Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ženu unese během rutinního letu neznámý muž a hrozí jí, že zavraždí jejího otce. Tak je vtažena do komplotu proti jistému politikovi; má totiž svému únosci pomáhat při jeho likvidaci. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (441)

Douglas 

všechny recenze uživatele

Neodklonit se to na konci trochu jiným žánrovým směrem, je to pro mě za pět hvězdiček. Padesát minut jde o takřka dokonalý film s brilantním načasováním, který neztrácí atraktivitu i přes brutální prostorové omezení na de facto dvě sedadla v letadle. Obzvláště Cillian Murphy je naprosto fantastický... ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Pokud se na vás někdo culí víc než je obvyklé, snadno upoutává vaši pozornost, a pokud k tomu ještě „všechny náhody“ jsou na jeho straně, tak pozor! Mohlo by se jednat o člověka, který si vydělává „odklízením nepohodlných osob“. Logické návaznosti sice občas drhnou, ale jinak docela solidní drama odehrávající na dvou sedadlech v letadle, mimo letadlo je to ovšem poněkud slabší. ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

Wes Craven asi zjistil, že v hororu je celkem provařenej, tak se pokusil přesunout do jiného, i když ne moc vzdáleného žánru. A to do thrilleru. Zřejmě moc lidí nepřekvapí, že se mu tento přechod podařil celkem bez problémů, jelikož Craven používá prakticky stejné finty jako v hororech, akorát, že zde vypadají hodně svěže. Jednoduchý příběh, kterým se noční let vyznačuje, rozhodně není na škodu, jelikož díky krátké délce film uhání velmi rychle a plynule dopředu. Co se musí Cravenovi uznat je to, že naprosto parádně dokáže přejít z jakéhosi romantického úvodu do atmosférické prostřední části, jež se odehrává na palubě letadla. Zde právě rozvíjí svůj atmosférický um, který diváka nutí neustále sledovat obraz. V závěru se sice opět nechává strhnout do klasického vřískotového stylu, kdy bad guy, který byl celou dobu nad věcí padá jak idiot přes židle a tropí jednu chybu za druhou. Hlavním důvodem úspěchu, kromě režie je rozhodně herecké obsazení. Cillian Murphy mě zatím nezklamal nikdy a i tentokrát je naprosto úžasný. Dokáže předvést jak svou milou tvář, tak tu psychopatickou. On je prostě pro role psychopatů jako stvořený (vzpomeňme na Batman begins). K tomu Rachel McAdams je pěkná a herecky za Cillianem nijak nezaostává. A jelikož Wes je ve svém oboru třída, dokáže v každém záběru ze svých dvou hlavních herců ždímat naprosto vše. Hudba dotvářející film je rovněž poměrně vydařená a snímku přidává na atmosféře ještě víc. Noční let je hodně podařeným thrillerem, který rozhodně nenudí a zaručeně pobaví i na několikáté shlédnutí. ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Držet se film po celou dobu pouze v kulisách letadla, neměl bych žádné připomínky. To se ale nestalo. Posledních dvacet minut totiž smetlo pečlivě vybudovanou atmosféru ze stolu během několika okamžiků, celé předchozí dění na obrazovce znehodnotilo a Noční let se tak pro mne stal jen "další" thriller, který vytahují z průměru vynikající herci. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Všechno v tomto filmu je velmi jednoduché. Něžná polovička ústřední dvojice nás za pomocí více či méně zábavné konverzace nechá nahlédnout do svého života a čekáme, až se zavřou dveře letadla a letuška nám popřeje šťastný let. A pak se proti sobě postaví ženské citové dilema a věcná mužská logika...... Škoda že víc logiky a nápadů nepobral scénárista. Snímek je totiž natočen celkem slušně, ale kdyby tam nebyly ty keci, tak by ta část ,,kde se něco děje“ zabrala cca 30 minut. Pravdou je, že napínavá chvilka má něco do sebe, ale je to hodně (moc!!) cítit laciným béčkem. Dávám 3, ale jednou vidět stačilo. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (20)

  • Jednu z vedlejších rolí bodyguarda si zahrál Colby Donaldson, účastník tří řad americké reality show Kdo přežije - "The Australian Outback", "All Stars" a "Heroes vs. Villains". (campix)
  • 25milionový thriller znamenal pro Wese Cravena návrat na výsluní, protože během úvodního víkendu (19. – 21. 8. 2005) vydělal 16 mil. dolarů. Po měsíci promítání už měl na kontě 55 milionů, čímž se pro něho stal nejziskovějším filmem mimo trilogie Vřískot. (imro)

Reklama

Reklama