Reklama

Reklama

Jak sluníčko vrátilo štěňátku vodu

  • USA How the Sun Returned Water to the Puppy
všechny plakáty
Animovaný / Krátkometrážní / Rodinný
Československo, 1960, 9 min

Režie:

Zdeněk Miler

Kamera:

Ivan Masník

Hrají:

Jiří Prager (vypravěč), Viola Zinková (vypravěč), Josef Kemr (vypravěč), Antonín Jedlička (vypravěč)
(další profese)

Obsahy(1)

Malé štěňátko hledá misku s vodou, a když ji najde a napije se, sluníčko mu ji až z oblohy vysaje. Štěňátko se ptá ostatních zvířat, jestli o tom něco nevědí. Až skřivánek mu prozradí, že ji má sluníčko. Štěňátko vzlétne balónkem až k sluníčku, ale to mu balónek propíchne a štěňátko spadne dolů. Potom sluníčko vodu vrátí v podobě deště a štěňátko jen spokojeně zahafá. (skinny9)

(více)

Recenze (10)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Příběh úplně pro ty nejmenší. Malé roztomilé strakaté štěňátko, hledá svou vodu kterou mělo ve své misce, poté co se ale napilo a ulehlo, tak mu ji nezbedné slunéčko vysálo do poslední kapky. Štěňátko ji postupně hledá a ptá se napřed nějaké drzé kačeny, potom kravky, pak ji hledá v konvi, setká se i se žížalou, kopretinky o ni také nic neví, až poslední skřivánek mu poradí že ji má sluníčko, tak vzlétne balónkem až k němu a a když mu sluníčko balónek propíchne a on spadne zpátky na zem ke své boudě, tak mu ji sluníčko postupně všechnu vrátí, způsobem jako když prší. A štěňátko je rádo a jen spokojeně zaštěká a potom už jen spí a spí... Jeden z těch Milerových krátkých animovaných filmu, které jsem nikdy předtím a to ani jako malý neviděl. Roztomilá zvířátka v příběhu namluvili například Josef Kemr či známý a oblíbený zvířecí napodobovatel strýček Jedlička. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Veľmi roztomilé šteniatko. Spôsob podania jeho príbehov je zaujímavý, animačne sa nevyhýba ničomu, čo má správne šteňa mať. Škoda, že vzniklo len pár dielov v začiatkoch Milerovej krátkometrážnej filmovej tvorby. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Myslím, že asi nejznámnější příběh o štěnátku, ale přijde mi, že má nejmíň propracovanou animaci, zvláště pozadí oproti těm dvěma dalším. ()

exhoubus 

všechny recenze uživatele

V tomto příběhu bylo všechno. Napětí, drama, komedie... Akorát mi vadí, stejně jako u Colomba, že se hned na začátku dozvíme, kdo je pachatel a příběh tím pak ztrácí na napětí. ()

Braddy 

všechny recenze uživatele

Štěňátko bylo fajn, ale krtek byl a je o dost lepší. Navíc díly o štěňátku jsou určeny přeci jen těm nejmenším. ()

Pablinho 

všechny recenze uživatele

Tohle je bomba, jsem měl i knížku :)) Jedna z mála, kterou jsem přečet. Nicméně, takhle maji vypadat pohádky pro prcky, hezká animace i příběh (který má nějaký smysl, je ze života a snad i malý ponaučení?)... Svýmu dítěti rozhodně pustim tohle než tuli-tuli. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Oproti krtečkovi jsou příběhy o štěňátku namluvené. Když už nic jiného, třeba se děti budou po shlédnutí pohádky zajímat o koloběh vody v přírodě. ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Námět a zápletka: 4/10 ... Vizuální stránka: 5/10 ... Soundtrack: 4/10 ... Didaktický potenciál: 4/10 ... Celkový dojem: 4/10. ()

Reklama

Reklama