Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ženu unese během rutinního letu neznámý muž a hrozí jí, že zavraždí jejího otce. Tak je vtažena do komplotu proti jistému politikovi; má totiž svému únosci pomáhat při jeho likvidaci. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (445)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Solidní thiller, který si díky své krátkosti udržuje po celou dobu slušné tempo. Herci své jednorozměrné postavy zvládají výborně a dokáží jim i něco dodat nad rámec, což platí především u Cilliana Murphyho. Dokud se snímek drží na palubě letadla jedná se o výborný, napínavý thiller s jasně rozdanýma kartama na omezeném prostoru. Ve chvíli kdy letadlo přistane jde vše do kopru a film se zvrhne ve festival žánrových klišé a logických kiksů, což je škoda, jelikož to zhatí jinak veskrze pozitivní dojmy. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Nejlepší Cravenův film. Atmosférický, sofistikovaně napsaný a navzdory minimálnímu dějovému prostoru nekonečně kreativní a zábavný v přímém psychologickém nátlaku a chytrých vedlejších motivech. Sympatie k hlavní hrdince, které jsou především v závěrečném béčkově orientovaném zúčtování klíčové, fungují zásluhou skvělého emotivního výkonu Rachel McAdams bravurně, Cillian Murphy je v roli toho zlého děsivě přesvědčivý (nebo přesvědčivě děsivý?) a moc se mi líbilo chytré manévrování s morálním dilematem "neriskovat život otce a spolupodílet se na vraždě, nebo zariskovat a zkusit všechny zachránit", přestože vývoj "na papíře" je dopředu očividný a v podstatě nepřekvapivý. Ale jak říkám, vývoj "před kamerou" je tentokrát úžasně atraktivní, k páté hvězdičce nebylo daleko... ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Režijní vedení je bez chybičky, problém byl spíše ve scénáři, který se v závěru nevystříhal nepodařeného variování na klasických žánrových klišé. Přesto režisér doslova tříská napětí víceméně z každého záběru, práce na omezeném prostoru dvou sedaček v letadle je mistrovská a i všeobecně zatracovaný závěr taky nepostrádá ty správné grády. Rachel McAdams si zadělává na slibnou kariéru hezké tvářičky s velmi rozvinutým hereckým potenciálem a Cillian Murphy už v Batman začíná dokázal, že za slupkou nevinně vyhlížejícího sympaťáka se skrývá záporák nejtěžšího kalibru. Od Telefonní budky maximálně minimalizovaný thriller, který kdyby těžil ze své originality po celou dobou stopáže, byl by dokonalý, takhle je to vysoce nadprůměrná podívaná, jíž se dá leccos odpustit. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Kdyby byl film pojat jako krátkometrážní snímek, odehrávající se celou dobu v letadle, nejspíš bych hodnotila i čtyřmi hvězdičkami. Jenže se zde bohužel vyskytla jistá "technická závada." První část filmu "Ve vzduchu" je zvládnuta skutečně brilantně. Cillian Murphy to na nás valí mistrně, v některých scénách mi skutečně lehce tuhla krev v žilách. Rachel McAdams je půvabná a sympatická žena, a ve své roli obstála velmi přesvědčivě. Avšak jakmile letadlo v poklidu přistane, začíná část 2. - Na zemi. Najednou, jako bych sledovala úplně jiný film. Co scéna, to klišé a o konci filmu ani nemluvě. Říkala jsem si, při sledování oné druhé části, toto že má být od Wese Cravena? ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem se zděsil, že půjde o další katastrofický film - jejich éra mě zrovna neoslovila. Naštěstí se děj ubíral jiným směrem. Rachel McAdams byla příjemná, C. Murphy se na roli parchanta vyloženě hodil. První 2/3 filmu obstojné, hodně mě vytáčila bezmoc, ale takhle filmy prožívám běžně; konec mi kazilo pár nelogičností na konci, zkrátka si myslím, že by se člověk zachoval trochu jinak. # V rámci žánru snímek drží průměr, na tolik ohrané téma se nesnaží až tak kopírovat. 70% ()

Galerie (87)

Zajímavosti (20)

  • Filmovanie snímky prebiehalo striedavo v Los Angeles a Miami. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama