Reklama

Reklama

VOD (1)

Sean Penn, Jude Law, Kate Winslet a Anthony Hopkins se společně představují ve strhujícím příběhu prostého muže, jemuž politická kariéra, ničivá síla korupce a zrada nakonec zcela pokřiví charakter. Film byl natočen podle dnes již klasického románu Roberta Penna Warrena z roku 1946, za který získal Pulitzerovu cenu. V dalších rolích se představí James Gandolfini, Mark Ruffalo a Patricia Clarkson. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (109)

novoten 

všechny recenze uživatele

Morálně-politická dilemata akceptuji, rozrývání rodinných problémů taky, ale dohromady tyhle dvě roviny nefungují. Hlavně za to může fakt, že politiku vidíme v první polovině, pak bez varováni přepneme na vztahy, romantiku a drama a ve finále se obě roviny překryjí a vytvoří velmi umně natočenou, ale snad až vypočítavou katarzi. Druhým aspektem, který kazí zážitek, je překvapivě Sean Penn. Jeho výkon má sice strhující chvilky, ale nemohl jsem se zbavit dojmu, že se snaží vymlátit oscarovou nominaci z každého běžného dialogu nebo jednoduchého pohledu z okna a zapracovává všechny dostupné mimické i hlasové prostředky, aby na sebe strhl všechnu pozornost. Uniká tak přirozený projev věčného sympaťáka Lawa nebo výtečný Hornerův soundtrack. Na (téměř) Všechny královy muže se zkrátka dobře dívá, ale chlad z nich čiší až příliš často. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Velmi vydařený snímek se silnou hereckou sestavou a především skvělým scénářem. Což mě na tomto filmu upoutalo nejvíce a myslím, že je to i jeho nejsilnější stránka. Samozřejmě, Sean Peann, Jude Law, Kate Winslet, Patricia Clarkson, James Gandolfini jsou výborní, stejně jako Jackie Earle Haley ve vedlejší, ale díky jeho osobité tváři, opět výrazné roličce. Ale samotný scénář pro mě jistým způsobem ve svých vlastních kvalitách dokázal jejich výkony překonat. Kdyby byl jiný, nejspíš by mě Všichni královi muži, i přes výskyt silých hereckých es, nejpíš tolik nezaujali. Obsahuje spoustu působivých a podnětných proslovů a myšlenek. ()

Reklama

July 

všechny recenze uživatele

Willie Stark je výborný příklad toho, jak by podle mne politik vypadat neměl :-). V proslovech se rozčiluje a rozhořčuje, máchá rukama se zaťatými pěstmi, používá dost silné výrazy... První polovina filmu byla dost nuda, potom se to trochu zlepšilo, ale i tak Všichni královi muži nevybředli z určité zdlouhavosti. Hopkins se prakticky jen mihl, i když byla jeho postava celkem důležitá, a ani Winsletová nedostala velký prostor. Konec byl zajímavý, jen trošku zmatený - strávila jsem chvíli přemýšlením, kdo že byl vlastně oběť a kdo organizátor spiknutí, pokud o nějaké šlo... Pokud to nebyl záměr, pak se to filmařům moc objasnit nepovedlo. ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Napriek vynikajúce hereckému obsadeniu, sa pre mňa jedná len o priemerný film. Ale neberte to až tak vážne, lebo mňa osobne tá téma nijako nezaujala. Ak vás teda zaujme, kľudne si pridajte dve hviezdičky. Pri mnohých miestach som sa neuveriteľne nudil a film som dopozeral len tak na zotrvačník. Čo sa mi naozaj páčilo a za čo nedám ** boli strhujúce prejavy Seana Penna. Aj vizuálna stránka bola veľmi pekná, hudobná zložka vôbec nezaostávala a celkovo spracovanie filmu nebolo vôbec zlé. Druhýkrát by som to však ťažko dopozeral. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Nudné téma, které zpracovat do koukatelné podoby vyžadovalo o třídu lepšího scénáristu a režiséra. Politické machinace nejsou moc zajímavé a když jsou k tomu zpracovány do filmové podoby, která je ve výsledku všechno jen ne odsýpavá a zábavná, není asi něco v pořádku. Jsou zde strhujícím způsobem natočené některé pasáže (projevy Penna, romantické pasáže), které mají brilantně zvládnutý zvuk a akustiku, ovšem příběh jako takový je jen změť dlouhých dialogů bez hlubší vazby a provázanosti. Navíc při stopáži přes dvě hodiny člověk velmi snadno ztratí koncentraci a pak už nezbývá než se modlit kdy tenhle přehnaně intelektuální a celkově velmi kostrbatý a nepřehledný výtvor dorazí do cíle. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení probíhalo v New Orleans a Morgan City v Louisianě (USA). (Tygrys)

Reklama

Reklama