Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V domově důchodců zemře na otravu plynem jedna z chovanek, kdysi bohatá žena. Vyšetřující dvojice kriminalistů se seznamuje s různými motivy a podle toho usuzuje na sebevraždu, nešťastnou náhodou nebo dokonce na zločin. Zemřelá měla totiž dosti šperků. Vyšetřování zkomplikuje ztráta svatováclavských dukátů z pokoje zemřelé. Vyšetřování se v závěru změní v působivou obžalobu mladé generace... V inscenaci režiséra J. Dudka z roku 1968 hlavní roli ztvárnil E. Cupák. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (11)

Gavin87 

všechny recenze uživatele

Zapomenutý klenot československé televize mající mimo jiné i morální a výchovné poslání - ona působivá obžaloba mladé generace. Až nepříjemně a slizce akurátní ředitel je hereckým koncertem Jiřího Dohnala. Výborná Marie Rosůlková a velice přesvědčivá a distingovaná Marie Brožová. Skvělá televizní inscenace! ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Bohužel je tato detektivka s výbornou atmosférou ovlivněna dobou a oslovení typu byla to distinguovaná dáma a soudružka, rve uši. Jinak potemnělá atmosféra starých sídel z detektivek A. Christie je tady nahrazena seniorským ústavem. Na tehdejší naše poměry a možnosti se to povedlo. Ono své kouzlo tomu dodají černobílé provedení a výborní herci. Několik variant případu je dalším plusem a děj se nežene na jedné linii od vraždy po vyšetření. Za mě povedený kousek. ()

Reklama

snaked 

všechny recenze uživatele

Výborná detektivka s Cupákem a Moučkou jako dvojicí vyšetřovatelů. Skvělé herecké výkony, vyzdvihnu třeba Marii Rosůlkovou. Nezvyklé prostředí a dobrá atmosféra. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Klasické dílo svého žánru odehrávající se na sklonku šedesátých let vyniká pozoruhodnou psychologií postav, nápaditostí a spádem děje, i tématem, které pojednává. Zachycuje zdařile i složitost a nesnadnost života opuštěných starých lidí, odsunutých většinou zaneprázdněnými příbuznými na vedlejší kolej. Kvalitu tohoto skromného televizního díla zvyšuje i jeho záměrně otevřený konec. Herecké výkony v duchu proslulé britské racionality a sebeovládání charakterizují oba představitele hlavních mužských rolí - Eduarda Cupáka a překvapivě také Jaroslava Moučku. Upozornil bych i na fascinující herecký výkon Marie Rosůlkové, která i dnes poprávu patří mezi klíčové postavy českého divadla a filmu. I po téměř padesáti letech, které od vzniku této inscenace již uplynuly, prokazuje tato jakoby obyčejná a spíše komorní detektivka svou životaschopnost a přesvědčivě naznačuje neoddiskutovatelné přednosti klasického žánru před současnými thrillery a akčními filmy všeho druhu. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama