Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Režisér stylových akčních filmů John Singleton (Drsnej Shaft, Rychle a zběsile 2) přichází s dalším drsným a provokativním thrillerem. Čtyři bratři se odehrávají na předměstí Detroitu, v složitém propletenci černé a bílé komunity, jejíž členové se spolu stále ještě učí žít. Dva černí a dva bílí kluci dostávali model správného soužití už od plenek díky lásce své adoptivní matky. V dospělosti se jejich cesty sice rozdělily - tři bratři odešli z města a jeden zůstal doma a "usadil se" - ale tragická událost je zase spojí dohromady. Stačí být v nepravý čas na nepravém místě a celý život se vám sesype jako domeček z karet. Kdyby máma těch čtyř kluků nešla jednou večer nakupovat, nestala by se obětí loupežného přepadení a její život by neukončil výstřel z pistole. Bobby (Mark Wahlberg), Angel (Tyrese Gibson) a Jack (Garrett Hedlund) se proto vrátí do Detroitu, aby spolu se čtvrtým bráchou, Jeremiahem (André Benjamin) svou adoptivní matku pohřbili. Při té příležitosti se začnou nenápadně zajímat o to, zda šlo skutečně o náhodnou střelbu v supermarketu, jak tvrdí policie, nebo zda matčina smrt souvisí s ne úplně čistými podnikatelskými praktikami. Když zjistí, že policejní verze má až příliš mnoho děr, začnou po vrahovi pátrat na vlastní pěst a ospalé předměstí tím promění v peklo... "Film je doslova napěchovaný akcí, obsahuje spoustu nečekaných zvratů a já doufám, že se u něj diváci budou bavit stejně, jako jsme se my bavili během natáčení," říká představitel jedné z hlavních rolí André Benjamin (Buď v klidu). Spolu s ním se po torontských předměstích, která simulovala Detroit, s pistolí v ruce proháněli Tyrese Gibson (Rychle a zběsile 2), Garrett Hedlund (Trója) a v roli nejstaršího z bratrů Mark Wahlberg (Dokonalá bouře, Planeta opic). "Čtyři bratři jsou příběhem o poutu, které nepřirozeně zplodil jeden lidský sen, a které poté, co bylo přetrženo, se ukázalo jako mnohem pevnější než běžné sourozenecké vztahy," komentuje příběh režisér John Singleton. Čtyři bratři tedy nejsou jen akční řežbou, v níž hlavní hrdiny pohání touha po pomstě, ale zároveň přesvědčivým psychologickým dramatem o synovské a sourozenecké lásce, která nemusí nutně být zakódována geneticky. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (323)

ProjectAlice 

všechny recenze uživatele

V tomto filme cítiť chuť po pomste ako skoro v žiadnom inom. Štyria bratia, ktorých vychovala ich adoptívna matka nasadzujú vlastné životy aby pomstili jej smrť. Film, ktorý prevalcoval mnoho mafiánskych filmov si určite zaslúži pozornosť. Skvelý herecký výkon Marka Wahlberga, skvelý scenár, soundtrack a napätie. Záver je bohužiaľ poňatý trocha humorne a stráca a tempe a napätí, ale to nič nemení na fakte, že film dokáže zaujať aj náročnejších divákov. 100% ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

K pro mne vcelku neznámému snímku jsem přistupoval bez jakýchkoliv očekávání s tím, že v něm hraje můj oblíbenec Mark Wahlberg, jaké však bylo mé překvapení, když jsem dostal vcelku nekompromisní akční jízdu za pomstou a spravedlností. Ústřední bratrské čtveřici zdatně sekunduje Terrence Howard a opravdu "bastardoidní" záporák v podání Chiwetela Ejiofora. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Sympaticky mix detektivky, filmu o pomste a akcniaku, kde je na prvom mieste rodina. Zabit matku styrom drsnym motherfuckerom na cele s nabuchanym ratlikom Markom Wahlbergom nebola ta najmudrejsia vec. Takze sa rozputa patranie po vrahoch, ktore je dost nekompromisne a pre divaka neskutocne zabavne. Prijemnym bonusom su aj dve spickove akcne sceny. Nahanacka na zamrznutej a zasnezenej ceste a fantasticka prestrelka pri ktorej slusne roztrielaju jeden dom. Samozrejme to je prehladne natocene. Okrem toho tu je este par drobnejsich akcii, takze ani na chvilu film nenudi aj pri celkom stedrej stopazi. Mozu za to aj zaujimave postavy jak na kladnej strane tak aj na strane zaporakov. Vztahy medzi drsnymi bratmi pôsobia prirodzene a hned si vas ziskaju. Najviac filmu dominuje prchlivy Wahlberg. Zaporak, ktoreho hra Chiwetel Ejiofor (to meno si nikdy nezapamätam) roztomilo beckovo prehrava a neustale ponizuje svojich poskokov, co sa mu v zavere vymsti. Konecne to nejakeho scenaristu napadlo. Paci sa mi aj zimna atmosfera behom ktorej sa film odohrava. A dalsim plusom je pohodovy soundtrack. Celkovo to pôsobi dost oldschoolovo, co mi sedi. Dost mi dnes chybaju taketo filmy za 40-50 mega v ktorych reziser nemusi robit velke kompromisy ani ohladom pribehu alebo ratingu a zaroven nepôsobia podfinancovane. 7/10. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem něco trochu jiného. Perfektní herecké obsazení mě hodně nalákalo, ale to nestačí. Divná kamera a pro mě celkem nezáživný hudební doprovod. ()

Chermy 

všechny recenze uživatele

Chlapská pohádka, bez hlubšího významu. Láska a Přátelství až za hrob. Hodní gangsteři, proti těm zlým....proč ne, já se bavil ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Drsná oldschoolova dráma s vynikajúcimi hereckými výkonmi a scenárom búšiacim do plátna. Má to štýl blacksploitation, čakal som, kedy odniekiaľ vybehne Shaft. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

No je to opravdu na hraně mezi 3 a 4 hvězdami. Obsazení je dobré, ale poměrně často se stává, že se divák nudí. Jedna skvělá přestřelka (útok na dům) mě sice zvedla ze židle, ale jinak nic víc. Původně jsem chtěl dát 4, ale ty dávám filmům, ke kterým bych se rád v budoucnu vrátil. Což, když se tak zamyslím, tak to není případ Čtyř bratrů. 69% ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Celkem slušný béčko s Wahlbergem jako s největším jménem. Celkem mu ty drsnáci a jeden výraz tváře i jdou což se třeba o Cageovi nedá říci. Výborná byla přestřelka u jejich domu , která byla opravdu s(u)yrová. Sice je to hodně naivní a třeba bitka na konci je bezmála bez krve (!?) , ale večer s tím utekl raz dva. ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách nevyvážený akční thriller o čtyřech bratrech (2 bílí, 2 černí - jakej fatál!), kteří jdou za pomstou smrti své matky, na základě které jim všechno projde. Mark Wahlberg je sice skvělej herec, ale asi by mu prospělo, kdyby si důkladněji vybíral své role! ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Tohle se teda zrovna dvakrát moc nepovedlo. Celkem zajímavý námět a nápad, který ale pro mne vyústil v nudnou akci (hehe, zvláštní spojení, ale ono tomu fakt tak je). A absolutní korunku tomu nasadila ta honička aut, kterou nejspíš dělali před 20 lety s předstihem, soudě podle kvality. ()

mis-ko 

všechny recenze uživatele

Pre mňa tak trochu sklamanie. Reči o oldschool akcii ma navnadili, film bol však na môj vkus príliš plochý. K tomu pár logických nezmyslov, to u mňa nestačí na viac ako dve hviezdy. ()

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Amerika je trochu jiná země a je všeobecně známé, že Detroit je město automobilů, ale jak soudím podle tohoto filmu i ignorantů. Prostě mi přijde divné, že se tu střílí o 106 a občané Detroitu to mají evidentně celý v paži. Co se týče obsazní super, příběh průměr, pro mě 6/10. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Od filmu jsem dostal to,co jsem čekal.Velká akce,velké přestřelky,ale příběh trochu pokulhával.Čtveřice hlavních představitelů je docela zajímavě vybraná.Každý z nich má svoje mouchy.Nejvíce se mi asi zalíbil Mark Wahlberg,který zahrál tu nejnekompromisnější postavu z těch čtyř.Čekal jsem nějakou zajímavější filmovou zápletku,která se ke mně ale nedostavila.Docela mě překvapil hlavní záporák v roli Chiwetela Ejiofora,kterého mám spjatého s jinými rolemi,ale tady mi ani moc nevadil.Hodnocení:65% ()

Makky 

všechny recenze uživatele

Štyria bratia sa snažili byť cool a celkom sa im to aj darilo. Logika však bola miestami úplne mimo. Dvaja chlapi si dajú 20 krát na hubu a nemajú ani krvavé ksichty... Na ulici je prestrelka, zomrie tam niekoľko ľudí a policajti sú v kľude.... jednoducho niektoré veci sa nedajú odpustiť. Slabé 3 * respektíve dobré 2 * ()

Související novinky

Mizera Smith v CIA

Mizera Smith v CIA

23.03.2006

Kdysi mu možná nikdo neřekl jinak než Fresh Prince a jeho poznávacím znamením byl mizerovský kumpán Martin Lawrence, ale dnes je Will Smith v jednom kole s třemi rozdělanými projekty v zádech. Dalším… (více)

Reklama

Reklama