Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Režisér stylových akčních filmů John Singleton (Drsnej Shaft, Rychle a zběsile 2) přichází s dalším drsným a provokativním thrillerem. Čtyři bratři se odehrávají na předměstí Detroitu, v složitém propletenci černé a bílé komunity, jejíž členové se spolu stále ještě učí žít. Dva černí a dva bílí kluci dostávali model správného soužití už od plenek díky lásce své adoptivní matky. V dospělosti se jejich cesty sice rozdělily - tři bratři odešli z města a jeden zůstal doma a "usadil se" - ale tragická událost je zase spojí dohromady. Stačí být v nepravý čas na nepravém místě a celý život se vám sesype jako domeček z karet. Kdyby máma těch čtyř kluků nešla jednou večer nakupovat, nestala by se obětí loupežného přepadení a její život by neukončil výstřel z pistole. Bobby (Mark Wahlberg), Angel (Tyrese Gibson) a Jack (Garrett Hedlund) se proto vrátí do Detroitu, aby spolu se čtvrtým bráchou, Jeremiahem (André Benjamin) svou adoptivní matku pohřbili. Při té příležitosti se začnou nenápadně zajímat o to, zda šlo skutečně o náhodnou střelbu v supermarketu, jak tvrdí policie, nebo zda matčina smrt souvisí s ne úplně čistými podnikatelskými praktikami. Když zjistí, že policejní verze má až příliš mnoho děr, začnou po vrahovi pátrat na vlastní pěst a ospalé předměstí tím promění v peklo... "Film je doslova napěchovaný akcí, obsahuje spoustu nečekaných zvratů a já doufám, že se u něj diváci budou bavit stejně, jako jsme se my bavili během natáčení," říká představitel jedné z hlavních rolí André Benjamin (Buď v klidu). Spolu s ním se po torontských předměstích, která simulovala Detroit, s pistolí v ruce proháněli Tyrese Gibson (Rychle a zběsile 2), Garrett Hedlund (Trója) a v roli nejstaršího z bratrů Mark Wahlberg (Dokonalá bouře, Planeta opic). "Čtyři bratři jsou příběhem o poutu, které nepřirozeně zplodil jeden lidský sen, a které poté, co bylo přetrženo, se ukázalo jako mnohem pevnější než běžné sourozenecké vztahy," komentuje příběh režisér John Singleton. Čtyři bratři tedy nejsou jen akční řežbou, v níž hlavní hrdiny pohání touha po pomstě, ale zároveň přesvědčivým psychologickým dramatem o synovské a sourozenecké lásce, která nemusí nutně být zakódována geneticky. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (323)

swamp 

všechny recenze uživatele

Průměrný akční film. Velmi oddychový. V poslední době něco takového chybělo. A navíc i zábavný! :) "Call me an ambulance. What? For my dog bites? Nah, I'll be fine." ()

predators 

všechny recenze uživatele

Svižná akce, husté hlášky a čtyři bratři, kteří se rozhodnou vzít spravedlnost do svých rukou. Oni totiž jejich matku opravdu neměli zabíjet... Svižná akce a navíc, po celou dobu se děj odehrává v zimě a já mám zimu rád.:-) 70% ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Svižná a nekompromisní revenge story, která rychle uběhne, s ničím se moc nepáře, ani s logikou či dialogy, má příjemně syrovou atmosféru a drsně zamračeného Walhberga jako hlavního bouchače, kterému jde pobíhání s pistolí mnohem lépe než slzy. Na sychravý večer ideální. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Když mi někdo představí čtyři nebezpečné drsňáky, se kterými budou určitě problémy a za chvíli mě chce dojímat jejich vzpomínkami na mrtvou nevlastní matku, určitě mu neuvěřím to druhé a pravděpodobně mě do konce filmu už nepřesvědčí ani o tom prvním. Akční scény mě přišly špatně nastříhané a hudba byla dost nevýrazná. ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Celkem slušná krimi, která ovšem postrádá jakékoliv napětí. Ustřední kvarteto v čele s Wahlbergem je fajn, ale dojem z filmu mi asi nejvíce pokazila špatná atmosféra. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Film, kde všechno všem klapne, všechno jde podle plánu, pěst padá na čelist, atd., já si ho i tak vychutnal kvůli násilnickému Wahlbergovi, kterému to docela jde. Celkově zápletka, rozuzlení, všechno je to ohrané, předvídatelné, při troše zamyšlení až trapné, ale i tak je to dobrý akční film. 72% ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Poctivý návrat do deväťdesiatych rokov. Solídne postavy, dravá akcia... Scenár sa nebojí hrdinom naložiť ani ich vykresliť v o niečo horšom svetle, než býva zvykom. To, čo sa nepodarilo s DRSNÝM SHAFTOM, vyšlo teraz... ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Slabota bez šťávy se slaboduchou akcí. Po včerejším zhlédnutí už dnes ani nevím o čem to bylo. Tomuhle filmu fuckt nerozumím! Dvě hvězdy si vysloužili Mark a Chiwetel a to pouze a jen za účast. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Pro místní žijící v této čtvrti, byla téměř světicí. Ani to však nezabránilo, aby se stala obětí při přepadení marketu. Policie pachatele nedopadla a do města se vrací čtyři nevlastní synové, aby nejen uctili památku své matky, ale dopadli i její vrahy. Různorodá rasa i povaha jim nikdy nevadila, protože jsou to jediné, co mají a pro ránu nejdou nikdy daleko…Tohle město se má na co těšit…Jo celkem pohodový film, který nabídne slušné herecké výkony i akční pasáže a ani samotný příběh není vyloženě špatný. Inspirace starým westernem, přenesená do ulic Detroitu – proč ne. Mark Wahlberg jasným tahounem celého filmu, ale taková sexy a hlavně nadržená Sofía Vergara na puštěné pračce – jo to taky uvízne na chvíli v paměti. Samozřejmě zde nesmí chybět ani spousta nelogických situací, stupidní chování postav a poněkud směšných momentů. Prostě klasické akční béčko.60% ()

Janek 

všechny recenze uživatele

Já si těchto balzámů na mozek začínám nesmírně vážit. Pohádkově jednoduché (až tupé), ale vybalancováno tak, že vás obsah neurazí. Čtyři bratři nenudí (!), a to je přednost jak hrom. Tyto filmy by měli spadat pod speciální žánr; vyhledával bych ho. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Čtyři různi bratři ale přesto pořád drží spolu, a když jde o pomstu chlapci ví jak zabavit a jak se s tím vypořádat. ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

John Singleton točí filmy který jsou "cool".Tenhle není až tak moc "cool" ale zase je to fakt dobrej thriller.Herecké výkony všech herců jsou výborné.Film je hodně originální. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Z tohohle filmu si pamatuju jen krásně naštvanýho Wahlberga, "zasněženou" honičku v autech a závěrečnou přestřelku. Ale myslím si, že zítra si už budu pamatovat maximálně jen toho Wahlberga a pozítří už si na tenhle filmek asi ani nevzpomenu. Škoda. 50% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Čtyři adoptovaní bratři se rozhodnou na vlastní pěst vyšetřit smrt svojí matky, která zahynul jakoby náhodou při loupežném přepadení. Aniž by znali videozáznam, tak okamžitě pojmou silné podezření, že jejich matka se stala obětí spiknutí a pak už je jen otázkou času, kdy všichni zainteresovaní začnou pikat za svoje viny. Čekal jsem pořádnou akční jízdu a dostal jsem tak trochu nedospělé akční drama s triviální zápletkou, u kterého jsem se v první polovině strašně nudil. V té druhé už to nabralo rychlejší tempo a děj měl spád, ale i přesto mi to pořád připadalo až moc béčkové a to vč. herců - samozřejmě kromě Marka Wahlberga, který zahrál jako vždy na výbornou, ale to bylo málo. 45% ()

HateBreeder 

všechny recenze uživatele

Hezký film o pomstě a osudech čtyř povahově rozdílných lidí. Film má dobrou atmosféru thrilleru a akčního filmu a jsou zde docela drsné scény, avšak není nouze i o ty dojemné. Taky bych chtěl mít takové bratry . ()

Související novinky

Mizera Smith v CIA

Mizera Smith v CIA

23.03.2006

Kdysi mu možná nikdo neřekl jinak než Fresh Prince a jeho poznávacím znamením byl mizerovský kumpán Martin Lawrence, ale dnes je Will Smith v jednom kole s třemi rozdělanými projekty v zádech. Dalším… (více)

Reklama

Reklama