Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Režisér stylových akčních filmů John Singleton (Drsnej Shaft, Rychle a zběsile 2) přichází s dalším drsným a provokativním thrillerem. Čtyři bratři se odehrávají na předměstí Detroitu, v složitém propletenci černé a bílé komunity, jejíž členové se spolu stále ještě učí žít. Dva černí a dva bílí kluci dostávali model správného soužití už od plenek díky lásce své adoptivní matky. V dospělosti se jejich cesty sice rozdělily - tři bratři odešli z města a jeden zůstal doma a "usadil se" - ale tragická událost je zase spojí dohromady. Stačí být v nepravý čas na nepravém místě a celý život se vám sesype jako domeček z karet. Kdyby máma těch čtyř kluků nešla jednou večer nakupovat, nestala by se obětí loupežného přepadení a její život by neukončil výstřel z pistole. Bobby (Mark Wahlberg), Angel (Tyrese Gibson) a Jack (Garrett Hedlund) se proto vrátí do Detroitu, aby spolu se čtvrtým bráchou, Jeremiahem (André Benjamin) svou adoptivní matku pohřbili. Při té příležitosti se začnou nenápadně zajímat o to, zda šlo skutečně o náhodnou střelbu v supermarketu, jak tvrdí policie, nebo zda matčina smrt souvisí s ne úplně čistými podnikatelskými praktikami. Když zjistí, že policejní verze má až příliš mnoho děr, začnou po vrahovi pátrat na vlastní pěst a ospalé předměstí tím promění v peklo... "Film je doslova napěchovaný akcí, obsahuje spoustu nečekaných zvratů a já doufám, že se u něj diváci budou bavit stejně, jako jsme se my bavili během natáčení," říká představitel jedné z hlavních rolí André Benjamin (Buď v klidu). Spolu s ním se po torontských předměstích, která simulovala Detroit, s pistolí v ruce proháněli Tyrese Gibson (Rychle a zběsile 2), Garrett Hedlund (Trója) a v roli nejstaršího z bratrů Mark Wahlberg (Dokonalá bouře, Planeta opic). "Čtyři bratři jsou příběhem o poutu, které nepřirozeně zplodil jeden lidský sen, a které poté, co bylo přetrženo, se ukázalo jako mnohem pevnější než běžné sourozenecké vztahy," komentuje příběh režisér John Singleton. Čtyři bratři tedy nejsou jen akční řežbou, v níž hlavní hrdiny pohání touha po pomstě, ale zároveň přesvědčivým psychologickým dramatem o synovské a sourozenecké lásce, která nemusí nutně být zakódována geneticky. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (323)

Bobik99 

všechny recenze uživatele

Trošku předpovídatelný průběh událostí mi zkazil dojem. Nelítostná odplata se možná zdaří, ale myslím že v reálu věci fungujou trošičku jinak. ()

Agnostik 

všechny recenze uživatele

Zajímavá akčnárna z netradičním příběhem.Adoptivní synové již v dospělosti berou do rukou spravedlnost aby pomstili vraždu své adoptivní Máti.Hustá střílečková oddechovka s vynikajícím Markem Wahlbergem.For me 73%! ()

CHYREN 

všechny recenze uživatele

Výborně jsem se bavil. Rasově nekorektní hlášky, pár dobrých nápadů a hlavně rány pěstí nemají ten vlezlej efekt "ucp!" nebo "tsst". Před koncem skvělá akční sekvence. A honička aut ve vánici? To je doslova opěvná óda na hrátky s kamerou, vygradování atmošky adrenalinem napěchovanýho dialogu, který je v situaci účelný a neomezuje se jen na zmatené " bože, co to doprdele provádíme! ". Slabší scéna s rádoby hokejovém utkání se dala přehlídnout. Takže ano, v dnes již tragicky zadluženém Detroitu se natočil slušnej biák. A jestli to město srovnají se zemí věřitelé...tohle na něj bude hezká vzpomínka. ()

shinlove 

všechny recenze uživatele

Moc se mi to nelíbilo, spíš mi to přišlo jako tlačení ze všech sil na to, aby se lidi k sobě chovali lépe. Nebylo to úplně mizerné, ale dle mého to ani na průměr nestačí 2* ()

Pythonator 

všechny recenze uživatele

Všichni se tu střílejí jako na divokém západě. Prostě Amerika. Každý vypatlanec má zbraň a hraje si na drsňáka. Dívat se na to je nechutné, pokud se divák nevyžívá v zabíjení lidí a staré dobré pomstě. Mně se ti gangstři ve filmech začínají hnusit stále víc a vždycky si pak musím zpravit náladu nějakou pozitivní komedií nebo akčňákem, kde zabíjení není to hlavní, ale je tam taky nějaký ten děj a trochu toho filmového kouzla. To kouzlo je těžce definovatelný filmový pojem, ale tady mi chybělo. Další film z drsného černošského prostředí natočený drsným černým režisérem. No to je tak cool až se mi z toho zvedá kufr. Za dobře vygradované finále dávám tři hvězdy. ()

BullittSF 

všechny recenze uživatele

Skvěle zvládnutý nemelodramatický thriller o hodné mamince ála Matka Tereza a různobarevných nezbedných chlapcích, co drží pospolu. Žádné novoty, prostě poctivě střižený báječně koukatelný hutný film, co pěkně odsejpá. ()

james11 

všechny recenze uživatele

Čtyři bráchové a jeden jako druhej, jestli ne podobou, tak rozhodně tím, jak řeší každou situaci. Občas sice věci šly až moc hladce a "geniální" plány těch 4 hajzlíků klaply, jak kdyby je plánovali měsíc dopředu. Ale nasraný a hláškující kvarteto bráchů mělo něco do sebe a určitě film splnil moje očekávání. ()

Unrealik 

všechny recenze uživatele

Silné tři hvězdičky. Příběh se mi líbil. Zádrhel byl v nesympatických herích, hysterických ženách (u té extra uřvané jsem si až přál, ať už ji konečně někdo zastřelí), takřka chybějící policii. ()

futislav 

všechny recenze uživatele

Příběh celkem ušel.  Co je však na filmu vyloženě otravné je fakt, že je většina herců černošských. Vím, že zrovna Detroit se proměnil z prosperujícího bílého průmyslového města na smutnou kopii Mogadishu se všemi jeho zápory (klady skoro nejsou). Kriminalita, drogy, slumy pouze pro černé. Když sledujete některé "herce" tmavé pleti, s úžasem dáte za pravdu vědcům, kteří zjistili, že se lidská DNA liší jenom o 4% od šimpanzí. Tady bych možná i nějaké procento ubral. ()

Bragi66 

všechny recenze uživatele

Jestli "drsný thriler" v PR jazyce má ve skutečnosti znamenat "hloupý thriler", tak to sedí. Plytké hloupě jednající zlejšské postavy, kterým do jejich pomsty kecají jejich hloupé nevěsty a manželky. Z mého pohledu promarněná šance ukázat uhnívající Detroit. ()

motyka52 

všechny recenze uživatele

Definice průměru a taky trochu promarněné šance. Vypadá to hezky, ústřední čtyřka je cool, ale tak laciný a podbízivý scénář se prostě ve spoustě momentů nedá brát vážně. A v momentě, kdy slizkej policajt řekne, že zapomněl, že jsou na policejní stanici kamery, se člověk už musí jen smát. K tomu se hlavní záporák chová jako dement. Ale jsou tam hezký akční scény, hlavně útok na barák. ()

2tomas2 

všechny recenze uživatele

Mna tento film fakt zaujal.Aj napriek farbe pleti a toho že si boli cudzi stali pri sebe v tom najhoršiom.Síce to bol klasicky film o pomste bol na celkom dobrej úrovni.Taka klasika typu : smrt milovanej osoby,hladanie a zabíjanie podozrivych,skorumpovany policajti a štastný koniec. ()

Novik 

všechny recenze uživatele

Průměrný film kteří pozvdvihují především herci ( Walhberg, Gibson ... ) a drsné, nicméně dobré scény. Na jedno použití k večeru stačí, potom na to v klidu zapomenete. :) ()

ouf 

všechny recenze uživatele

Smíšený bratrstvo kočičí pracky neohroženě a co je asi nejlepší tak bez výčitek a s přesvědčením usmrcují. Film ukazující jak je pomsta důležitá pro duševní klid pozůstalích. ()

Související novinky

Mizera Smith v CIA

Mizera Smith v CIA

23.03.2006

Kdysi mu možná nikdo neřekl jinak než Fresh Prince a jeho poznávacím znamením byl mizerovský kumpán Martin Lawrence, ale dnes je Will Smith v jednom kole s třemi rozdělanými projekty v zádech. Dalším… (více)

Reklama

Reklama