Reklama

Reklama

Vzpomínky na lásku

(festivalový název)
  • Jižní Korea Nae meorisogui jiugae (více)

Obsahy(1)

Působivý příběh mladé dívky z dobré a honosné rodiny, která se bláznivě zamiluje do jednoho ze zaměstnanců svého otce. Přestože je zklamaná ze svého předchozího vztahu, probudí v ní náhodné setkání s mladým tesařem hluboké city. Zprvu nepřístupný mladík podlehne jejímu nevinnému kouzlu a společně překonají společenské rozdíly, vezmou se a odstěhují se na venkov.

Ačkoliv zní tento příběh jako z pohádky, vyústí do kruté reality. Do reality, kterou připravil osud, zcela nečekaně a zcela radikálně. Ale... i když paměť vypíná, hluboký cit zůstává. Tento silný příběh je nejen o lásce, ale také o obrovské síle a víře. A o tom, že zapomenout se nedá, i když tomu osud chce jinak. (charlosina)

(více)

Recenze (801)

Matty 

všechny recenze uživatele

„Když zmizí paměť, zmizí i duše“ . Věděl jsem, že je to smutný film, věděl jsem, že dojímá k slzám. Těšil jsem se na něj a bál se, že budu zklamán. Nebyl jsem. Brečel jsem. Potenciál každičké situace plynoucí z daného námětu byl vymačkán jako citron. Až do poslední kapičky. Až do okamžiku -„Jsme v nebi?“ -„Ano“. V tu chvíli jsem v něm byl na okamžik taky. Po usušení slz, po částečném opadnutí žalu (který zcela neodezní nikdy), jsem pocítil náhlý záchvěv radosti. Obyčejné radosti ze života. 100% Zajímavé komentáře: Adrian, Jhershaw, kitano, wipeout, tragos ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Poslední půlhodinu jsem brečel skoro bez přestání. Nepamatuji se, kdy naposledy jsem viděl alespoň stejně tak dobrý snímek. Pět hvězd absolutně bez výhrad. Filmové nebe ... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Hodně slušný a hlavně efektivní romantický film, plný všelijakých zajímavých akčních i nervy drásajících prvků. Jenže stejně jsem tomu dal tři hvězdičky. Je to natočený hodně dobře, ale podle mě si to víc jak tři hvězdičky nezaslouží. Film má přes dvě a půl hodiny a představuje životní příběh dvou lidí, kteří se setkali a v životě to nemají jednoduché. Sledovalo se to se zaujetím, ale ten konec ohledně tý ženský byl už přehnaně dlouhej. Každopádně herci byli slušní. Napsal jsem vlastně to samý co lesumir, akorát jinými slovami. A pokud bude mít problém z důvodu kopírování, tak si to s ním vyřídím :-). Mně je to jedno, cejtil jsem to stejně. Film slušný, ale být z toho na prášky? ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Yeong-ha Kim, John H. Lee .. IV. Ye-jin Son napotřetí ve snímku, který herecky zvládla až dokonale. To, jak dokáže zahrát cit, emoce a jak zvládá drásavé i úplně civilní scény je neskutečné. Měl jsem tu možnost vidět napoprvé Director's cut verzi a mít tu možnost si to všechno plně vychutnat. Tento film je dlouho tak obyčejný až opravdový. Určitě by mohl být ze života kohokoliv z nás. Ovšem na tíživou otázku zda si všechno zde zobrazené přát, protože tohle neskutečné drama o lásce je na jednu stranu ohromě laskavé a hezké, na stranu druhou smutné a až kruté zároveň. Prostě takové, jaký umí být sám život! Láska totiž může potkat všechny a věřte, je lepší milovat a ztratit než nemilovat vůbec. Vždyť možná proto jsem na konci skutečně plakal .. úžasná scéna, která v podstatě naplňuje to, co název filmu slibuje - nezapomenutelný okamžik! „Jsme v nebi?“ .. Ano, já tam v tu neskutečně krásnou chvíli byl! A ty slzy které mi tekly po tváři .. Nepopsatelná chvíle! Na tento okamžik nikdy nezapomenu a mám ho navždy uchovaný v srdci. 95%. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Branila som sa, co to slo. Urputne, zubami nechtami, rukami, nohami, myslou. Hodinu a pol som si myslela, ze sa aj ubranim, ale poslednu tristvrte hodinu som sa poddala, prehrala som na plnej ciare. Uplne som sa zlozila. A to doslova. Zo sedacky na zem, v predtuche, ze ma caka nieco emocionalne neznesitelne. Ano, je to sladke, ano, je to sentimentalne, ano, je to dlhe, ale ja vravim... Cert to vem! Ku koncu som citila az fyzicku bolest z toho, ako som vnimala tu bezmocnost a zaroven tu ohromnu lasku. Momentalne mi dosli vsetky vyrazove prostriedky, ktorymi by som mohla vyjadrit svoj dojem z tohto umeleckeho zazitku, a preto sa radsej poberiem do svojej ulitky... ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Ako opísať slovami neopísatelné? Skúsim začať holými faktami. A moment to remember je romantická melodráma, ktorá svoju inšpiráciu čerpá z japonského seriálu "Pure souls" z roku 2001. A ďalej už vážne len ťažko nachádzam slová, ktoré by vystihli emociálny dopad tohto filmu na mňa. Veľmi hmlisto sa to dá prirovnať k nasledujúcemu: to čo My Sassy girl znamená pre žáner teenagerskej romantickej komédie, to čo Classic pre žáner čistej romantiky a Bin-jip pre skvelý mix "transcendentálnej lovestory", tak presne to isté je A moment to remember pre spomínaný žáner melodrámy. Nadpozemsky krásne rozohraná romanca v prvej časti rozvibrovala moje srdce do tých najkrajších ľúbostných akordov, pričom som vedel, že scenáristi vytiahnu v druhej časti zákonite nejakú peripetiu. Môžete to nazývať citovým vydieraním a možno budete mať aj pravdu. Ale viete čo? Je mi to vážne úplne fuk, pretože ani sebacynickejšie pošklebovanie aj toho najchladnejšieho "psieho čumáka" mi nikdy nezoberie tú záplavu neopísateľné príjemných, smutných a dojemných emócií zo sledovania tohto filmu. A ešte dačo. Ešte pri žiadnom filme som tak túžobne neočakával z úst hlavného hrdinu tú najznámejšiu vetu: "사랑 해요". P.S. Dlhšia Director´s cut verzia predstavuje ešte o 30 min. dlhšieho a silnejšieho prúdu tých najkrajších citov, ktoré dokáže naše srdce vylúdiť a podobne ako kratší zostrih je príkladom DOKONALEJ melodrámy. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Achjóóóóóóó´, já chci taky dát 5*.......ale nepůjde to. Někdo tomu říká víc citu, já tomu říkám víc sentimentu. Podobně jako u My sassy girl je první a poslední třetina božská, jenže někde kolem středu to zase křípe, vata a výplň, ještě nedošlo k zápletce, ale zároveň už je vztah dostatečně rozehrán, chtělo by to prostříhat ( ano, také jsem viděl directors cut ), 140 min. je na nevýpravné melodrama zbytečně moc.....ale jinak krásné. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

SRDCE MI BUŠÍ JAKO O ZÁVOD. JÁ, KIM SU-JIN, MILUJI JEN TEBE, CHOI CHUL-SOO. NECHCI NA TO ZAPOMENOUT. NESMÍM..... /// Kim je hezká (asi bohatá), on je pracovitý (asi chudý) a inteligentní. A KIM ZTRÁCÍ TUŽKY... Jsou šťastní, její táta totiž dokáže odpouštět. A KIM ZTRÁCÍ CESTU DOMŮ... Zahrává si s nimi osud? Proč nemůžou být šťastní na věky? A KIM ZTRÁCÍ POJEM O ČASE.... Moc sympatické herecké obsazení a i když to (na první pohled) není z mého hodnocení znát, zajímavější než Láska a jiné závislosti. A CO ŘÍKAL DOKTOR? Film o lásce, kterou sužuje těžká nemoc. A co by to bylo za film o nemoci, kterou nevyléčí ani láska, kdyby se člověk na konci nerozbrečel! (Pro masochisty – je celkem dlouhej!!) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Často si nedokážu vzpomenout. 2.) Alzheimer? Toho chlápka neznám! 3.) Mám rád smutný filmy o šťastné lásce. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Jeden z najlepších ak nie najlepší Kórejský film romanticky-dramatického žánru aký som kedy videl. Pekne romanticky zahrané a dejovo dobre dramaticky zvládnuté dielo, ktoré malo na mňa ale až príliš dlhú stopáž (144 min) . Čo film robí takým silným je určite reálny scenár. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nejkrásnější Film všech dob !!! V Žánru Romantika/Drama je tohle absolutní špička! Dokonalá Chemie mezi dvěma protagonisty mi vyrážela dech! Nechybí humor,akce,láska,romantika a hlavně Emoce!! Emociálně mě tohle zničilo jako psa! Dokonce i po skončení filmu jsem měl nekontrolovatelné nutkání brečet jako malý! V tomhle filmu je neskutečná,nepopsatelná síla!! 10/10 ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Skvostne natočená tragická telenovela. Prvoplánový príbeh plný citového vydierania so scenárom pre filmy dopoludnia pre gazdinky na Hallmarku. V prvej polovici vidíme nekonečné štastie dvojice, zhatené tragikou polovice druhej. Bohužiaľ tento stokrát prevarený postup nie je ničím oživený a nehrá sa tu ani hra s divákom (ako napr. ,,,,ing).Našťastie film natočený s vkusom Kórejcom vlastným a po formálnej stránke veľmi dobre odvedený. Dávam 7/10 najmä kvôli hercom, pretože Ye-jin son je nielen krásna, ale jej výkon je tým hlavným, prečo si MTR pozrieť. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Já si ty korejské romance dávkuju postupně po čase, abych si je náležitě užila. Tahle je jedna z nejkrásnějších a bohužel také nejsmutnějších. Ústřední dvojice je neuvěřitelně sympatická a sledovat jejich příběh od zamilování se do přesmutného konce je zážitek. Někomu to jistě přijde jako citové vydírání, mně to tak nepřipadalo a určitě být na místě té dívky, udělám to samé, co ona. ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Director's cut. Neuvěřitelně nádherná záležitost. Emocionálně zdrcující. Nádherně vyplněné romantické nebe, nad kterým se divák chytne za srdce. Neuvěřitelně podmanivý, čistý, s citem podaný příběh bez jediného kazu. Každá scéna má svou váhu, každý zdrcující okamžik cítíme společně, každý slovo, dotyk, pohled - pohlazení na duši. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Odpuštění je obětování malého kousku srdce na oltář svojí nenávisti." Já jsem velký romantik, ale nedá se to poznat. Také jsem hodně odolný, možná jen zabržděný, vůči vyvolávání emocí a nesnáším citové vydírání. Ve prospěch snímku, jehož originální název 내 머리 속의 지우개 mi učaroval, musím konstatovat, že jsem z něj necítil kalkul. Nicméně ždímání emocí probíhalo na příliš vysoké otáčky, které mi nebyly moc příjemné. Abych však jen nehaněl, tak musím vyzdvihnout Ye-jin Son, která dokázala z očí vykouzlit lásku, radost, smutek i prázdnotu a když se k těm očím přidal zbytek herečky, tak to byla docela síla. Já jen nejsem tím pravým divákem pro tento druh filmů. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Víc takových filmů a přestal bych být ironickým cynikem. Ani dvouapůlhodinová režisérská verze nerozmělnila tohle s fantastickou lehkostí natočené a překrásně zahrané melodrama v citově vyděračský kýč - čímž při chladné úvaze vlastně tenhle film být měl. Řekl bych, že jedině Korejci tohle dokážou, a právě to na jejich filmech miluju. A Moment to Remember je ryzí doják, upřimný a čistý. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Nejkrásnější a nejdojemnější korejský film? Ne, tohle je nejkrásnější a nejdojemnější film vůbec. A moment to remember dokonale vystihuje každičkou radost i bolest, co se skrývá za slovem "láska". Hlavní dvojice je jako pro sebe stvořená. Celé je to natočeno tak pěkně skromně, opravdově a neuměle. Nevěřím tomu, že existuje někdo, kdo u toho nádherného díla zůstane chladný. Pro mě dokonalé ve všech směrech... ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Jedinečné, citlivé a jemné melodrama s obrovským emocionálním dopadem, aneb A Movie to Remember! Něco tak srdceryvného, láskyplného, v něčem zoufale úsměvného a v něčem zdrcujícího se jen tak nevidí. Vystavění emocionálního prožitku kousek po kousku je impozantní (kvalitní režie), zejména během druhé projekce jsem si všiml a ocenil pár detailů, které u diváka už od počátku, takřka nevědomně, budují onu potřebnou atmosféru. Je to síla charakterů (jako muž přiznávám, že Cheol-su je úžasný chlap), situací a vět, které teprve později dostanou další rozměr a také věrohodné zpracování Alzheimerovy nemoci. Žádné klišé, žádný patos, jen ten Director's cut mohl být buď kratší, nebo variabilnější. 9/10 ()

Související novinky

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

28.12.2010

Byl by hřích opomenout při příležitosti končícího prvního desetiletí nového milénia souhrn nejlepších filmů daného období. Zde vám přinášíme žebříček třiceti nejlepších celovečerních filmů dle… (více)

Reklama

Reklama