Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Režisér stylových akčních filmů John Singleton (Drsnej Shaft, Rychle a zběsile 2) přichází s dalším drsným a provokativním thrillerem. Čtyři bratři se odehrávají na předměstí Detroitu, v složitém propletenci černé a bílé komunity, jejíž členové se spolu stále ještě učí žít. Dva černí a dva bílí kluci dostávali model správného soužití už od plenek díky lásce své adoptivní matky. V dospělosti se jejich cesty sice rozdělily - tři bratři odešli z města a jeden zůstal doma a "usadil se" - ale tragická událost je zase spojí dohromady. Stačí být v nepravý čas na nepravém místě a celý život se vám sesype jako domeček z karet. Kdyby máma těch čtyř kluků nešla jednou večer nakupovat, nestala by se obětí loupežného přepadení a její život by neukončil výstřel z pistole. Bobby (Mark Wahlberg), Angel (Tyrese Gibson) a Jack (Garrett Hedlund) se proto vrátí do Detroitu, aby spolu se čtvrtým bráchou, Jeremiahem (André Benjamin) svou adoptivní matku pohřbili. Při té příležitosti se začnou nenápadně zajímat o to, zda šlo skutečně o náhodnou střelbu v supermarketu, jak tvrdí policie, nebo zda matčina smrt souvisí s ne úplně čistými podnikatelskými praktikami. Když zjistí, že policejní verze má až příliš mnoho děr, začnou po vrahovi pátrat na vlastní pěst a ospalé předměstí tím promění v peklo... "Film je doslova napěchovaný akcí, obsahuje spoustu nečekaných zvratů a já doufám, že se u něj diváci budou bavit stejně, jako jsme se my bavili během natáčení," říká představitel jedné z hlavních rolí André Benjamin (Buď v klidu). Spolu s ním se po torontských předměstích, která simulovala Detroit, s pistolí v ruce proháněli Tyrese Gibson (Rychle a zběsile 2), Garrett Hedlund (Trója) a v roli nejstaršího z bratrů Mark Wahlberg (Dokonalá bouře, Planeta opic). "Čtyři bratři jsou příběhem o poutu, které nepřirozeně zplodil jeden lidský sen, a které poté, co bylo přetrženo, se ukázalo jako mnohem pevnější než běžné sourozenecké vztahy," komentuje příběh režisér John Singleton. Čtyři bratři tedy nejsou jen akční řežbou, v níž hlavní hrdiny pohání touha po pomstě, ale zároveň přesvědčivým psychologickým dramatem o synovské a sourozenecké lásce, která nemusí nutně být zakódována geneticky. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (323)

Magneto 

všechny recenze uživatele

Podobné gangsterské krimi drámy sa v poslednom čase veľmi netočia...Preto ma tento film celkom potešil a zabavil.Vcelku dobré sú hlášky hlavných hrdinov a aj celková atmosféra outskirtov v Detroite,kde sa môže strieľať na ulici a nikdo ani brvou nepohne. Záverečné finále je trochu pritahnuté za vlasy a podobnú vec s nachytaním skorumpovaného policajta som videl vo filme Recruit, ale dá sa to odpustiť.... ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Když se podívám na filmografii Singeltona, tak nechápu, že se mi film tolik líbil :) Zbytku jeho filmů, co jsem od něj viděl, bych nedal dohromady tolik hvězdiček, ale tenhle film si je rozhodně zaslouží. ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Rychlé a někdy neuvěřitelné, ale celou dobu vás film udrží v kvalitnim rozpoložení. Sympatičtí herci, plus za Ejiofora. ()

Samuel7 

všechny recenze uživatele

Kamera mi opravdu nesedla, střih akčních scén taky ne. Technicky to je tedy pro mě podprůměr. Dialogy jsou občas dost hloupé, na druhou stranu při těch sice hůře natočených přestřelkách mě Singleton dokázal pěkně napínat. Byl by to celkem dobrý akční film, ale ta špatná technická stránka mi to prostě kazí. Dlouho jsem váhal mezi dvěma a třemi hvězdami, nakonec hodnotím jako čistý průměr. ()

rodo 

všechny recenze uživatele

Byl jsem příjemně překvapen. Prvních dvacet minut jsem měl pocit, že sleduji další z dílů Walker Texas Ranger, protože tam toho patosu bylo celkem dost. Pak ale nabral film neuvěřitelné tempo a z několika málo akčních scén mi šel i takový ten příjemný mrazík po těle, jak to bylo realistické a syrové. Z herců mě zaujal Mark Wahlberg, kterému role moc sedla, což u něj v poslední době nebývá pravidlem (pořád ho vidím neuvěřitelně škrobeného v nepovedeném Shyamalanově Stalo se). Největším překvapením ale pro mě byl hlavně nejmladší z bratrů v podání Garretta Hedlunda. Tento herec má něco do sebe. ()

Qitek 

všechny recenze uživatele

Tohle se fakt nepovedlo. Bobbyho závěrečný vstup k finálnímu fightu je vyloženě k smíchu. Hate this sentimental shit. ()

DivX 

všechny recenze uživatele

Velmi kvalitne straveny vecer s timto filmem. Perfektne vybrane hlavni postavy ktere drzi dej pevne na kolejich a davaji filmu akcni atmosferu a rychlost 70% ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Bráchové jsou drsňáci a jde jim to věřit. Ulíznutý Marky Mark celou partu,dle očekávání táhne a když konečně dojde na kontakt s kýmkoliv,jde do toho s pořádnou dávkou testosteronu. Celá bratrská banda,ale trpí nedostatkem akce a absurditou některých pasáží. Na tři a půl hvězdy ve výsledné známce to pak dotáhl scénář,který vyplivne nemálo povedených průpovídek a hudba Temptations,která zajímavě dokresluje gangsta style... ()

ywo666 

všechny recenze uživatele

Ale nakoniec dobrý film. Bratia sú dobre obsadený a hlavne Tyrese Gibson a Mark Wahlberg budia rešpekt. Film obsahuje veľa naivnýc scén a dej je občas pritiahnutý za vlasy. Keď, sa ale človek povznesie nad tento problém je to dobrá zábava. Rozbieha sa to pomaly, ale keď začnú pátrať po vrahoch film sa slušne rozbehne. Nie je to najakčnejšia pecka, ale o násilie nie je núdza. Bavil som sa tak na tri a pol hviezdičky. ALe kedže mám štedrú náladu zaokrúhlim hore. 70%. ()

Natabar 

všechny recenze uživatele

Nevím, co kdo z těch zde tento snímek potápějících čekal, ale mě ona přímočarost děje vcelku potěšila. Co jsem očekával mi bylo dáno. Příjemná - jemně drsnější - oddechovka. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Zbytečně z funkčního realistického kriminálního "revenge" dramatu tvůrci dělají akční film v imaginárním "městě bez pravidel / spravedlnosti", s hláškami, přestřelkami, honičkami. Nezapadají do děje a ani nejsou nijak dobře natočené, silné premise o čtyřech adoptivních bratrech snažících se objasnit a pomstít smrt své matky jen překážejí. ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Velmi slušně odvedená akční podívaná s nadprůměrnými přestřelkami a silniční honičkou. Čtyři bratři nic nového sice nepřinesli, ale akčňák držící se starých poctivých kolejí také neurazí. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Celkové hodnotenie kolíše niekde medzi šiestimi až siedmimi hviezdičkami z desiatich, keďže Štyria bratia ponúkajú veľmi dobrú, akčnú zábavu v kabáte typického filmu o pomste. O akciu, ako aj prekvapenia nie je núdza, a remeselné prevedenie, ako aj obstojné herecké výkony iba umocňujú dobrý dojem. Snímka patrí medzi silný nadpriemer, ale chýba jej to niečo extra, čo by ju povýšilo do slávnej sféry veľmi dobrých filmov. A preto dávam radšej silných 6 ako slabých 7 hviezdičiek z desiatich. 75% ()

Jacob23 

všechny recenze uživatele

Slusna akcni kriminalka..Wahlberg je spravne drsny a docela jsem mu to sezral;)-rovnez Ejiofor(ten zly.)se mi libi v kazdem filmu o trochu vic,hafo se strili,laskuje s kanistrem benzinu,husty niggaslang,trocha cerneho humoru a ikdyz je pribeh docela predvidatelny atd ja se docela bavil-70% ()

liuk 

všechny recenze uživatele

Všichni čtyři "bratři" (snad až na Wahlberga) byli obsazeni tak nějak nešťastně. To drsňáctví jim prostě nejde a po tomhle filmu bych se je dokázal představit snad jen na obalu nějakého hiphopového módního magazínu. I když film utíká dost svižně, tak děj vypadá strašně přímočaře a "lineárně". Asi si říkáte, který film nemá lineární příběh, jenže tady to tak strašně bije do očí, protože těm bratrům vychází všechno strašně jednoduše, že je to trhlý až moc, stejně jako Chiwetel Ejiofor. I když je tenhle chlápek super herec a je chvályhodné, že střídá typy rolí, herectví čistého záporáctví musí ještě nastudovat. A Singleton by se měl zase podívat na kapitolu Akční scény, protože zrovna ta nejnosnější v tomto filmu se mu fakt nepovedla (přestřelka). Působí opravdu hrozně staticky, a to hlavně z důvodu, že snad ani jednou není na scéně jak střílející, tak jeho terč, a přes obrazovku je prostě cítit, že terč je někde za režisérem, čeká na svojí scénu "zásahu nábojem", zatímco střelec střílí někam do prádzna. Autohonička ve starých amerických korábech je ovšem super. No, ale jak jsem psal, film docela slušně ubíhá, je zábavný, tak mu to průměrné hodnocení uštědřím. ()

smolicek04 

všechny recenze uživatele

Dej filmu je dobrý ale herci nie!A ani prostredie.Keby to išlo tak ľahko s políciou tak by som vykrádal l skoro každý deň. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrnej thriller.4 bráchové (dva bílý a dva černý) hledaj vrahy svý adoptivní matky.Scénář je sice dost děravej,ale je to všechno pěkně natočený,teda až na závěrečnou bitku na ledě.Co bylo ale nejlepší byly hlášky a slovní přestřelky,sice nic geniálního,ale byla to sranda ()

Související novinky

Mizera Smith v CIA

Mizera Smith v CIA

23.03.2006

Kdysi mu možná nikdo neřekl jinak než Fresh Prince a jeho poznávacím znamením byl mizerovský kumpán Martin Lawrence, ale dnes je Will Smith v jednom kole s třemi rozdělanými projekty v zádech. Dalším… (více)

Reklama

Reklama