Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Režisér stylových akčních filmů John Singleton (Drsnej Shaft, Rychle a zběsile 2) přichází s dalším drsným a provokativním thrillerem. Čtyři bratři se odehrávají na předměstí Detroitu, v složitém propletenci černé a bílé komunity, jejíž členové se spolu stále ještě učí žít. Dva černí a dva bílí kluci dostávali model správného soužití už od plenek díky lásce své adoptivní matky. V dospělosti se jejich cesty sice rozdělily - tři bratři odešli z města a jeden zůstal doma a "usadil se" - ale tragická událost je zase spojí dohromady. Stačí být v nepravý čas na nepravém místě a celý život se vám sesype jako domeček z karet. Kdyby máma těch čtyř kluků nešla jednou večer nakupovat, nestala by se obětí loupežného přepadení a její život by neukončil výstřel z pistole. Bobby (Mark Wahlberg), Angel (Tyrese Gibson) a Jack (Garrett Hedlund) se proto vrátí do Detroitu, aby spolu se čtvrtým bráchou, Jeremiahem (André Benjamin) svou adoptivní matku pohřbili. Při té příležitosti se začnou nenápadně zajímat o to, zda šlo skutečně o náhodnou střelbu v supermarketu, jak tvrdí policie, nebo zda matčina smrt souvisí s ne úplně čistými podnikatelskými praktikami. Když zjistí, že policejní verze má až příliš mnoho děr, začnou po vrahovi pátrat na vlastní pěst a ospalé předměstí tím promění v peklo... "Film je doslova napěchovaný akcí, obsahuje spoustu nečekaných zvratů a já doufám, že se u něj diváci budou bavit stejně, jako jsme se my bavili během natáčení," říká představitel jedné z hlavních rolí André Benjamin (Buď v klidu). Spolu s ním se po torontských předměstích, která simulovala Detroit, s pistolí v ruce proháněli Tyrese Gibson (Rychle a zběsile 2), Garrett Hedlund (Trója) a v roli nejstaršího z bratrů Mark Wahlberg (Dokonalá bouře, Planeta opic). "Čtyři bratři jsou příběhem o poutu, které nepřirozeně zplodil jeden lidský sen, a které poté, co bylo přetrženo, se ukázalo jako mnohem pevnější než běžné sourozenecké vztahy," komentuje příběh režisér John Singleton. Čtyři bratři tedy nejsou jen akční řežbou, v níž hlavní hrdiny pohání touha po pomstě, ale zároveň přesvědčivým psychologickým dramatem o synovské a sourozenecké lásce, která nemusí nutně být zakódována geneticky. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (323)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

To celkové hodnocení přesně odpovídá mému pohledu na tenhle film. Když to člověk vidí jednou, tak je to velmi dobrý akčňák, kde je akce střídána další akcí a člověk se tak nějak vůbec nenudí. Jakmile ale film skončí, tak si divák řekne: "Fajn, tak něco dalšího." Hlubší dojem to totiž nezanechá. 70% ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Film ma pomalsi uvod,z ktoreho som mal zmiesane pocity a vlastne som ani nevedel o aky film pojde. Nasledne sa vsetko vyjasnuje, zapletka sa rozohrava a film zacina mat poriadne grady az do samotneho konca. Prijemne oddychove prekvapenie.3,5/5 ()

emo 

všechny recenze uživatele

Nemôžem si pomôcť, ale zaradiť tento film s čistým svedomím do šedého priemeru nedokážem. Veľmi slušný thriller so skvelou atmosférou, sympatickým hereckým obsadením. Je samozrejmé, že film sa snaží tváriť ak drsne a chlapácky, až je to komické... Ale je to taký moderný western-kvalitne spracované béčko. ()

jc11 

všechny recenze uživatele

Pořádně oldschoolovej a drsnej film s pořádně drsnejma frajerama, hutnou atmosférou a dechberoucí (a jednou z nejlepších) automobilovou honičkou. Marky Mark je sice prťous, ale motherfucker je to obrovskej. ()

Seag 

všechny recenze uživatele

Teno film nieje zlý ale niečo mu chýba. Absolutne nesuhlasim s rolou Tyrese Gibsona ktorý mi tam vôbec nesedel. Mark Wahlberg bol excelentný, pretože jeho výkon bol neumelý, dôverihodný a prirodzený. Davam dva hviezdy za Wahlberga a jednu za sympaticku starú dámu. ()

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Opravdu nabitý snímek s dobrým obasazením a velmi příjemnou atmosférou. Děj je sice trochu otřepaný, ale i tak velmi zaujme a pobavý. ()

WolfR 

všechny recenze uživatele

Jednoho večera na předměstí Detroitu, byla zastřelena stará žena (Fionnula Flanagan). Na její pohřeb poté, přijíždějí čtyři bratři (Mark Wahlberg, Tyrese Gibson, André Benjamin, Garrett Hedlund). Čtyři zkažení hoši, která ona kdysi adoptovala a vychovala. Ti se rozdělili ve své pouti životem, ale teď se opět scházejí a chtějí pomstít matčinu smrt. Film o čtyřech drsných, divokých, stylových týpcích, kteří touží po pomstě. A tak si jdou tvrdě a nekompromisně za svým. Vše je propleteno skvělými hláškami a neuvěřitelně povedenými akčními sekvencemi. Navíc chemie mezi bratry funguje dokonale. Tohle navíc ještě vylepšují nadprůměrné herecké výkony. Čtyři bratři prostě není žádný hlubokomyslný film. Je to zkrátka stylová akční pecka s klasickým motivem - pomstou. Těch pár sentimentálních scén mi nevadí. Parádní práce! Čtyři bratři ode mě dostávají, 4 hvězdy. ()

Knuckless 

všechny recenze uživatele

"MUST SEE" záležitost pro všechny tough guys z Detroitu (zdravim Dominika Haška). Že je to nelogický? Hm, je. Že je to trapný? Docela dost. Ach jo, proč mi neni 14 (a nejsem z Detroitu). ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Nech sa na to pozerám zhora či zdola, vyzerá to na najlepší Wahlbergov film. Pre mňa bez debaty parádne rozohraná partia, ako emocionálne, herecky a vzťahovo, tak akciou, ktorá sa nenáhli a nie je nikdy samoúčelná. Výborný filmový zážitok, ktorý ma po dlhej dobe mimoriadne naladil na rodinné hodnoty, zvlášť na Vianoce, ktoré som kvôli svojej poondiatej rodine radšej netrávil doma... ()

URBAN 

všechny recenze uživatele

Akční béčko, ale má své plusy,které film drzi nad vodou. Především má skvěle obsazeni, tahle parta byla ve své roli báječná a příběh ačkoliv byl jednoduchý uměl upoutat. To vše vyústilo ve výborný akční film. ( 14.11.15/2015 ) ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Žili byli bratři čtyři. Tři, dva, jedna... Začne to mou oblíbenou písní "Somebody To Love" od Jefferson Airplane (kurva, on je to hudebně celkově strašně kvalitní výběr, jdu si sehnat OST!) a kazí to jen jedna stará nesympatická bába, co to schytá. Ale bez toho by to nešlo. Tím se to všechno solidně rozjede. Realisticky, bez zbytečných triků a příkrášlování, pěkně old-schoolově. Jak herecky, tak svou rolí, všichni 4 jsou fakt dobří (samozřejmě Wahlberg vede). Chiwetel Ejiofor jako záporák se povedl a konečně jednou taky nehraje takovýho toho černocha s utrpením ve tváři, jak ho mám zaškatulkovanýho. Tenhle film, tomuhle já říkám slušná policejní práce. Teda až na to, že nebyli policajti. ()

Související novinky

Mizera Smith v CIA

Mizera Smith v CIA

23.03.2006

Kdysi mu možná nikdo neřekl jinak než Fresh Prince a jeho poznávacím znamením byl mizerovský kumpán Martin Lawrence, ale dnes je Will Smith v jednom kole s třemi rozdělanými projekty v zádech. Dalším… (více)

Reklama

Reklama