Reklama

Reklama

O babě hladové

(TV film)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Dagmar Veškrnová a Boleslav Polívka v pohádce pro dospělé. (oficiální text distributora)

Recenze (15)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Autorkou scénáře je Lenka Procházková, dcera Jana Procházky, ano "toho" Jana Procházky, který napsal Kočár do Vídně. ()

Ej Hlemýžď 

všechny recenze uživatele

Zvláště oceňuji výkon B. Polívky v roli starostlivé smrtky, kdy musí řešit pro ni nepřjitalnou situaci nedobře zvládnuté sebevraždy, která neměla podle ní vypořádané všechny náležitosti. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Bolek Polívka vypadá spíš jak nějaký úchylák, než Bába Hladová…To však nic nemění na tom, že tento příběh pro dospělé se Jitce Němcové (režisérce) a Lence Procházkové (scénáristka) docela povedl. Nechyběla tomu místa až depresivní/ponurá atmosféra a především trojice Veškrnová, Polívka a Chýlková odvedli velmi slušné herecké výkony. To byla jistě příprava na jejich vrcholnou spolupráci v kultovním Dědictví…340Kčs pro bábu hladovou… ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Velice povedená hororová pohádka. Je to jen půlhodinka a určitě si ji budete pamatovat lépe než mnoho předlouhých a natahovaných pohádek. Mám rád Švandrlíkovi horory, tak jsem se těšil na něco českého a od někoho jiného. A musím uznat, že se to Lence Procházkové podvedlo. Hrají Dagmar Veškrnová, Boleslav Polívka, I. Chýlková a T. Frágner. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Kruci, viděl jsem stejný film? Úplně nejlepší na tom všem je hudba, která zezačátku tvoří lehce podmanivou atmosféru, ale pak tam přijde Polívka coby Bába hladová, zatáhne do toho komediální prvky a není to ani dramatický horor, ani komediální horor a jako mix obojího to vůbec nefunguje. A jelikož celý děj by se dal v pohodě odvyprávět za 10 minut, ale tady bohužel trvá 33 minut, takže čím déle to trvalo, tím víc jsem se nudil a závěr, kde si Bába hladová přijde ještě pro jinou ženu, je úplně zbytečný a jenom natahuje už tak vleklý děj. Natočené to není špatně, ta hudba dost zachraňuje a zpočátku to atmosféru skutečně má, ale jinak mi to nic nedalo, časem na to asi zapomenu a víc jak lepší 2* si to podle mě nezaslouží. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

No, velmi zajímavý počin. Jen to mělo skončit smrti té první dívky. Takto mi to přijde dějově nevyvážené. Přesto jde o nadprůměr. ()

honzic 

všechny recenze uživatele

Poměrně vydařený TV film skvěle zahraný českými herci, zejména Bolek Polívka je jako smrt černě humorně pojatý velice dobrý. Jen škoda menšího záběru na postavy a jejich osudu, takhle je to více suché. Hodnocení: 65 % ()

Aidina 

všechny recenze uživatele

Televizní inscenace má jenom 33 minut, ale i tak to stojí za zhlédnutí. Zoufalá žena se rozhodne vzít si život, osobně k ní přijde Smrt a následuje zdlouhavá administrativa. Smrt své nové klientce trpělivě radí a odpovídá na všechny její dotazy. Už se to nedá vrátit zpátky i smrt má svá pevná pravidla. ()

lenoch 

všechny recenze uživatele

Taková příjemná, zapomenutá jed(n)ohubka. Mohli by to dávat na silvestra místo "Bohouše". Vždycky se rád podívám na Bolka v jeho ranějších filmech. ()

Clowie 

všechny recenze uživatele

Existenciální, syrový, hrubě dokonalý krátký film. Dobrá myšlenka, skvělé provedení, naprosté nadšení z hereckého koncertu Boleslava Polívky v roli smrtky a také Dagmar Havlové a Ivany Chýlkové. Dávali to tehdy už hluboko v noci a já měla brzo ráno vstávat do práce a lepší by bylo, kdybych to vypnula a šla spát. A přesto mi to nedalo. A nelitovala jsem. Přibilo mě to doslova k televizi. A víte co? I když jsem na tom byla tehdy dost špatně, tenhle film mě nabudil k tomu, abych to nevzdávala. ()

Reklama

Reklama