Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Andymu je čtyřicet, pracuje ve skladu prodejny elektrospotřebičů, sbírá komiksové postavičky, a co se týče sexu, je stále panic. Když byl teenager, párkrát to nevyšlo a pak už nějak ztratil chuť to pořád zkoušet. Andy je celkem spokojený, ale jednoho dne se prořekne před kolegy z práce. Jeho spolupracovníci se mu za to zpočátku vysmívají, záhy ale nastupuje do jejich intenzivního školícího kurzu, který ho má přivést k jedinému cíli - ke ztrátě panictví. O některých věcech je ale snazší mluvit než je realizovat, což po sérii bláznivých a vtipných erotických selhání potvrdí i Andy a jeho kolegové. I když seznámení se sympatickou Trish by se možná mohlo proměnit v něco hlubšího. Jenže zkuste své holce přiznat, že jste ještě panic. Těžko se to říká v osmnácti, a co teprve ve čtyřiceti. (TV Nova)

(více)

Zajímavosti (27)

  • Místo, kde kamarádi pracují ve Smart Tech Electronics, je ve skutečnosti součástí obchodního centra na 17401 Ventura Blvd. v Los Angeles. (veronikajel)
  • Ve scéně, kde Andy (Steve Carell) podstupuju depilaci, herec málem přišel o bradavku. Vosk drží totiž tak pevně, že se při depilaci musí bradavka potřít vazelínou, což komparzistka neudělala. Naštěstí par okamžiků předtím, než strhla vosk i s bradavkou, ji někdo ze štábu zastavil a poukázal na tento fakt. Na komparzu totiž komparzistka lhala o tom, že ví, jak depilovat. Když se ji při natáčení scény ptali, jaké že vlastně má zkušenosti, odpověděla, že jednou depilovala záda svého bratra. Steve Carell to uvedl z Graham Norton Show (od r. 2007). (ČSFD)
  • Českou stopou ve filmu je plakát na hru Mafia, který je možné zahlédnout v obchodě s elektronikou. (Brousitch)
  • Když pomáhá Trish balit Andymu jeho sbírku hraček a figurek, zmíní se, že zná jenom jednu další osobu, která má tolik hraček, co on a sice Erica Gillilanda. Eric byl hlavní autor seriálu Roseanne (1988) a mnoha dalších. (don corleone)
  • Obchod "We Sell Your Stuff on eBay" opravdu fyzicky existuje. (don corleone)
  • Všechny filmy, které jsou přehrávané v obchodě Smart-Tech jsou z produkce studia Universal. (don corleone)
  • Poradkyni na klinice, kam zavede Andy Marlu, hraje žena Steve Carella, Nancy Carell. (don corleone)
  • Celá scéna "You Know How I Know You´re Gay" byla improvizací Paula Rudda a Seth Rogena. (don corleone)
  • Steve Carellovi bylo při uvedení filmu 43 let, hraje 40letého panice. (don corleone)
  • Režisér Judd Apatow prozradil recept na nečekaný úspěch filmu. Při preview filmu si nahrál reakce publika na magnetofon a pak podle nich film upravil ve střižně. Scény, které měly chladnější odezvu buď zkrátil nebo úplně vypustil. (don corleone)
  • Prodejna "Smart-tech" byla volně inspirována řetězcem "Circuit City". (don corleone)
  • Režisér Judd Apatow snímkem debutoval na filmovém plátně, do té doby se věnoval jen TV seriálům, které také psal. (imro)
  • Steve Carell se stal novou hvězdou volného seskupení komiků tzv. frat packu (Ben Stiller, Owen Willson, atd.) a v našich končinách na sebe nejvíce upozornil v roli hlasatelského protivníka Jima Carreyho v Božském Bruceovi. Po tomto komikovi následně převzal hlavní roli v pokračování Božský Evan. S tím je spojený také nárůst honoráře, neboť za 40 let panic dostal slabých 500 000 dolarů. (imro)
  • 25-milionová produkce zaznamenala nečekaný úspěch, když za první tři dny (19. -21. 8. 2005) promítání diváci zanechali v pokladnách amerických kin 21,4 mil. dolarů. Po měsíci promítání se film stal třináctým v tomto roce, který v tržbě překročil magickou hranici 100 milionů. (imro)
  • Scéna, v které Andymu (Steve Carell) odstraňují v salónu ochlupení z hrudníku, byla natočena pěti kamerami a musela se povést na jediný pokus. Steve totiž nechtěl použít speciální efekty a nechal si kvůli realičnosti scény opravdu odstraňovat chlupy voskem. (formelin)

Související novinky

Judd Apatow se vrací k režii

Judd Apatow se vrací k režii

01.02.2019

Po delší odmlce se slavný americký producent a režisér kultovních komedií Zbouchnutá nebo 40 let panic Judd Apatow vrací k režii. Přichystal si novou komedii pro komika a člena SNL Peta Davidsona,… (více)

Ďalší všemohúci smrteľník

Ďalší všemohúci smrteľník

27.08.2005

Keď sa reportér Bruce v podaní Jima Carreyho na krátky čas vžil do kože Boha, štúdiu Universal Pictures to celosvetovo vynieslo 485 miliónov dolárov. Že je na ceste pokračovanie neprekvapí nikoho, no… (více)

Reklama

Reklama