Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tohle je příběh ambiciozního televizního moderátora, který se stal díky svému cyklickému pořadu velmi známým a uznávaným člověkem. Do svého talk–show OPRAVDU? zve přední osobnosti, včetně uznávaných politiků. Protože se na tyto rozhovory velmi pečlivě připravuje a jeho otázky neznají téměř žádná tabu, má jeho pořad velkou sledovanost, a Petr sám, značný morální kredit (ovšem i díky své bezúhonné minulosti). Obrat v Petrově životě nastává ve chvíli, kdy usvědčí ze lži vysoce postaveného politika, jemuž připomene určité pochybení z mládí. Od této chvíle, a ještě více po neočekávaném gestu usvědčeného politika, nastává pro hrdinu zkouška jeho vlastních mravních i charakterových zásad. Petr se rozhodne jít se svou kůží na trh a usednout sám do horkého křesla. Kdo bude mít sílu a odvahu hledat slabé místo tohoto muže? Je to bývalá válečná zpravodajka Karla Konečná, která jak se zdá, vyznává stejné morální principy jako Petr. Ale pár vteřin může všechno změnit… (Česká televize)

(více)

Recenze (28)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Celý film je od počátku zajímavý svým tématem. V Česku by se reálně ale takový pořad nikdy neuchytil, protože by do něj žádný politik nešel. Jde u veřejných osobností opravdu o pravdu? Film ale trpí předvídatelností. Už když se objeví Ivana Chýlková je jasné, že ji chce Bartoška přefiknout. Ty pohledy...rozhodně o tom přemýšlí. A válečná zpravodajka taky od počátku nevypadá, že by se tomu bránila. Ovšem jí jde o něco jiného. Chce Petra dostat. A taky to jejich sexuálním románkem skončí. Pak následuje vcelku dobrá zpověď v pořadu. Ale ten konec. Opravdu by si tak zkušená reportérka nepohlídala, že pustí správnou nahrávku? Konec je pak opravdu špatný. Petr se po jednom sexu zamiloval jako puberťák, buší na dveře Karle a sousedka hned volá bulvár. Jak se celý filmsnažil jít kupředu krůček po krůčku, závěr je zběsile nesmyslný. A ty příšerně zmalované obličeje jak Chýlkové tak Bartošky jsou také šílené. Na tvářích mají obří vrstvy make-upu. ()

Gortyna 

všechny recenze uživatele

Slabota. Nejvíc mě pobavilo, jak byla manželka hlavního hrdiny zklamaná, že se manžel předčasně vrátil z chaty, kam ho na noc poslala, aby tam s dopisovatelkou pilovali připravovaný pořad. A uslzený hlavní hrdina, vyjevující svůj poklesek před celou shromážděnou rodinou - to taky nemělo chybu. Ale na okraj: kdyby se byla Chýlková narodila v Americe, byla by z ní hvězda prvního formátu. Ale to je stejné jako třeba v případě Radima Hladíka, Honzy Hrubého a jiných. ()

carl.oesch odpad!

všechny recenze uživatele

Celým smyslem téhle nepovedené taškařice je skutečnost, že Kohout se nepčímo snaží relativizovat svoje rudé náckovství z padesátek a dokazovat, že i ten největší moralista má slabinu. On jich má ale vagon a o to trapněji tohle dílo, když si uvědomíme kdo a proč ho napsal vyzní. JInak skvělé komenty Radek99 a igi B. Kdybych psal cokoliv dalšího, jenom bych je vykrádal. ()

Thorgerda 

všechny recenze uživatele

Někdy, když se ten televizní "umakart" dostatečně odleží, může být i zábavný... Tohle je ale docela nepovedená, byť ambiciózní moralita,která je ve své vážnosti strašně trapná, obzvlášť v momentech, kdy válečná zpravodajka Chýlková v maskáčích olíbává nějakého tmavovlasého statistu před sádrovým bunkrem, marlborku třímaje v perfektně upravené ruce s čerstvou manikůrou, no ten Karabach z toho přímo čiší... Že je tahle postava inspirovaná Petrou Procházkovou by taky nemuselo být tak okatě zdůrazňovaný, to tu kašírovanost už jenom korunuje. Jitka Němcová ostatně jinak točit ani neumí... Nebo spíš, už neumí, O bábě hladové byl kdysi docela povedený kus ()

prskvik 

všechny recenze uživatele

Snad herci hrají dobře ale to je asi všechno. Scénář napsala Jelena Mašínová a Pavel Kohout. Myslím že už bych nechtěl vidět nic podobného. Tak nelogicky hloupá a prostá zápletka, že vlastně ani hloupější být nemohla. Bezúhonný moderátor má pořad kde na známé osobnosti hledá jejich prohřešky a kostlivce. Pak si sám sedne do křesla hosta a nechá se vyzpovídat. Je však bezchybný a pravděpodobně proto, den před natáčením jede k moderátorce, která s ním má rozhovor dělat. Tam se s ní vyspí a ještě se nechá nahrát... No jo, o čem by to ale pak bylo, když je vzor ctnosti. Co by na něj vytáhla? Aby to bylo malinko oživené, byla tam vložena dvojitá klička. Moderátorka se ho kupodivu na věrnost zeptá. On zbaběle zapírá, ona ho neshodí. On přijede domů a hrdinsky se přizná... O čem by potom paní Němcová točila? Stále jsem čekal, že přijde něco naprosto nečekaného, modlil se, ať to není jak to vypadá. Marně. Je to jako bych po několik let vídal souseda, že vždy v sobotu ráno sedne do auta a jede koupit rohlíky. A on tak opravdu vždy učiní a světe div se, on vždy po chvíli s rohlíky přijíždí a jde se snídat. Vážně skvělý zážitek. ()

Reklama

Reklama