Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Režisér stylových akčních filmů John Singleton (Drsnej Shaft, Rychle a zběsile 2) přichází s dalším drsným a provokativním thrillerem. Čtyři bratři se odehrávají na předměstí Detroitu, v složitém propletenci černé a bílé komunity, jejíž členové se spolu stále ještě učí žít. Dva černí a dva bílí kluci dostávali model správného soužití už od plenek díky lásce své adoptivní matky. V dospělosti se jejich cesty sice rozdělily - tři bratři odešli z města a jeden zůstal doma a "usadil se" - ale tragická událost je zase spojí dohromady. Stačí být v nepravý čas na nepravém místě a celý život se vám sesype jako domeček z karet. Kdyby máma těch čtyř kluků nešla jednou večer nakupovat, nestala by se obětí loupežného přepadení a její život by neukončil výstřel z pistole. Bobby (Mark Wahlberg), Angel (Tyrese Gibson) a Jack (Garrett Hedlund) se proto vrátí do Detroitu, aby spolu se čtvrtým bráchou, Jeremiahem (André Benjamin) svou adoptivní matku pohřbili. Při té příležitosti se začnou nenápadně zajímat o to, zda šlo skutečně o náhodnou střelbu v supermarketu, jak tvrdí policie, nebo zda matčina smrt souvisí s ne úplně čistými podnikatelskými praktikami. Když zjistí, že policejní verze má až příliš mnoho děr, začnou po vrahovi pátrat na vlastní pěst a ospalé předměstí tím promění v peklo... "Film je doslova napěchovaný akcí, obsahuje spoustu nečekaných zvratů a já doufám, že se u něj diváci budou bavit stejně, jako jsme se my bavili během natáčení," říká představitel jedné z hlavních rolí André Benjamin (Buď v klidu). Spolu s ním se po torontských předměstích, která simulovala Detroit, s pistolí v ruce proháněli Tyrese Gibson (Rychle a zběsile 2), Garrett Hedlund (Trója) a v roli nejstaršího z bratrů Mark Wahlberg (Dokonalá bouře, Planeta opic). "Čtyři bratři jsou příběhem o poutu, které nepřirozeně zplodil jeden lidský sen, a které poté, co bylo přetrženo, se ukázalo jako mnohem pevnější než běžné sourozenecké vztahy," komentuje příběh režisér John Singleton. Čtyři bratři tedy nejsou jen akční řežbou, v níž hlavní hrdiny pohání touha po pomstě, ale zároveň přesvědčivým psychologickým dramatem o synovské a sourozenecké lásce, která nemusí nutně být zakódována geneticky. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (323)

Guzo 

všechny recenze uživatele

Za famózní závěr dávám nakonec 4 hvězdičky. Obsazení filmu mi sedlo, režie poměrně taky, celkově to pro mě bylo příjemné překvapení od filmu, od kterého jsem nečekal nic. Jen víc takových, třeba to na korupci přeci jenom trochu zapůsobí :-) ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

Pohodová velmi autentická dramatická gangsterka, která mě překvapila realisticky zvládnutými přestřelkami, zajímavým příběhem a skvělými charaktery. Sice jsem postrádal zápornějšího záporáka, ale člověk nemůže mít vždycky všechno. 80% = 4/5 ()

Jello Biafra 

všechny recenze uživatele

Štyria bratia ktorým pri prepadnutí samoobsluhy zastrelili adoptívnu mamu sa rozhodnú pomstiť jej vrahom. Áno je to síce variácia na stokrát videné, ale tá depresívna atmosféra zamrznutého predmestia Detroitu je fakt unikátne zachytená. K tomu ešte ústredná štvorica má úžasné charisma a film je v niektorých momentoch dosť napínavý že vás donúti pozerať až do konca. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Velmi,velmi jednoduchý film,s velmi,velmi jednoduchou zápletkou,s velmi,velmi přesvědčivým hereckým obsazením a celkově velmi,velmi dobře koukatelný,nenáročný,STYLOVÝ snímek,správně drsný,tvrdě hláškující,takové cool,ale postaru :) ()

made1 

všechny recenze uživatele

Přesně na dva a půl hvězdičky, ale musím tu půlku spíš ubrat než přidat, protože jsem čekala lepší zakončení postavy nejmladšího z bratrů, a ne že ho tak lehce odstřihnou. Škoda, tři hvězdičky by slušely víc. ()

ranp 

všechny recenze uživatele

Solidní film, poměrně nabitý různými událostmi, ale něco tomu chybělo. Na víc než *** to prostě nebylo. ()

Arius 

všechny recenze uživatele

Rýchla jazda dolu kopcom na ktorú sa velmi dobre pozeralo, ale jedným dychom musím dodať že práve to nasadenie, drsnosť a neokresanosť celého príbehu a hlavných hrdinov spravilo so štyroch bratov priemernú záležitosť. Hodnotím ako dobré, dnes ale žial takýchto filmov nájdete vela, nič výnimočné. ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

S trochou nadsázky a přimhouřenýma očima se dá říci, že mi tenhle film přišel jako největší pecka ! Čtyři nasraní "bráchové" s pohnutou minulostí a nejdoucí pro ránu daleko se vydávají na složitou cestu, pomstít svou adoptivní mámu. Největší devízou je pro mě v tomhle filmu ten spád a přímočarost. Zároveň všichni 4 maníci fakt působí, že v té čtvrti vyrůstali a bez nové výchovy by z nich vyrostla největší lůza společnosti. K udělení plného počtu mi nescházelo moc - vyměnit hlavního záporáka za kohokoliv jiného, jelikož Číjetel pro mě bude vždy ztělesněním dobra a ctnosti.......................moje hodnocení = 8 z 10. ()

Chris Wulf 

všechny recenze uživatele

Tak Marky Mark je opět zde...Nijak přelomový film s průměrnými výkony, ale bavit se u něj rozhodně budete! Tři hvězdičky + jedna za skvělý soundtrack. ()

Bobek15 

všechny recenze uživatele

To, čo je napísané v distribučnom texte ( "Čtyři bratři tedy nejsou jen akční řežbou, v níž hlavní hrdiny pohání touha po pomstě, ale zároveň přesvědčivým psychologickým dramatem o synovské a sourozenecké lásce, která nemusí nutně být zakódována geneticky.") presne vystihuje tento film, môj záverečný pocit z filmu a teda aj to, čo som chcel do komentára napísať. Ale jednoducho spracovaním filmu sa to vyššie ako na 3* nevyšplhalo. Celkovo dielo pôsobilo veľmi nesúrodo, bolo spleťou obrovského množstva scien, bez úvodu a záveru, teda mali iba pointu, čo ma počas filmu dosť vytáčalo. Škoda, na nakrútenie filmu s takým dobrým námetom a psychologickým podfarbením sa nemal podujať režisér, ktorý je skôr zameraný na točenie akčných peciek v podstate s primitívnym dejom! ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Obsazení je naprosto v pořádku a vlastně asi to největší plus, které film má. Další klad je chladnokrevnost, se kterou bráchové likvidují potenciální vrahy jejich matky, to se nevidí zase tak často. Potom nějaká ta akce a.... tam to pomalu končí. Bohužel se s tím dalo naložit ještě líp, ale neděje se tak. "Pomsta bude sladká!" řekli byste na začátku, ale naneštěstí je hořčí, než by kdo čekal. PS: nejhorší z celého filmu je ta hysterická kráva (rozuměj přítelkyně jednoho z bratrů), která mě srala celou dobu! ()

Han22 

všechny recenze uživatele

4 bratři se po letech setkávají, aby pohřbili svoji matku, kterou měl každý rád a kterou někdo náhodou zabil při přepadení. Přitom začínají pátrat, kdo ji zabil a zjišťují, že to tak úplně náhoda nebyla. No většinou tyhle drsný nigga street filmy nemusím, ale tohle mě docela dostalo. Možná proto že tu nebyli žádní namachrovaní niggas ani se drsnosti nedosahovalo pouštěním hiphopu nebo drahejma bouráka. Místo toho se Singletonovi podařilo za pomocí motownu/soulu 70. let a melancholické kamery kombinované s drsnými hrdiny, kteří se opravdu neserou dosáhnout perfektní atmosféry. Díky skvělým hereckým výkonům z toho kouká i přesah do dramatu, potěší chytré zvraty ve finále i jedna opravdu luxusní přestřelka. Hrdinové nejsou úplně košer, ale ani na minutu jim nepřestanete fandit a finální scénu na ledě jsem si užil s obrovským zadostiučiněním. Parádní drsńárna. ()

Michelle75 

všechny recenze uživatele

Čtyři bratři nenudí a to je hlavní. Že hned od začátku půjde o pomstu a odplatu za to co se stalo je jasné bez debat, do poslední chvíle však naopak není jasné,kdo za počátečním činem stojí. Což je fajn, protože domněnky mě baví. Marky Mark -Wahlberg je pro mě už spíše dobrý herec, než zpěvák, zatímco André Benjamin zůstává spíše skvělým skladatelem,muzikantem a zpěvákem/ Outcast/, i když zahrál taky dobře. Zbylí dva bratři do téhle čtyřky příjemně zapadají. Jestli nejde o nic závratného, tak alespoň díky za to, že člověk nemá pocit, že pan režisér tlačí na pilu. Prostě nečekaně příjemná podívaná. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

80% kvôli obsadeniu plnému hviezd v tej dobe mladšek generácie. Originálne stvárnenie a drsní chlapci, ktorým to sem tam prepne a niečo nedomyslia, to nie je v každom filme... :) ()

cab 

všechny recenze uživatele

Sikovny rutiner (John Singleton) rozbaluje drsny thriller o pomste ctyr bratru, kterym byla zavrazdena adoptivni matka. Scenarista se s tim taky prilis nepare a necha delat nase vykonavatele prava bez zakroceni policie vse, co si na zacatku umanuli. Herecky se da zminit o (Mark Wahlberg), ktery je pro tento typ chlapka jako stvoreny. 65% ()

Související novinky

Mizera Smith v CIA

Mizera Smith v CIA

23.03.2006

Kdysi mu možná nikdo neřekl jinak než Fresh Prince a jeho poznávacím znamením byl mizerovský kumpán Martin Lawrence, ale dnes je Will Smith v jednom kole s třemi rozdělanými projekty v zádech. Dalším… (více)

Reklama

Reklama