Reklama

Reklama

Vzpomínky na lásku

(festivalový název)
  • Jižní Korea Nae meorisogui jiugae (více)

Obsahy(1)

Působivý příběh mladé dívky z dobré a honosné rodiny, která se bláznivě zamiluje do jednoho ze zaměstnanců svého otce. Přestože je zklamaná ze svého předchozího vztahu, probudí v ní náhodné setkání s mladým tesařem hluboké city. Zprvu nepřístupný mladík podlehne jejímu nevinnému kouzlu a společně překonají společenské rozdíly, vezmou se a odstěhují se na venkov.

Ačkoliv zní tento příběh jako z pohádky, vyústí do kruté reality. Do reality, kterou připravil osud, zcela nečekaně a zcela radikálně. Ale... i když paměť vypíná, hluboký cit zůstává. Tento silný příběh je nejen o lásce, ale také o obrovské síle a víře. A o tom, že zapomenout se nedá, i když tomu osud chce jinak. (charlosina)

(více)

Recenze (801)

Madison 

všechny recenze uživatele

S kórejskými filmami zatiaľ nemám bohaté skúsenosti, ale stačilo, že si ma tento slaďák získal už len titulným obalom. A čo sa skrývalo za ním? To sa snáď ani nedá opísať slovami. Nádherný film, nádherní herci, svojimi výkonmi dodávajúci snímke osobité čaro a aj sentiment, ktorý sa tu často trhal z reťaze, k tomu akosi prirodzene patril. Klavírny motív smutnú atmosféru iba podtrhoval a obzvášť ma úplne uchvátila scéna na kopcoch s fialovými odleskami v pozadí či intímnou kamerou. Hlavná hrdinka bola stelesnením vnútornej krásy a ani nemusím byť beznádejná romantička, aby ma toto dohnalo k slzám. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Kórejská romantika má u mňa vysokú reputáciu a to vďaka neopísateľným pocitom, kedy mi chodia zimomriavky po chrbte a stačia na to iba pohľady zamilovaných, prípadne nápad. To je kumšt a rád sa nechávam unášať. Dobrých vecí sa človek tažko presýti a v záplave pochvalných komentárov a vysokých hodnotení, aj ťažko zachová chadnú hlavu. Moment to Remeber je pekný, citlivý film, ale onoho kýženého pocitu "opravdovosti" som sa žiaľ nedočkal. S mamutiou stopážou som sa nedokázal dostať "in" a postavy mi boli cudzie, pozeral som na hodinky. Hlavne v prvej časti filmu, než došiel "zvrat" a konečne sa niečo začalo diať. Na rozdiel od My Sassy Girl ľutujem, že som nevidel skrátenú verziu. Ono niekedy je menej viac a ani s tými slzami to netreba preháňať. ()

Reklama

juta 

všechny recenze uživatele

Nemoci jsou svinstvo a ještě k tomu, když postihnou člověka v tak mladém věku. 145 minut, do kterých se dokázalo nacpat tolik různých pocitů od radosti, až po chmůrné okamžiky. Vyváženost romantiky a dramatu byla přesně daná na polovinu a v konečném důsledku nemohlo vzniknout nic jiného, než že vám to bude vrtat v hlavě ještě nějakou dobu. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to perfektná juhokórejská romantická dráma. Má výborný príbeh o mladej úspešnej žene z bohatej rodiny, ktorá sa po nevydarenom vzťahu náhodne zoznámi s tesárom, zamestnancom svojho otca, do ktorého sa bláznivo zamiluje a časom jej city opätuje a tak už nič nebráni spoločnému vzťahu, ktorý potvrdí aj svadba, ale všetko pekné raz skončí a žene sa začne prejavovať alzheimerova choroba, o ktorej vôbec netušila. Spracovanie je vynikajúce, počas celej takmer dva a polhodinovej dĺžky sa na to skvelo pozerá, v prvej fáze okrem iného film funguje aj ako komédia, na pobláznenosť hlavnej hrdinky je radosť pozerať, časom to už je príjemný romantický film prakticky najvyššej úrovne, ale v poslednej hodine už film prechádza do silnej drámy plnej emócií a nezabudnuteľných scén. Minimálne jedna z posledných scén odohrávajúca sa na benzínke alebo snaha zakryť smútok za okuliarmi ma úplne dostali. Herecké obsadenie je dokonalé, najväčší priestor má samozrejme hlavné duo a obaja, Son Ye-jin aj Jung Woo-sung predvádzajú jedny z najlepších hereckých výkonov, s akými som sa zatiaľ stretol, ale nič nemôžem vytknúť nikomu. Réžia a technická stránka sú prvotriedne, toto je rozhodne jeden z absolútnych žánrových vrcholov, všetko funguje tak ako má a aj emócie patria medzi tie najvýraznejšie, tu sa nenájde ani detail, ktorý by sa dal vytknúť. A pritom pre režiséra je to debut, čo je pre mňa pri takejto kvalite až nepochopiteľné. A veľmi dobre je na tom aj hudba. A moment to remember patrí rozhodne medzi tie najlepšie romantické filmy vôbec. Dokonalý kúsok filmárčiny. 88% ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

DIRECTORS CUT: Bohužel jsem si omylem stáhla dvou a půl hodinovou (!!)verzi,takže ode mne nelze čekat žádné silné dojetí jako od ostatních. Jsem hodně citově založený člověk,ale tohle mi maximálně párkrát nahnalo slzy do očí.Nic víc.Téma Alzheimerovy choroby je smutné samo o sobě a ještě smutnější v případě, že jí trpí mladá dívka,jenomže tady se po většinu doby nic nedělo, když nepočítám konfliktní vztahy mezi hlavním hrdinou a jeho rodiči,to si autoři mohli odpustit.Když už se přišlo na to,že je Sun-Jin nemocná, tak tam všichni pořád brečeli a já odolávala nutkání mlátit hlavou o stůl.Nejsem žádný necita,ono to dojemné vskutku je,ale někdy až přespříliš.A když se na pláč díváte přes dvě hodiny,vaše smysly to trochu otupí.Každopádně musím přiznat,že ač se jedná o korejskou tvorbu,svoje kouzlo a kvality to určitě má. ()

Galerie (14)

Související novinky

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

28.12.2010

Byl by hřích opomenout při příležitosti končícího prvního desetiletí nového milénia souhrn nejlepších filmů daného období. Zde vám přinášíme žebříček třiceti nejlepších celovečerních filmů dle… (více)

Reklama

Reklama