Reklama

Reklama

Branná výchova I., II.

Dokumentární / Krátkometrážní / Válečný
Československo, 1951, 16+22 min

Obsahy(1)

Film je součástí a byl vydán na DVD s názvem Film - náš pomocník.
Rozsáhlá kolekce informačních a osvětových filmů z let 1948 až 1959 reflektuje proměny české společnosti 50. let v jejích pracovních zvyklostech i volnočasových aktivitách. (Filmexport)

Recenze (2)

ripo

všechny recenze uživatele

Imperialisté, kteří se stále zoufaleji brání světovému míru, neváhají sáhnout po žádném prostředku, kterým by si ještě prodloužili život a dobyli zpět ztracených posic. A právě proto musíme bojovat za mír nejen svou prací, ale i zvyšovat svou obranyschopnost, abychom si dovedli výsledky své práce uhájit i v boji. Proto byla zavedena branná výchova do škol. Je to výchova mládeže, při které se utužuje nejen tělesná zdatnost, ale při které se učí mládež novému vlastenectví. Filmový přehled 26/1952 ()

roswelll 

všechny recenze uživatele

První díl z dvojice branně poučných snímků určených pro děti a mládež, který se věnuje výuce teorie brannosti ve školních lavicích. Svou vzdělávací složku demonstruje především prostřednictvím naučného komentáře a výkladu dějin Československa. Znalosti, které si žáci osvojili v první části filmu Branná výchova I., zúročí v části druhé přímo v praxi. Ze tříd se malí hrdinové přesunují na cvičiště a jejich úkolem je splnit náročné úkoly. Poučení se divákovi dostává skrze příklad malého chlapce, který překážky opakovaně nezvládá a je poučován zdatnějšími spolužáky či učiteli. Koumentář k oběma dílům namluvili Jiřina Švorcová a Miloš Willig ()

Reklama

Reklama