Reklama

Reklama

Vzpomínky na lásku

(festivalový název)
  • Jižní Korea Nae meorisogui jiugae (více)

Obsahy(1)

Působivý příběh mladé dívky z dobré a honosné rodiny, která se bláznivě zamiluje do jednoho ze zaměstnanců svého otce. Přestože je zklamaná ze svého předchozího vztahu, probudí v ní náhodné setkání s mladým tesařem hluboké city. Zprvu nepřístupný mladík podlehne jejímu nevinnému kouzlu a společně překonají společenské rozdíly, vezmou se a odstěhují se na venkov.

Ačkoliv zní tento příběh jako z pohádky, vyústí do kruté reality. Do reality, kterou připravil osud, zcela nečekaně a zcela radikálně. Ale... i když paměť vypíná, hluboký cit zůstává. Tento silný příběh je nejen o lásce, ale také o obrovské síle a víře. A o tom, že zapomenout se nedá, i když tomu osud chce jinak. (charlosina)

(více)

Recenze (801)

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Kterak podat smutný osud tak, že utahá a ubije nikoli emocionálním dopadem a tragičností, ale délkou a přepísklou hudbou. Bohužel jsem viděl director's cut, ty dvě a půl hodiny byly opravdu moc. Mně stačí naznačit a nastínit, nemusí se mi vše do zblbnutí "vysvětlit" :-( Vyšší hodnocení za to, co se přesto dalo přimyslet (a že o čem přemýšlet bylo!). ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Víc takových filmů a přestal bych být ironickým cynikem. Ani dvouapůlhodinová režisérská verze nerozmělnila tohle s fantastickou lehkostí natočené a překrásně zahrané melodrama v citově vyděračský kýč - čímž při chladné úvaze vlastně tenhle film být měl. Řekl bych, že jedině Korejci tohle dokážou, a právě to na jejich filmech miluju. A Moment to Remember je ryzí doják, upřimný a čistý. ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Tak nevím co by mělo být právě na tomto filmu tak vyjímečného. Po všech oslavných recenzích jsem čekal mimořáné romantické drama a to co jsem viděl bylo obyčejné romantické drama. Opravdu nevím co by se mi zde mělo líbit. Film je natočen sice kvalitně, ale tak nějak standartně. Herci jsou sice dobří, ale ten scénář mi přijde hrozně křečovitý. Taky se rád nechám dojmout, ale takhle lacino se nenechám. No a ta scéna v závěru to už mi přišlo jak klasický kýčovitý overkill. Sorry všem, ale tenhle film podle mě do top 200 nepatří. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Som rád, že svoj 1000. komentár môžem venovať práve tomuto filmu. Mnohým dnešným namysleným fiflenám by táto romantická dráma mohla pomôcť pochopiť podstatu šťastného vzťahu. Love story medzi finančne dobre zabezpečeným dievčaťom a tesárom, ktorý má vo vlasoch večne nejaké piliny a každý deň drie na stavbe, mi pripadala obzvlášť zaujímavá, pretože rovnako ako on, v stavebníctve pracujem. Síce ako odborník neviem, čo na stavbe riešil so stavbyvedúcim a budúcim svokrom, pretože debnenie je na betonáž buď pripravené alebo nie a žiaden dážď debneniu nemôže uškodiť, ale ok. To iba tak mimochodom. Mal som šťastie vidieť director´s cut, takže netuším, čo všetko v kratšej verzii chýba. Na tomto filme by som nemenil nič. Možno pre niekoho prehnaný gýč, vykalkulovaný doják a neviem čo všetko, ale je mi to fuk. Ten príbeh ma fakt dojal k slzám a to som si pred vzhliadnutím povedal, že sa pokúsim, aby ma film nezlomil. Zlomil ma ako golem zápalku a od ich prvého vtipného stretnutia som hltal každú minútu. Tak dojímavé scény a pritom tak jednoducho obyčajné... Záverečná scéna v ústave, kde hlavný hrdina skrýva svoje slzy cez úsmev a slnečné okuliare ma fakt dostala. Neuveriteľne dojímavá love stroy, ktorá trhá srdcia na kúsky a v žánri romantická dráma len veľmi ťažko nájde premožiteľa a bezkonkurenčne jej patrí miesto number one i moje plné hodnotenie. Chlapom možno postačí rukáv, či papierová vreckovka, no a baby moje... vy si pripravte rovno uterák. 100% ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Ako opísať slovami neopísatelné? Skúsim začať holými faktami. A moment to remember je romantická melodráma, ktorá svoju inšpiráciu čerpá z japonského seriálu "Pure souls" z roku 2001. A ďalej už vážne len ťažko nachádzam slová, ktoré by vystihli emociálny dopad tohto filmu na mňa. Veľmi hmlisto sa to dá prirovnať k nasledujúcemu: to čo My Sassy girl znamená pre žáner teenagerskej romantickej komédie, to čo Classic pre žáner čistej romantiky a Bin-jip pre skvelý mix "transcendentálnej lovestory", tak presne to isté je A moment to remember pre spomínaný žáner melodrámy. Nadpozemsky krásne rozohraná romanca v prvej časti rozvibrovala moje srdce do tých najkrajších ľúbostných akordov, pričom som vedel, že scenáristi vytiahnu v druhej časti zákonite nejakú peripetiu. Môžete to nazývať citovým vydieraním a možno budete mať aj pravdu. Ale viete čo? Je mi to vážne úplne fuk, pretože ani sebacynickejšie pošklebovanie aj toho najchladnejšieho "psieho čumáka" mi nikdy nezoberie tú záplavu neopísateľné príjemných, smutných a dojemných emócií zo sledovania tohto filmu. A ešte dačo. Ešte pri žiadnom filme som tak túžobne neočakával z úst hlavného hrdinu tú najznámejšiu vetu: "사랑 해요". P.S. Dlhšia Director´s cut verzia predstavuje ešte o 30 min. dlhšieho a silnejšieho prúdu tých najkrajších citov, ktoré dokáže naše srdce vylúdiť a podobne ako kratší zostrih je príkladom DOKONALEJ melodrámy. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (8)

  • Jung Woo-sung sa kvôli svojej role priučil tesárstvu a stavebníctvu. Malú drevenú stoličku, ktorá sa objavuje v Cheol-suovom dome, vyrobil on sám. (Arsenal83)

Související novinky

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

28.12.2010

Byl by hřích opomenout při příležitosti končícího prvního desetiletí nového milénia souhrn nejlepších filmů daného období. Zde vám přinášíme žebříček třiceti nejlepších celovečerních filmů dle… (více)

Reklama

Reklama