utek a nic neni. Tohle byla prostě nechtěná parodie na horor. Jedna trapná ubohá scéna za druhou, měl sem co dělat abych vydržel do konce ()

Hitman_47 odpad!

všechny recenze uživatele

Od tvůrce kultovního Texas chainsaw massacre bych teda čekal něco víc, než PG-13 (žádné brutality + skoro žádná krev....jo a ještě k tomu zkurvená nuda) horrůrek pro maximálně tak 12-ti leté parchanty, kteří s tímto kouskem budou chodit machrovat svým vrstevníkům s tím, že maj "hustej horror Márnice." ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Podpriemerný horror, ktorý sa snaží pôsobiť aurou 80.-tych rokov. Chvíľami sa mu to skoro aj darí. Vykráda snáď všetky vtedajšie témy a miesi ich v akýsi nepodarený príbeh. Ale nakoniec to nie je až taká katastrofa. Celkom sympatický mladí herci, chátrajúca márnica pri zanikajúcom cintoríne, ľahko humorne pojatá réžia, zopár nechutných scén. Najviac ma však zaujalo obsadenie hlavnej úlohy Denisou Crosby. Táto herečka v roku 1989 skvele stvárnila Rachel Creedovú vo filme "Pet Sematary". Škoda, že sa jej podobný výkon nepodarilo zopakovať aj v "Márnici". ** ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Tohle město bere násilí velmi vážně… Jenže už vážně se nedá brát Mortuary. Je to tak moc ulítlý, že mi nesčetněkrát odrovná… Drž hubu blbe.. Tohle město bere násilí velmi vážně.. Drž hubu blbe !! Už žádný hřbitovní děti ! OK ŠERIFE. ()

JAn 

všechny recenze uživatele

Nic nového pod sluncem. Takový malý dům u hřbitova, ale bez doktora Freudsteina a hlavně bez skvělé atmosféry. Po nadprůměrném Toolbox Murders přichází Hooper s hloupou vyvražďovačkou, která sice místy potěší solidní atmosférou, ale odradí pitomým scénářem a ubohými efekty. Na druhou stranu, aspoň nenudí. No, nebýt to Hooper, moje hodnocení je podstatně nižší. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Pán Hooper už zrejme nenatočí žiadny morbídny horor, ktorý by rozrušil svet ako sa mu to podarilo svojou prvotinou Texas Chainsaw Massacre (1974), ani nedosiahne kvalít určite atmosferického dielka z produkcie Stevena Spielberga Poltergeist (1982). V Mortuary síce dokázal navodiť slušnú atmosféru, ktorá však ku koncu prudko klesne. Možno aj vďaka odľahčeným veselším scénkam, ale hlavne kôli naivnému scenáru. Ničím neprekvapí. A o čom to je? Márnica – žeby znovu „dead walk“? Super je situácia, keď sa naši traja kamaráti v dome vyhúlia a na dvere zaklope policajt. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Horor/Mysteriózní/Thriller? No, možná v první polovině filmu to působilo jako laciný TV mysteriózní horror, nějaká špetka atmosféry by se našla a snad i napětí, pokud bych všem odpudivým postavám (mám na mysli hlavní hrdiny) nepřála nekompromisní zánik. Ale potom převzal režisérskou taktovku Zdeněk Troška nebo někdo takový a najednou z "Márnice" byla komediální fraška, která děsila jedině svou nesmírnou trapností. 25% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

T. Hooper natočil jen pár výborných hororů, zbytek je průměr. Přesto mám jeho filmy rád, i když zamrzí, že jeho talent se neprojevil u více snímků. Márnice jakoby vznikla v 80. letech, což kvituji, dojem snad kazí jen levné počítačové efekty v závěru. Hřbitov, márnice, tajemná plíseň a hrůza pod zemí. Škoda, že strachu moc nenažene a napětí dostává až poslední čtvrtina. Dojde na upadlou ruku, vytržené srdce i ustřelenou hlavu, z průměru to ale film nevytáhne. Plusem je pro mne sympatická D. Crosbyová, byť nejlepší role má už za sebou. Jinak barabizna je děsivá sama o sobě a na podzemí, kde jsou vidět odkazy na Texaský masakr, se tvůrci vyřádili. Výborná je hudba - Pentagram, Oedipus, Bongzilla, The Dillinger Escape Plan... A výživný konec si rozhodně ocenění zaslouží. Podivnost: vystudovaná patoložka používá při práci anatomický atlas, jako by to nikdy nedělala. Původní hodnocení ponechávám, znovu už se ale asi na film nepodívám. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Dvě třetiny filmu Hooper buduje slušnou atmosféru. Divákovy je jasné že je něco v nepořádku, ale netuší co přesně se stane. Sem tam se něco šustne, semtam náznak zla a povídačky o zohavenem bývalem hrobníkovy, který žije v hrobce. Bohužel pak se všechno zvrhne v digitalní orgie, přehlídku sice celkem povedených ale přeplácených masek. Navíc prostory zchátralého domu a hřbitova režiser vymění za papundeklové levné podzemí a dílo zkázy je dokonáno. Původně jsem chtěl dát dvě hvězdičky, ale úplný závěr filmu tomu nasadí korunu. Hooper byl klasik hororového žánru. Slovo byl sem naprosto pasuje. Kdyby aspon Marnici dokončil v tom stylu jak ji začal, tak mohl udělat solidní béčko. Ale toto je fakt zpackaný hnus. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tobe Hooper nám stárne.A se stářím přichází i ipotence.Tak mu to nemějme za zlé,že zrežíroval hororový mišmaš,který sám neví jakým směrem se má ubírat.A další Hooperův film s názvem Jinn vypadá ještě na větší průser.Asi nezná přísloví,že v nejlepším se má přestat.Už se na to vyser a jdi radši do režisérského důchodu. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Asi jako každý jsem si u Márnice vzpomněl na dobu, kdy Tobe natočil Texas..., Salem's Lot nebo Poltergeista... Ne, že by byla Márnice úplně špatná, atmosféru má více než slušnou, zejména v první polovině a masky zombies vypadají dobře, ale scénář není moc vydařený, casting musel dělat totální trotl (tak nesympatické herce jsem už dlouho neviděl) a co nasere nejvíc, jsou digitální triky... Ty jsou tak špatné, že se vám z nich bude chtít zvracet... Prostě na film se dá v klidu podívat i se u něho dobře pobavit, ale už to není ten Hooper, jak jsem ho měl rád... ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"V logice se nepitvejte, mrtvá těla užívejte!" Patoložka s mottem "Každý konec je pro mě začátek" zpracovává mrtvol kusy a mrtví pak dělají psí kusy. Aneb odsávání tělních tekutin může být nuda, ale i pěkný humus tanec. Obzváště vyskytují-li se ve filmu chcíplotiny rozverné, s kompulzivními poruchami chování: "Drž hubu, blbe!" Jak se mi v plesnivé márnici líbilo? Užil jsem si to. Např. patoložku vybalující po stěhování vercajk, čili nádobíčko: "Tohle je do pitevny, tohle do kuchyně... hlavně to nepoplést!" Líbila se mi i praxe hřbitovních dětí, noční rande mezi náhrobky, protože trocha strachu je spolehlivé afrodiziakum. Slovy pořádkumilovného, leč stydlivého šerifa: "Mladíci své dívky vystraší a potom je... potom je... svedou." Dostalo se mi také poučení, že strašidla drží dietu, pročež je nadměrné množství soli spolehlivě zrakví, i důrazného šerifova varování: "Tohle město bere násilí velmi vážně!" A co ještě jsem si užil? Hele, nebuďte moc zvědaví, pamatujte, že zvědavost zabila kočku! ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Meno režiséra, hrôzostrašný plagát a sľubný názov. Táto trojkombinácia sľubovala minimálne slušný priemer. Lenže keď sa pozrieme bližšie, tak zistíme, že od Hoopera sa toho dnes veľa čakať nedá, že takýto retro plagát musí nutne klamať, pretože nie sme v Taliansku 70. rokov a názvami hororov sme sa už nechali oklamať veľakrát. Ako nočné wtf však odporúčam. Kvôli presvedčeniu sa na vlastné oči, o čom píšem. Zabudol som ešte na absenciu ďaľšieho dôležitého tria, atmosféry, napätia a hrôzy. ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Jeden môj kamarát väčšinu filmov opíše takto: "Bol to dobrý horor (akčný film, atď...), ale zlý film." Keď už použijem jeho vyjadrovanie, tak Márnica je zlý horor a ešte horší film. Márne som dúfal, že Hooperovi ešte z jeho čias Poltergeista a Texaského masakru zostal nejaký hororový talent, no Kultom hrôzy ma nemilo prekvapil, Krokodíl už nestál za reč a najnovšia Márnica mi len potvrdila, že Hooper už nie je ani z polovice taký režisér ako býval. Tuctová vyvražďovačka, ešte k tomu aj nudná. Úvod síce nebol až tak zlý, ale ostatné je strata drahocenného času. ()

Hellblazer 

všechny recenze uživatele

Už som myslel, že Tobe je v úplných sračkách, teda aj bol no našťastie sa mu z nich podarilo vyhrabať. Mortuary je slušný horor s docela podarenou atmosférou, maximálne debilnými postavami ( otrasná stará vykopávka, koktavý policajt, feťák, celkom pekná baba ) a CGI efektami ktoré sú tak zlé, že som z nich skoro grcal. Čo zamrzí hlavne z toho dôvodu, že masky zombie sú naozaj podarené a doteraz nechápem prečo to museli dokaziť tou príšernou počítačovou krvou. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak na tohle jsme čuměli naposledy na silvestra: Za tohle by si měl Hooper namlátit klackem do hlavy. Nedalo se na to vůbec divat ani v opilosti 10%. Střízlivý si to snad ani v životě nepustím. Naprosto nelogické scény, které se tam postupně střídali -- jsem přežil hlavně díky sampanu. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Sakra lidi, by mě teda zajímalo, co přesně od hororu očekáváte? Tohle je celkem slušná jízda v duchu osmdesátých let, která se trefila do mého gusta. Jestliže jsem dal Lesům 3* za to, že z námětu a atmosféry nevymáčkly víc (a celý film na to potenciál měl), tady klidně dám i ty 4, protože Tobe z toho vymáčkl všechno, co šlo. Víc už s tím udělat nešlo a mě to takhle, jak je to udělaný, stačí. Zvracení do úst, všechny scény z márnice a práce na mrtvolách, jsou docela zajímavé úseky. Jediný, co mi trochu vadilo, byl samotný závěr filmu, ten si Tobe mohl klidně odpustit, zas až tak se toho ducha osmdesátek držet nemusel. ()

Související novinky

Roň slzy, už brzy ozáří lampa dvůr

Roň slzy, už brzy ozáří lampa dvůr

18.05.2006

Tedy alespoň něco na ten způsob. Říká vám jméno Dario Argento něco? Jestli ne, tak vězte, že je to jeden z nejlepších režisérů a scénáristů italských krvavě brutálních horrorů minulých několika… (více)

Reklama

Reklama