Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Režisér stylových akčních filmů John Singleton (Drsnej Shaft, Rychle a zběsile 2) přichází s dalším drsným a provokativním thrillerem. Čtyři bratři se odehrávají na předměstí Detroitu, v složitém propletenci černé a bílé komunity, jejíž členové se spolu stále ještě učí žít. Dva černí a dva bílí kluci dostávali model správného soužití už od plenek díky lásce své adoptivní matky. V dospělosti se jejich cesty sice rozdělily - tři bratři odešli z města a jeden zůstal doma a "usadil se" - ale tragická událost je zase spojí dohromady. Stačí být v nepravý čas na nepravém místě a celý život se vám sesype jako domeček z karet. Kdyby máma těch čtyř kluků nešla jednou večer nakupovat, nestala by se obětí loupežného přepadení a její život by neukončil výstřel z pistole. Bobby (Mark Wahlberg), Angel (Tyrese Gibson) a Jack (Garrett Hedlund) se proto vrátí do Detroitu, aby spolu se čtvrtým bráchou, Jeremiahem (André Benjamin) svou adoptivní matku pohřbili. Při té příležitosti se začnou nenápadně zajímat o to, zda šlo skutečně o náhodnou střelbu v supermarketu, jak tvrdí policie, nebo zda matčina smrt souvisí s ne úplně čistými podnikatelskými praktikami. Když zjistí, že policejní verze má až příliš mnoho děr, začnou po vrahovi pátrat na vlastní pěst a ospalé předměstí tím promění v peklo... "Film je doslova napěchovaný akcí, obsahuje spoustu nečekaných zvratů a já doufám, že se u něj diváci budou bavit stejně, jako jsme se my bavili během natáčení," říká představitel jedné z hlavních rolí André Benjamin (Buď v klidu). Spolu s ním se po torontských předměstích, která simulovala Detroit, s pistolí v ruce proháněli Tyrese Gibson (Rychle a zběsile 2), Garrett Hedlund (Trója) a v roli nejstaršího z bratrů Mark Wahlberg (Dokonalá bouře, Planeta opic). "Čtyři bratři jsou příběhem o poutu, které nepřirozeně zplodil jeden lidský sen, a které poté, co bylo přetrženo, se ukázalo jako mnohem pevnější než běžné sourozenecké vztahy," komentuje příběh režisér John Singleton. Čtyři bratři tedy nejsou jen akční řežbou, v níž hlavní hrdiny pohání touha po pomstě, ale zároveň přesvědčivým psychologickým dramatem o synovské a sourozenecké lásce, která nemusí nutně být zakódována geneticky. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (323)

Nix 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem si velice oblíbil. Čtyři skvělí herci, kteří jsou bratři a Mark samozřejmě největší bad ass, který všechno řeší rvačkama. Film je nenáročný, ostatně jako vždy u Marka, ale s dobrou akcí a příběh se mi taky líbil, nepřišel mi tak hloupej, ale jasně, bratři si prostě musí pomáhat a když máte Marka v rodině, vyřeší vše za vás. Pomsta za babičku a jedeme. Je to fajn. ()

Hellknight12 

všechny recenze uživatele

Dnes pozreté po rokoch. Stále skvelý akčný kriminálnu film. Máme tu skvelé herecké obsadenie, kvalitne napísané charaktery postáv a čo je tiež dôležité každý má svoje dôvody prečo sa správa, tak ako sa správa. Tiež sa my páčia všetky myšlienky, ktoré boli v tomto filme použité. Áno každá z nich bola už niekde inde použitá ale neviem o filme, kde by boli všetky naraz. Ako čerešnička na torte je tu aj skvelá hudba.Film môžem odporučiť každému kto má rád kvalitné akčné, krimi drámy. Celkové hodnotenie za mňa je 100%. ()

LukH 

všechny recenze uživatele

Ve všech směrech průměrný akční film, tentokrát o čtyřech naštvaných nevlastních sourozencích. ()

Albyx 

všechny recenze uživatele

Becko na jedno shlednuti se zajimavym obsazenim a par dobryma scenama (ty nakonec muzou za to, ze jsem se priklonil v hodnoceni smerem nahoru :-) ). ()

mikhail 

všechny recenze uživatele

Film som sledoval na komerčnej televízii o jednej nadránom a čuduj sa svete vydržal som až do konca. Prekvapivo dobré béčko so zaujímavým obsadením. Mark Wahlberg ako najdrsnejší zo štvorice bratov sa mi parádne "rátal" :-D. Je vidieť režisérov podpis, ktorý sa prejavuje hutnými prestrelkami zo starej školy tiahnucimi sa celým filmom. Pre "SHAFT-ákov" priam povinnosť !!! ()

LukKon 

všechny recenze uživatele

Milé prekvapenie, pretože som absolútne nič neočakával a dostalo sa mi vcelku slušného filmového pôžitku. Všetkým 4 bratom a zvlášť Wahlbergovi tie roly polohajzlíkov neuveriteľne slušali. ()

Marcus.das 

všechny recenze uživatele

Vyborny pribeh, postupne odhalovani jednoho kousku mozaiky za druhym udrzi divaka napnuteho az do sameho konce. Jen tezko behem filmu odhadovat, jakze to vlastne cele skonci.Herci vyborni-vazne..cele drama bylo hodne pusobive. Myslim, ze se tenhle film pro me stane porovnavacim kriteriem pro ostatni. Skoda jen, ze moc lidi muj nazor nesdili:( ()

Crupier 

všechny recenze uživatele

Film, kde se sejdou 4 naprosto odlišní bratři na pohřbu své zavražděné matky a rozhodnou se nakopat prdel těm co můžou za její smrt. Námět místem až trochu komický, avšak skvěle zahraný. Obzvlášť klasik Mark Wahlberg. ()

Daxus 

všechny recenze uživatele

Režisérovi to nějak nešlo roztlačit. Bez drajvu a hodně jednoduchá zábava na jeden večer. Zítra o tom nebudu ani vědět... ()

zubrik66 

všechny recenze uživatele

Štyria bratia, ktorých si adoptovala strašidelná teta od vedľa, majú toho toľko spoločné asi ako mercedes a dacia. Kam inak zasadiť sociálnu drámu ak nie do Detroitu. Lenže spraviť z Detroitu mesta 21 st. mestečko z čias divokého západu, len po aljašsky je už priveľa. Akože vtipné hlášky sú skôr štekaním hyeny útočiacej na malú antilopu ako humorným odladením akože spravodlivej pomsty. ()

Brano 

všechny recenze uživatele

Námet pomsty bratov za smrť matky je síce dobrý, ale celkové spracovanie mi prišlo priemerné, miestami aj nudné. Nehovorím, že ide o špatný film, ale film u mňa nezanechal veľký dojem. Ani herci veľmi nezaujali. Taká priemerná krimi. ()

Související novinky

Mizera Smith v CIA

Mizera Smith v CIA

23.03.2006

Kdysi mu možná nikdo neřekl jinak než Fresh Prince a jeho poznávacím znamením byl mizerovský kumpán Martin Lawrence, ale dnes je Will Smith v jednom kole s třemi rozdělanými projekty v zádech. Dalším… (více)

Reklama

Reklama