Reklama

Reklama

Yao Ming v NBA

  • USA The Year of the Yao (více)
Trailer

Obsahy(1)

Při draftu NBA si basketbalový tým Houston Rockets vybere nejslavnějšího čínského hráče Yao Minga. Od jeho angažmá si slibuje, že se s ním dostane až do play-off. Yao se má v týmu stát stejnou hvězdou jako je Shaquille O´Neal v týmu Lakers. Události Yaova prvního roku v NBA komentuje jeho tlumočník Colin Pine, který ho provází nástrahami sportovního i soukromého života v USA... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (10)

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Poutavá forma dokumentu, o v dnešních dnech již jednom z nejdominatnějších hráčů NBA poslední dekády, kdy zaujme především komentář a provázení yaovou nováčkovskou sezónou, právě jeho průvodcem/tlumočníkem Colinem Pinem. Nechybí podstatné okamžiky ze zákulisí, první střetnutí s Shaquem, ani prohraná sázka Charlese Barkleyho. NBA vždy produkovala kvalitní dokumentární snímky, Year of the Yao je toho důkazem. ()

4daPeace 

všechny recenze uživatele

Verdikt: Čínští manageři zvládli hype práci okolo Mr. Yao Minga velice dobře. Stal se #1, udělali o něm povedený dokumentární film. Pro fanoušky NBA nutnost. ()

T-pack 

všechny recenze uživatele

Parádní pohled na jednoho z nejlepších (a největšího) hráčů současného basketu. Kvůli tomuhle dokumentu sem se neodtrhl od obrazovky a odložil tak důležité spaní, a to prosím basketbal vůbec nesleduji. Yao ye frayer! ()

lofa 

všechny recenze uživatele

Jako zarytý fanoušek Houston Rockets nemohu dát ani jiné hodnocení. Od počátku 90.let, kdy ještě válčila za Chicago Bulls třiadvacítka Michaela Jordana neměla NBA jiného favorita. Ale díky jeho "přechodu" na baseball perfektně zazářila partička okolo Hakeema Olajuwona (v následující sezoně i příchozího Clyda Drexlera) pod trenérem Rudy Tomjanovichem a povznesla na 2 roky Houston na samý vrchol NBA. Od té doby čekaly rakety na hvězdu, která tým opět povznese. A ta se objevila v roce 2002 jako jednička draftu, a to až z daleké Číny. Celý svě byl zvědav, jak se tomuto, v té době dvaadvacetiletému 2,29cm vysokému klukovi povede. Začátky nebyly vůbec jednoduché a růžové. Spousta lidí nad ním téměř zlomila hůl. I taková ikona jako Charles Barkley si z něj dělala srandu v televizním studiu....nakonec ho Yao převezl a Barkley prohrál sázku a musel políbit zadek moderátorovi, nakonec si místo něho vybral osla :-) Yao byl však pracovitý a velký vliv měl na něj i trenér Rudy Tomjanovich, kterého si Yao velmi oblíbil. Začal na sobě pracovat a jeho výkony šly rapidně vzhůru. Při prvním měření sil proti LA Lakers na jejich palubovce, kdy proti němu nastoupil i Shaquille O'Neal ve výborné formě, předvedl, co v něm je,....a Houston vyhrál v prodloužení. Tuto první sezonu byl mezi nováčky druhý nejlepší. Zatím sice Houston k titulu nedovedl a letos to nevypadá ani na play-off, ale snad se i on jednou dočká.... ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

Basketbal mám rád a toto mal byť dokument o najlepšom číňanovi pod deravými košmi. No chvíľami som mal dojem, že je to o jeho tlmočníkovi.. Osviežením bol Barkley a trošku aj Shaq. Chýbalo mi vyjadrenie viacerých hviezd NBA o Yaovi, aj keď je pravda, že vtedy len začínal. Škoda, že jeho kariéru limitovali početné zranenia a teraz môže hrať maximálne 20 min za zápas. ()

bolf!k 

všechny recenze uživatele

Moc dobrý dokument. Bavilo mě jak srovnávání se Shaquem, tak i ta přátelská linka okolo Yaa a jeho tlumočníka. 75% ()

carAnthony 

všechny recenze uživatele

Veľmi zábavne a dobre spracovaný dokument NBA productions o nováčikovskej sezóne Yao Minga v NBA ale nie len o tom, takisto sa v dokumente zaoberajú ako Yao spojil dva dovtedy nie príliš priateľské krajiny a to USA a Čínu. Najviac ma bavil Yaov prvý zápas proti Shaqovi. Naprostá paráda. ()

Milonak 

všechny recenze uživatele

Perfektní dokument, který mapuje působení Yaa v NBA a to zejména v úvodní sezoně. Kombinace basketbalových a soukromých záležitostí očima jeho skutečného průvodce a překladatele Colina. Moje hodnocení je ovlivněno tím, že jsem sám basketbal vrcholově hrával a tento sport miluju, ale dokument je opravdu dobře natočený - už jsem ho viděl dvakrát a určitě se po čase zase někdy podívám. 85% ()

Reklama

Reklama