Reklama

Reklama

Srdce hrdiny

  • Sovětský svaz Serdce chrabreca (více)
všechny plakáty
Animovaný / Pohádka / Krátkometrážní
Sovětský svaz, 1950, 17 min

Obsahy(1)

Barevná kreslená pohádka vypráví o dvou lovcích, bratřích Indigovi a Solomdigovi, kteří se vypravili na lov. Při stíhání jelena byli přepadeni tygrem. Indigo, který byl bojácný, nechal svého bratra samotného a utekl. Solomdigo se před tygrem zachránil na skále, pod níž stále číhal tygr. Indigo, který se zatím vrátil domů, byl poslán svou matkou, aby bratra vysvobodil. Cestou musel překonávat mnohá nebezpečí. Konečně nalezl místo, kde opustil svého bratra, zabil tygra a společně se Solomdigou se vrátil domů. (FILMOVÝ PŘEHLED 17 / 1952) (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Na svou dobu vynikající film s progresivní animací, výbornou kresbou a silným příběhem, který tematicky čerpal z mýtů národů dálného východu. Známá sovětská pohádka bohužel tyto lidové příběhy deformovala v rámci boje proti náboženství a pověrám tak, že si bojácný lovec lovec uvědomí, že strašidla neexistují a svůj strach "pokrokovým" způsobem překoná. Kreslená pohádka se naštěstí drží původního lidového vyprávění. Vznikl snímek, který je i dneska v době celovečerních animovaných filmů působivý a pro dětského diváka plně použitelný. Celkový dojem: 75 %. ()

ripo

všechny recenze uživatele

Tento sovětský barevný film, natočeny podle udegejské pohádky D. Načatkina „Sedmero hrůz" , vypráví o dvou bratrech, z nichž jeden byl statečný a druhý bojácný Vtipnou a dětem blízkou formou poučuje malé diváky. že je třeba být statečným a nebát se ani strašidel, ani skutečného nebezpečí, a že si mají lidé navzájem pomáhat. Film svým poutavým zpracováním zaujme i dospělého diváka. Filmový přehled 17/1952 ()

Ej Hlemýžď 

všechny recenze uživatele

Tento film dokonce běžel v TV asi před 3-4 lety pod názvem Statečné srdce v cyklu Babiččiny pohádky. Jako dítě jsem byl velmi šťasten, jak si Indigo poradil s těžkými překážkami. Kdo film viděl, určitě si vzpomene na jeho strastiplnou cestu přes močál , kde ho chtěl utopit jakýsi kořen, dále takový obrovský kamenný obr ho chtěl zkamenět, jak je důvtipně ošálil, nebo jak se dostal přes hořící řeku... ()

Reklama

Reklama