Reklama

Reklama

Hosté nejmilejší

Československo, 1951, 41 min

Režie:

Erna Friesová

Obsahy(1)

Film je součástí a byl vydán na DVD s názvem Film - náš pomocník. Rozsáhlá kolekce informačních a osvětových filmů z let 1948 až 1959 reflektuje proměny české společnosti 50. let v jejích pracovních zvyklostech i volnočasových aktivitách. (Filmexport)

Recenze (4)

ripo

všechny recenze uživatele

Je jisté, že naše stará, individualisticky hospodařící vesnice, by nikdy nebyla s to zajistit nám dostatek ani obilnin, ani masa, ani jiných plodin. Proto je nutné zemědělskou výrobu přeorganisovat. Tak jako v průmyslu, musí být i v zemědělství nahrazena malovýroba mechanisovanou velkovýrobou. To není možné uskutečnit na malých, rozdrobených polnostech, Proto je třeba všude zakládat nová JZD, rozšiřovat členské základny družstev již založených a starat se o to, aby družstva nižších typů přecházela na vyšší. To je cesta ke zvýšení naší životní úrovně. to je cesta k blahobytu. A na ni nám svítí příklady, zkušenosti, rady a methody práce sovětských kolchozníků. Postarejme se o to, aby se pracovní cíle, jímž je vybudování socialistické vesnice. Filmový přehled 4/1952 ()

Ony 

všechny recenze uživatele

Jooo, soudružka Malininová v akci! I to ostatní se mi líbilo. Třeba jak kapitalisti vysušili jižní Moravu a pod rukama družstevníků zase zvlhla nebo jak kolchozníci neodolali a vrhli se v těch hodobóžovejch hadrech na pole, které jim svou vůní připomnělo rodné nivy. Je to takový ten ryze naivní "dokument", pro který je slovo propaganda příliš hrubé. ()

roswelll 

všechny recenze uživatele

Dvoudílný film byl vytvořen v souvislosti s návštěvou sovětských kolchozníků v JZD v Mělnickém Vtelně. Přišli se s místními podělit o své zkušenosti a nabyté znalosti v pěstování plodin i chovu dobytka. Mezi příchozími byla mj. Praskovja Andrejevna Malininová, která demonstrovala třífázovou masáž vemene pro zvýšení výnosů v dojivosti krav. Komentáře k filmu namluvili Antonín Zíb a Felix Le Breux. ()

Reklama

Reklama