Reklama

Reklama

VOD (1)

Sean Penn, Jude Law, Kate Winslet a Anthony Hopkins se společně představují ve strhujícím příběhu prostého muže, jemuž politická kariéra, ničivá síla korupce a zrada nakonec zcela pokřiví charakter. Film byl natočen podle dnes již klasického románu Roberta Penna Warrena z roku 1946, za který získal Pulitzerovu cenu. V dalších rolích se představí James Gandolfini, Mark Ruffalo a Patricia Clarkson. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (109)

larelay 

všechny recenze uživatele

Vrelo odporucam tym, ktori dokazu ocenit majstrovske dielo. Skvela kamera, rezia a o hereckych vykonoch ani nehovorim. Tazky film, trosku dlhy, ale naozaj tych 141 minut stoji za to...Ani jedna minuta nie je zbytocna... ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

141 minut s Judem Law... Jude hraje hlavní roli (správně, Penn je v podstatě jenom maskot), Jude pátrá po bůhvíčem, Jude má voice-over. Ale o to tu ani tak nejde. Je to takové low-profile, máte pocit, že jste to prakticky všechno viděli už jinde, hvězdy v menších rolích to nezachraňují a hlavně Kate je trestuhodně nevyužitá. V celé první polovině filmu je jenom v jednom flashbacku (flashback poznáte podle toho, že Jude má víc vlasů a jsou blond :D ). V půlce jako by si režisér vzpomněl, že tam vlastně hraje Kate Winslet a tak z ničeho nic vykouzlí milostnou linku mezi ní a... ano, Judem. Zkrátka průměrné drama ze zákulisý politiky. A abych nezapomněl, fanynky Juda to budou milovat. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Morálně-politická dilemata akceptuji, rozrývání rodinných problémů taky, ale dohromady tyhle dvě roviny nefungují. Hlavně za to může fakt, že politiku vidíme v první polovině, pak bez varováni přepneme na vztahy, romantiku a drama a ve finále se obě roviny překryjí a vytvoří velmi umně natočenou, ale snad až vypočítavou katarzi. Druhým aspektem, který kazí zážitek, je překvapivě Sean Penn. Jeho výkon má sice strhující chvilky, ale nemohl jsem se zbavit dojmu, že se snaží vymlátit oscarovou nominaci z každého běžného dialogu nebo jednoduchého pohledu z okna a zapracovává všechny dostupné mimické i hlasové prostředky, aby na sebe strhl všechnu pozornost. Uniká tak přirozený projev věčného sympaťáka Lawa nebo výtečný Hornerův soundtrack. Na (téměř) Všechny královy muže se zkrátka dobře dívá, ale chlad z nich čiší až příliš často. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Zadržitelný vzestup Willieho Starka aneb jsou věci, na které můžete vsadit obě ruce. Že pokud někdo začíná větu slovy: "Mě to nezajímá, ale...," tak ho to zajímá víc než cokoli jiného. Že pokud se v dramatu, thrilleru nebo hororu objeví domácí mazlíčci, tak nepěkně skončí. Že v detektivce dostane hrdina dříve či později rozkaz odevzdat zbraň a odznak. Že čistota a upřímnost vám při brodění se sračkami eufemisticky zvanými politika vydrží asi stejně dlouho jako nátělníku Johna McClanea neposkvrněná bělost. Poloha cynického hejska Judovi tradičně sluší, dokonce natolik, že kouzlo jeho beznadějí prodchnutých monologů v jižanských podvečerech přemáhá i Pennovu machrovinu, natož nespravedlivě upozaděné Kate Winslet a Marka Ruffala, a nutí se ptát, kde se nachází ten krok do nenávratna mezi zapálením a populismem... a zda nám tahle vědomost vůbec k něčemu bude. Dokud bude svět světem, nezestárne příběh o člověku, který ten svět získal, ale cestou jaksi vytratil duši a přidal k tomu pár mrtvol - jenže mrtvoly hozené do jakékoli hloubky mívají trapný zvyk vyplavat, i když to jsou mrtvoly politické. Žel mrtvole je to už jaksi fuk a pozůstalí mohou tak akorát truchlit... a pokud známý citát říká, abychom se neptali, komu zvoní hrana, tak v tomto případě se neptejme, kdo jsou ti pozůstalí, protože skrz smuteční závoj bychom mohli zahlédnout vlastní tvář. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Druhý Brownův zákon politického vedení: Nejlepší cesta k politickému úspěchu spočívá v tom, najít zástup, který někam směřuje, a postavit se do jeho čela.. Projevy tak plamennými, že by záviděl i Adolf v Reichstagu, osloví jižanský buran jižanské křupany. Stejnými smetáky, kterými se zametala cesta nahoru, se pak musí zamést i špína, která by znamenala cestu dolů.. Politické drama zaměřené na těžký boj svědomí s opojnou mocí. Nejintenzivněji ho svádí řadový člen guvernérova týmu (Jude Law), sám pan král se řídí prvním Brownovým zákonem politického vedení: Kdo chce mít úspěch v politice, musí se dokázat povznést nad své zásady.. Víc hvězd než v souhvězdí Velké medvědice, kamera Pawla Edelmana poskytuje skrz své ocelové filtry a světlo se stínem nebývalý estetický zážitek, nešetří se symbolikou (tři kříže u cesty) a kouzlem náznaků (brusle u výtahu). Konec přináší beznaděj, samotný film pak několik námětů k zamyšlení, ale nač si kazit večer.. Guvernére Starku, máte se ještě co učit. Stačilo říct, že všeci kradnú a uklízečka teď nemusela drhnout rejžákem pečeť státu Louisiana.. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Páni. A to mi řekněte, že Jude Law ani Sean Penn nebyli ani nominováni na Oskara. Je něco shnilého ve státě Dánském. Strhující výkony hlavních představitelů diváka vrhnou doprostřed dění a na svobodu jej vypustí až v samotném závěru. Precizní obrazová stránka je vkusně doplňována stránkou hudební (jako vždy vynikající James Horner) a ani ta dějová nezůstává příliš pozadu. Já neměl tu čest shlédnout originál, a to je možná pro remake to nejlepší, co se mohlo stát. S čistým svědomím házím do ringu čtyři hvězdy a až se někdý k původnímu filmu dostanu, tak se uvidí, kdo z bojiště odejde jako poražený. Já se klaním pánům hlavním představitelům a můžu usnout s blaženým úsměvem na tváři, že jsem zbytečně nepromrhal dvě hodiny života. ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

70%... Ač zde S.Penn hraje více méně vedlejší roli.. v hlavní je J.Law... film stojí a padá právě s S.Pennem. Kdo se mi opět líbil, byla opět Patricia Clarkson.... Své herecké umění už ve vrcholné formě předvedla už ve Station Agent... :-) ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Velmi vydařený snímek se silnou hereckou sestavou a především skvělým scénářem. Což mě na tomto filmu upoutalo nejvíce a myslím, že je to i jeho nejsilnější stránka. Samozřejmě, Sean Peann, Jude Law, Kate Winslet, Patricia Clarkson, James Gandolfini jsou výborní, stejně jako Jackie Earle Haley ve vedlejší, ale díky jeho osobité tváři, opět výrazné roličce. Ale samotný scénář pro mě jistým způsobem ve svých vlastních kvalitách dokázal jejich výkony překonat. Kdyby byl jiný, nejspíš by mě Všichni královi muži, i přes výskyt silých hereckých es, nejpíš tolik nezaujali. Obsahuje spoustu působivých a podnětných proslovů a myšlenek. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Je podmienkou povšimnutia si hercov akademikmi úspech filmu? Pretože nech bolo úspech tohoto akýkoľvek, Law a hlavne Penn trhali herectvo tigrími pazúrmi a na scéne pôsobili ako ozajstné šelmy, snažiace sa o záchranu filmu pred divákmi. K veleúspechu to možno nepomohlo, ale človek si aspoň vychutná toto skvostné divadlo podporené len slabším scenárom o politike. Ktorý nie, že by nebol strhujúci, ale tu už bol a ničím neprekvapil. Po celej plejáde hercov však ešte pomohla hudba a ultimátna kamera. Šéfko kameraman sa so svojim nástrojom naozaj vyhral. A ešte stále nemám jasno ako je to so stopážou, keď na HBO dávali 121minútovú verziu, na IMDb je uvádzané 128minút a tu dokonca 141? A pritom nie je uvádzaný žiadny director's cut. 75%. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Dosť podcenené, ako tak sledujem tie hodnotenia. Musím priznať, že Seana Penna nejak extra nemusím, ale v úlohe nezlomného politika Williama Starka ma maximálne usadil a tie jeho rečnícke prejavy mi spôsobili husiu kožu :-). Už dlho som nevidela takú presvedčenosť a schopnosť vnútiť divákovi svoje postoje, morálku a vládu z pohľadu muža, ktorá sa o svojich ľudí vonkoncom nestará. Vo vedľajších úlohách ma presvedčila aj moja obľúbenkyňa Kate Winslet, Jude Law (jeho monológy sú, mimochodom, brilantné) sa vymámil z pozlátka hollywoodsky sexsymbol a tiež musím pochváliť aj krásnu hudbu Jamesa Hornera. Veľmi príjemný film, ktorý má u mňa o jednu hviezdu navyše aj vďaka tolerantnému scenáru, ktorý je bez problémov schopný pochopiť aj taký antitalent na politiku ako som ja. :-) ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Nudné téma, které zpracovat do koukatelné podoby vyžadovalo o třídu lepšího scénáristu a režiséra. Politické machinace nejsou moc zajímavé a když jsou k tomu zpracovány do filmové podoby, která je ve výsledku všechno jen ne odsýpavá a zábavná, není asi něco v pořádku. Jsou zde strhujícím způsobem natočené některé pasáže (projevy Penna, romantické pasáže), které mají brilantně zvládnutý zvuk a akustiku, ovšem příběh jako takový je jen změť dlouhých dialogů bez hlubší vazby a provázanosti. Navíc při stopáži přes dvě hodiny člověk velmi snadno ztratí koncentraci a pak už nezbývá než se modlit kdy tenhle přehnaně intelektuální a celkově velmi kostrbatý a nepřehledný výtvor dorazí do cíle. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Teprve třetí celovečerní film Stevena Zailliana je místy zbytečně překombinovaný a místy ještě zbytečněji nudí. Představuje nám praktiky vysoké politiky v první polovině 20. století, kdy muži v nažehlených oblecích a zahalení v kouři rozehrávají nebezpečné hry, aby nám z toho vzešla nosná linie, tedy osudy guvernéra Willieho Starka. Mezi plejádou hereckých ikon nejvíce zaujme Sean Penn, který je v posledních letech po herecké stránce neomylný (I Am Sam, 21 Grams, Mystic River) a jeho několika minutové pasáže proslovů k lidem mají neuvěřitelný náboj (bohužel i místy teatrálně přehnaný), podpořený navíc Hornerovou hudbou. I nápaditá kamera Polanského Pawela Edelmana odvádí velice slušný nadprůměr, stejně jako pečlivá práce s dekoracemi, kulisami, zvukem apod. Jenže dokonalá režie neznamená jenom dokonalost záběrů. Obsahově je drama dosti nevitální a místy utahané, vedlejší postavy se ukazují býti nefunkčními. Opět se potvrzuje to známé, že forma zvítězila nad obsahem. Což je hlavním problémem celého filmu, v jednotlivých složkách je zcela bezchybný, ale jako celek ve svém boji o divákovu přízeň marně prohrává. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Tento film je jeden z mnohých príkladov toho, kde vám obrovské množstvo hereckých hviezd doslova vyrazí dych, ale pýtate sa ako je možné, že film neuspel? Problém bude najskôr v príbehu politika, ktorý je z pohľadu dnešného sveta už o niečom inom. S politikou si dnes spájame korupciu, falošnosť, klamstvo a všetku možnú špinu...Kandidát na guvernéra Stark začínal od nuly, no svojou tvrdohlavou povahou, úprimnosťou a energickými prejavmi, ktorými mi často pripomínal Hitlera si získal mnohých voličov. Otázkou je ako dlho dokáže prežiť obklopený politickou žumpou. S. Penn je proste skvelý a dosť som oľutoval, že som film nevidel v pôvodnom znení, ale "iba" na Film+. V dnešnej dobe si už ani neviem predstaviť politika, ktorý by dokázal hýbať masami, hoci ma tak s tou šialenou migračnou vlnou napadá V. Orbán. Film o vzostupe a páde politika za starých čias si zaslúži aspoň šancu. Dnešní politici si zaslúžia tak jedine kopanec do prdele, prípadne jednu po papuli. 80%. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Pomerne dobrá politická dráma. Celý film, ktorý sa tiahne v pokojnom, nevýraznom tempe a kde naraziť na nejaký výraznejší zvrat alebo vzrušenie je naozaj umenie, je z nejakého neznámeho dôvodu celkom pútavý a dokáže si diváka čiastočne získať. Film prináša pozoruhodný pohľad na to, čo všetko taká politická kampaň obnáša. Veľmi sa mi páčila záverečná scéna, ktorá bola veľmi efektná a na poslednú chvíľu sa snažila okoreniť film, čo sa jej v skutku podarilo. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Politika je věcí výběru. A vždycky je zde riziko špatné volby.'' U tohohle filmu, stejně jako v reálném životě to platí čtyřnásob. I vy sami si často položíte určitě otázku, obzvláště ti z vás, pracující ve veřejném sektoru (pro veřejné blaho) stojím na správné straně? Na straně dobra? Nepodlehl jsem iluzi, okouzlení, pomýlení? Nepodporuji (často s plným nasazením) něco, co ve skutečnosti je jen lesklým papírem na čemsi co zapáchá? A pokud jsem o tom přesvědčen, že postupuji dobře, dělám to skutečně co nejlépe? A co drobné ústupky, drobné lsti, které sice nejsou košer, ale pomohou odstranit překážky k tomu dobrému? Skutečně účel světí prostředky? Může ze špatného opravdu vzniknout dobré??? ---- Nechápu, netuším a nerozumím, proč tenhle naprosto dokonalej a neskutečně inteligentní film má tak prachbídné hodnocení. To opravdu jen já a larelay to umíme naplno docenit? Nečetl jsem knihu a dokonce jsem ani neviděl první zfilmovanou verzi knihy z roku 1949 a snad je to tak dobře i když ani jedno nevylučuji. Tento moderní remake mi sedl jak už dlouho nic jiného. Jsou filmy nabušené hvězdami a je jim to díky strašnému scénáři houby platné i když se hvězdy snaží sebevíc. Tento film je hvězdami doslova prošpikován, ale protože to není ten první zmíněný případ a každý hraje na 100% je to sakra sakra znát! Ano, někoho to bude nudit. Řada z místních expertů ani možná přesně neví, kde leží Louisiana, někdo si to možná díky jiným filmům dá alespoň do spojení s jihem USA, černými otoky, bílými paláci ze dřeva, bažinami a aligátory. --- Takže padesátá léta v Luisianě a bitka o guvernérský post mezi třemi kandidáty? No tfuj tajbl - si asi leckdo řekne... Nenechte se zmást. Tohle je naprosto, naprosto! luxusní záležitost. Jude Law alespoň u filmů co jsem s ním za poslední dobu viděl měl u mně mírně pošramocenou pověst, tady se ovšem plně vrátil na výsluní mezi mé herecké borce. A tleskám českému dabingu!!! Jímá mně hrůza, že jsem tento film málem minul. Za mne je to rozhodně za 5 brček v limonádě! * * * * * ()

Stegr 

všechny recenze uživatele

90% - Hlavně za hudbu a Seana Penna. Je fakt, že film je hodně zdlouhavý a některé momenty se daly vynechat, ale zase na druhou stranu, každou chvíli s Pennem, v roli Willieho Starka, jsem hltal plnými doušky. Hlavně jeho proslovy na veřejnosti! (Jakto, že nebyl nominovaný na Oscara???) Těch pár momentů navíc se potom dalo snadno odpustit... ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Z pocitu trojhviezdičkovej krivdy som si to po rokoch zopakoval a názor nemením. Celá dejová línia (resp všetky línie) s Hopkinsom, Winsletkou a Ruffalom, ešte dorazené toľkokrát videným záverom, spravili zo Zaillianovho - aj keď pekne natočeného - filmu, čistú tuctovku. A na konci vám nie je ľúto nikoho. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Seanovi Pennovi v roli prepnutého politika Wiilieho Starka by som neveril ani jedno jediné slovo, tak dobre ho herec stvárnil. Jeho hitlerovsko-castrovské prejavy ale mali dopad na miestnych a tak si postupne začal narábať s financiami po svojom a hľadať obetných baránkov svojich komplikovaných podvodov. Skvele vykreslená atmosféra doby, extra kvalitné obsadenie a silné finále. Na druhú stranu až príliš konvenčne prerozprávané a zrežírované. No a že pri pohľade na Starka a počúvaní jeho prejavov mu niekto veril, ostane asi navždy záhadou. Možno to filmári trochu v rámci filmového rozdelenia na dobro a zlo trochu prehnali a tomu najhoršiemu to museli vpísať aj do tváre. No, Penn je proste Penn, veľký sympoš to nie je, že...takže super voľba :) 70% ()

Reklama

Reklama