Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tento film vypráví příběh tří dospívajících studentek, které prožívají první lásku a první vášeň a hledají samy sebe. Mary Bradfortdová přichází do privátní dívčí školy, kde se spřátelí se dvěma spolubydlícími, Tori Mollerovou a Paulie Osterovou. Mary, která se snaží sžít s novým prostředím, však brzy zjistí, že dívky jsou milenky a když se Tori pod nátlakem ostatních spolužaček snaží vztah ukončit, Pauli je schopna udělat cokoliv, jen aby ji získala zpět.

Príbeh o dospievaní, prvej láske, hľadaní vlastnej identity, tajomstvách, ale aj o pokrytectve. Plachá Mary prichádza na elitnú dievčenskú internátnu školu. Vďaka svojej miernej a milej povahe sa rýchlo spriatelí s novými spolubývajúcimi Paulie a Tori. Paulie je vášnivá rebelka, ktorá miluje poéziu, Shakespearove hry a vždy nahlas povie svoj názor. Tori je krásne dievča z bohatej rodiny, navyše bystrá a vzorná študentka, ktorú má na škole každý rád. Nováčik Mary s naivitou pozoruje dianie a vzťahy okolo seba, ale len postupne začína chápať, že jej priateľky spoločne prežívajú vášnivú prvú lásku. Situácia sa skomplikuje, keď už Tori nedokáže čeliť tichému tlaku okolia a strachu z prezradenia. Nemá odvahu nasledovať svoje city a vzťah s Paulie ukončí. Paulie je však odhodlaná za svoju lásku bojovať tak, ako za tú svoju bojovali hrdinovia Shakespearových drám. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (65)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Piper Perabo - děvenka z Divokých koček se z plaché romantičky změnila na drsnou lesbu, k tomu lehce (někdy těžce) vyšinutou. Téma "miluju holku, ale nejsem lesba" by určitě mělo něco do sebe, kdyby ten film nebyl tak nekompaktní - nabízí se spoustu vedlejších témat, která pak vyšumí do ztracena (postoj spolužaček, účast staré profesorky, loajalita spolubydlící). Každopádně Piper Perabo na rozdíl od Koček, kde to bylo jen o vzhledu, překvapí výborným herectvím. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Ztracená není dokonalý film. Není to ani představitel čistého osmdesátiprocentního vším co tam má být nabitého a vůbec hodně dobře zvládnutého filmu. Jak píše kleopatra - je tu tolik zajímavého, slibného a nevyužitého... Co ale je využito na sto a více procent, je herectví Piper Perabo, z jejíž "ostatní" filmografie by mě tedy nadšení rozhodně ze židle nezvedlo. Možná je to i tou fyzickou podobou, ale tady a teď hrála jako druhá Hilary Swank. Mladická rozervanost a bouřící city, Shakespeare a věřte nebo ne, mnou právě rozečtený Macbeth, tohle všechno hraje pro tenhle film. To zaujetí a nadšení s jakým bezhlasně a přesto tak zřetelně předčítá monolog Lady Macbeth, dokonalé, běhal mi mráz po zádech. Romantismus a tragičtí hrdinové jako od Goetha opět na scéně, tentokrát z dívčího pohledu. Byl jsem uchvácen a dávám 80%. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Zcela jistě citlivě zpracovaná, přesto nikterak hloubková sonda do homosexuální lásky dvojice dospívajících studentek internátní školy.. film by si zasloužil lepší zacházení!! Herecky však zcela ohromuje celé ústřední trio (Barton-Perabo-Paré), zejména od Piper Perabo by podobně působivý výkon čekal málokdo!! ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Polozapomenutý film, který sice není dokonalý a potřeboval by místy "dotáhnout" či vyprávět trošku jinak, ale zato má Piper Perabo, která dokazuje, že umí hrát. Je škoda, že podobnou větší příležitost nedostala v nějakém komerčně větším filmu, mohla by z ní být jedna z lepších současných hereček… 75 %. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Nudný, presladený, predramatizovaný a prehrávaný film, plný teatrálnych scén, ktoré mi liezli na nervy. Príbeh, snažiaci sa za každú cenu niečo ukázať a dokázať, vo mne vyvolal mnoho rôznych negatívnych pocitov, až ich neviem poriadne ani vyjadriť. Každopádne ma tak otrávil, že si dlho dám pozor, či si pozriem nejakú tínedžerskú drámu (nie že by som ich predtým vyhľadávala). ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Hraje-li film na lesbickou strunu v dívčím internátu, je malá šance, že ho budu považovat za nudný - jenže tenhle nudný je. A může za to především vrstvení jednoho klišé na druhé, od scén s ptákem (dravým, (ne)létavým) po postavu mentorujícího zahradníka a i celý závěr přeslazený víc, než dramatický proslov na pásce se smrtí Arnolda Jidáše Rimmera, čemuž nezabránila ani sympatická postava ústřední hrdinky (teda vlastně pozorovatelky). Nevyužité, nudné, rozvláčné. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Nesnesitelně nudný film, který působí lacině, amatérsky a mnohem starší, než je. Holky jsou sice pěkné a i herecky celkem obstojné, ale co je to platné, když ten film dramaticky vůbec nefunguje. A minimálně někdy od půlky je jasné, jak to skončí. Při sledování jsem se neubránil podobnému zklamání, jako např. v případě snímku Poslední noc v Římě - zdá se být bohužel jasné, že 2 hezké holky na plakátě ještě nejsou zárukou dobrého filmu, a člověk by se tím neměl nechat nalákat. Podruhé bych se tomu obloukem vyhnul, a radši si pustil Trhliny, které mi tento film vzdáleně připomněl. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Dobre, lezbičky sú vďačné téma a zakázaná láska tiež, ale všetkého veľa škodí a toto tu bol bezkonkurenčne najpatetickejší film v histórii slnečnej sústavy. Aj cez nostalgiu. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

"Náboženské předskudky jsou svinstvo a kdo se jimi nechá ovládat, jsou idioti". To zcela určitě není sdělení, které nám chtěli tvůrci filmu předat, ale já si to tak přebral. Hledal jsem něco s lesbickou tématikou u náctiletých, a to jsem dostal. Zajímavý nápad, kdy hlavní hrdinka je spíše v roli pozorovatele. V závěru mě dvakrát zamrazilo, jednou kouzlem okamžiku, jendou strachem. Asi chápu, proč Piper Perabo dostala roli v Covert Affairs. Má smysl vidět kvůli: lesbické tématice, jedné z ranějších rolí Mischi Barton, nádhernému poprsí Jessicy Paré, hereckému šílenství P. P. nebo zjištění, že když si člověk zařve a něco si přizná, může se mu ulevit. # [viděno: monitor, sluchátka] # příběh 6 | hudba 7 | humor 0 | akce 2 | napětí 3 | pustil bych si znovu 5 ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Samé teatrálne žvásty ... jediné, čo bolo z filmu zrejmé je to, že to tá Paulie nemala v hlave v poriadku. Project 52 Films by Women ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Perabo, Paré, Barton, to je trojica dnes poloskrachovaných až skrachovaných herečiek, hoci vizuálne mali na kariéry vyšších úrovní. Táto lesbo romanca útočí na základné pudy vystavujúc na obdiv zvrátenosť, aby sa zmenila vo vyšinutú záležitosť. Najhoršie ale je, že tú vyšinutosť predvádza nudne a namiesto toho, aby to postúpila do kvalitnej thrillerovej roviny, vidíme len bláznivú Piper, čo nevie čo od rozkoše. Zaujímavá je tá absurdná línia, ktorá tvrdí, že Paulie nebola lesbička, len sa zamilovala do dievčaťa. Čože? Mne to nejak nejde do ucha. Dajme si to trocha inak. Karol nebol homoš, len sa zamiloval do chalaňa od vedľa. Také niečo existuje? ()

Sofia 

všechny recenze uživatele

Hodně předramatizované teenagerovské drama se skvělou písníčkou při hezké milostné lesbické scéně :-) ()

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Film s poutavým dějem a zajímavým obsazením. Mile mě překvapil. Musí ale na takové téma být nálada. Řekla bych, že se to bude líbit spíš dámskému publiku, než mužskému. Za mě 80%. Někdy se třeba podívám znovu. ()

Martinibaby 

všechny recenze uživatele

Za to dokonalé zobrazení ztracenosti, bezmocnosti a utrpení a celkové 'poselství' filmu. Sám o sobě není ničím zajímavý (snad kromě hereček) ale to, co vyobrazuje tento fakt s přehledem zastíní. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Zpočátku velice přijemný film s úžasným obsazením se postupně překlopí v předramatizovanou a přeafektovanou blbost, což mě děsně mrzí. Vesměs všední téma je tu zobrazováno jako největší problém na světě. Předsudky jsou zlo, v americe dvojnásobně a i když je to film 15 let starý, neodpustím mu tu teatrální melodramatičnost v poslední třetině. ()

curunir 

všechny recenze uživatele

Musím povedať, že v prvej polhodine som bol pomerne príjemne prekvapený, neskôr sa to však riešením konfliktu medzi Tori a Paulie menilo. Pohľad na lesbickú lásku dvoch kamarátok bol nevšedným zažitkom hlavne v odvážnej milostnej scéne, čo sa však postupne zmenilo na obyčajné divadielko. Myslím si, že to bolo aj tým že na začiatok si film na nič prelomové a výpovedné nehral, keď už však išlo do tuhého akosi na seba strácal. Z veľkej časti za to mohla aj predstaviteľka Paulie (Piper Perabo), ktorej výkon je veľmi premenlivý, raz hrá dobre, inokedy zase neuveriteľne falošne. Mischa Barton v úlohe Mary zase jeden čas nehovorí o ničom inom, len čo všetko robievala so svojou nebohou mamou. O to príjemnejšia je potom postava Grahama Greena, ktorý vo svojej úlohe záhradníka aspoň na nič nehrá. Zvažoval som, že by som dal 4*, avšak ani pár pekných študentiek v sukničkách ma nevrtrhlo s toho, že som sa v závere dosť nudil a zistil som, že ak by bol tento film s titulkami, pravdepodobne by som si ho vôbec nepozrel. ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Hodně silný film o vztahu dvou zamilovaných děvčat z neutrálníhó pohledu třetí spolubydlící. Film nás zavede do dívčí internátni školy. Celý dějem jemně provází Mary "Mouse" (Mischa Barton), která je tiché, přemýšlivé děvče. Mary pozoruje své dvě zamilované kamarádky Pauline (Piper Perabo) a Tori (Jessica Paré) jejichž vztah však nemůže díky nevhodnému okolí pokračovat, což rozehraje minimalistické, ale bravurní drama. Vyzdvihnul bych v první řadě herecké výkony Paulie a Tori, které jsou jednoduše vynikajicí. Scénář je taky povedený. Režijně z toho šlo asi vytřískat ještě více, ale i tak se povedlo vytvořit atmosférické malé - velké drame, které se mi nadprůměrně líbilo. Navíc i po jeho skončení na mě zanechalo své stopy a to oceňuji - 4 hvězdama a 85%. I could totally give my life for blueberry pancakes. ()

Reklama

Reklama