Reklama

Reklama

Vzpomínky na lásku

(festivalový název)
  • Jižní Korea Nae meorisogui jiugae (více)

Obsahy(1)

Působivý příběh mladé dívky z dobré a honosné rodiny, která se bláznivě zamiluje do jednoho ze zaměstnanců svého otce. Přestože je zklamaná ze svého předchozího vztahu, probudí v ní náhodné setkání s mladým tesařem hluboké city. Zprvu nepřístupný mladík podlehne jejímu nevinnému kouzlu a společně překonají společenské rozdíly, vezmou se a odstěhují se na venkov.

Ačkoliv zní tento příběh jako z pohádky, vyústí do kruté reality. Do reality, kterou připravil osud, zcela nečekaně a zcela radikálně. Ale... i když paměť vypíná, hluboký cit zůstává. Tento silný příběh je nejen o lásce, ale také o obrovské síle a víře. A o tom, že zapomenout se nedá, i když tomu osud chce jinak. (charlosina)

(více)

Recenze (801)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

"Skutočný tesár postaví svoj domov vo svojom srdci". Neskutočne emocionálny príbeh dvoch ľudí, ktorí navzdory ťažkým životným skúškam našli k sebe cestu. Ich novou spoločnou prekážkou bude omnoho komplikovanejší "protivník". Su-Jin sa po nešťastnom vzťahu so ženatým mužom zamiluje do zamestnanca otcovej firmy. Ten jej city spočiatku neopätuje, no po pár týždňoch pochopí, aké šťastie ich postretlo. Vzájomná súhra, láska a ochota urobiť jeden pre druhého úplne všetko posúva "obyčajný" vzťah do sféry mimo chápania všetkých ľudí naokolo. Toto je príbeh o skutočne láske, ktorý sa stane raz za život, ktorý postretne jedného z milióna. Napriek všetkému sa vo mne bijú, miešajú zvláštne pocity, ktoré je skutočne náročné opísať pár slovami. Film dokáže, keď nie otvoriť, tak minimálne pootvoriť oči, aby divák pochopil o čom vlastne láska je. Ťažko povedať, či ľudia vôbec chápu podstatu vzťahov a vzájomnej náklonnosti. Myslím si totiž, že veškeré "osadenstvo" kráčajúce po tejto zemi, ako po "pódiu divadla", nechápe svoje hlavné, či vedľajšie úlohy. Ak "MOMENT TO REMEMBER" pochopíte, dá Vám odpovede na Vaše otázky. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Krásný, přesto srdce rvoucí příběh o lásce dvou mladých lidí, kterým osud nepřeje jejich vzájemnou lásku. Film u kterého jsem probrečel celou poslední hodinu, ... emočně náročný, přesto krásný. Výkony obou herců byly na tolik přesvědčivé, že mi hned přirostli k srdci a hudba jen podbarvovala, již tak silný zážitek. I přes celkovou délku filmu, která je neskutečných 144min, je film i přes smutný příběh neuvěřitelně jemný a netlačí na pilu, takže divák může naplno prožívat emoce spolu s herci. Od režie, až po hudbu nevím co bych vytknul. Silný zážitek s překrásným koncem, ale po druhé bych to asi, už emočně nezvládnul. 95 % ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Hodně slušný a hlavně efektivní romantický film, plný všelijakých zajímavých akčních i nervy drásajících prvků. Jenže stejně jsem tomu dal tři hvězdičky. Je to natočený hodně dobře, ale podle mě si to víc jak tři hvězdičky nezaslouží. Film má přes dvě a půl hodiny a představuje životní příběh dvou lidí, kteří se setkali a v životě to nemají jednoduché. Sledovalo se to se zaujetím, ale ten konec ohledně tý ženský byl už přehnaně dlouhej. Každopádně herci byli slušní. Napsal jsem vlastně to samý co lesumir, akorát jinými slovami. A pokud bude mít problém z důvodu kopírování, tak si to s ním vyřídím :-). Mně je to jedno, cejtil jsem to stejně. Film slušný, ale být z toho na prášky? ()

Arbiter 

všechny recenze uživatele

Stejně dokážeme být krásná stvoření. Tou niternou nedokonalostí, sveřepým bojem s racionálním světem. A nekonečným umem splétat snovou nitkou kýčovitý zámky. Nemluvím tu o obsahu filmu ale o jeho podstatě. O tématu které s citem a civilně pojímá. Je neuvěřitelné jak sveřepě člověk přetváří a buduje svou realitu tak křehkých citů. Ye-jin Son byla překrásná. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Tahle kinematografie mě nikdy zvlášť nefascinovala. A vlna asijské romantiky mě ze židle taktéž nezvedla. Inu, řádně propečený hamburger kdesi u stánku se taky nedá jíst denně, ale jednou za čas vás jeho vůně přivábí. A dost možná, že i zasytí. Moment to Remember je další z řady oceňovaných a divácky vděčných snímků, sic je jeho příběh prostinký. Jak jinak. Třídní rozdíly mezi tesařem a dívkou z vyšších kruhů nestojí v jejich vzájemných sympatiích, nicméně bude to choroba, která se stane jejich největší překážkou. Jak jinak. Pranýřujte mě, ale bylo to zbytečně zdlouhavé, se zbytečnými scénami, které se protáhly na ubíjejících 144 minut, průhlednými až nepřirozenými. Jak jinak. Formálně jako vždy něco navíc, potěší i korejská star Ye-jin Son. Zbytek mě mrzí. Zrovna jako těch 89%, co tu tak trčí!! Čekám odplatu.. Jak jinak. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (8)

  • Jung Woo-sung sa kvôli svojej role priučil tesárstvu a stavebníctvu. Malú drevenú stoličku, ktorá sa objavuje v Cheol-suovom dome, vyrobil on sám. (Arsenal83)
  • V kórejských pokladniach zaznamenal film veľký úspech, keď si ho pozrelo v kinách 2,56 milióna divákov, čo bola dovtedy najvyššia návštevnosť v žánri melodráma. Už o rok ho ale prekonal Neoneun nae unmyeong (2005) s 3,05 miliónmi divákov v kinách. (Arsenal83)

Související novinky

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

28.12.2010

Byl by hřích opomenout při příležitosti končícího prvního desetiletí nového milénia souhrn nejlepších filmů daného období. Zde vám přinášíme žebříček třiceti nejlepších celovečerních filmů dle… (více)

Reklama

Reklama