Reklama

Reklama

VOD (1)

Sean Penn, Jude Law, Kate Winslet a Anthony Hopkins se společně představují ve strhujícím příběhu prostého muže, jemuž politická kariéra, ničivá síla korupce a zrada nakonec zcela pokřiví charakter. Film byl natočen podle dnes již klasického románu Roberta Penna Warrena z roku 1946, za který získal Pulitzerovu cenu. V dalších rolích se představí James Gandolfini, Mark Ruffalo a Patricia Clarkson. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (109)

Zagros 

všechny recenze uživatele

Hodně slabý film, kterému nepomohla ani silná předloha, ani dobré herecké obsazení. Všechny charaktery mně byly od začátku nesympatické. Příběh byl nemastný neslaný. Režie byla hodně špatná. Zamyšlené nejsilnější scény vyznívaly spíše do ztracena. Během pár dní na film zapomenu a ani mi to vadit nebude. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Nudné téma, které zpracovat do koukatelné podoby vyžadovalo o třídu lepšího scénáristu a režiséra. Politické machinace nejsou moc zajímavé a když jsou k tomu zpracovány do filmové podoby, která je ve výsledku všechno jen ne odsýpavá a zábavná, není asi něco v pořádku. Jsou zde strhujícím způsobem natočené některé pasáže (projevy Penna, romantické pasáže), které mají brilantně zvládnutý zvuk a akustiku, ovšem příběh jako takový je jen změť dlouhých dialogů bez hlubší vazby a provázanosti. Navíc při stopáži přes dvě hodiny člověk velmi snadno ztratí koncentraci a pak už nezbývá než se modlit kdy tenhle přehnaně intelektuální a celkově velmi kostrbatý a nepřehledný výtvor dorazí do cíle. ()

Reklama

KarelR 

všechny recenze uživatele

141 minut s Judem Law... Jude hraje hlavní roli (správně, Penn je v podstatě jenom maskot), Jude pátrá po bůhvíčem, Jude má voice-over. Ale o to tu ani tak nejde. Je to takové low-profile, máte pocit, že jste to prakticky všechno viděli už jinde, hvězdy v menších rolích to nezachraňují a hlavně Kate je trestuhodně nevyužitá. V celé první polovině filmu je jenom v jednom flashbacku (flashback poznáte podle toho, že Jude má víc vlasů a jsou blond :D ). V půlce jako by si režisér vzpomněl, že tam vlastně hraje Kate Winslet a tak z ničeho nic vykouzlí milostnou linku mezi ní a... ano, Judem. Zkrátka průměrné drama ze zákulisý politiky. A abych nezapomněl, fanynky Juda to budou milovat. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Politické drama s přetaženou stopáží, stojící na jediném herci a tím je Sean Penn. A to jsem od herecké filharmonie zde obsazené čekal něco jiného, než pár odrhovaček. Jenže bohužel Kate a Hopkins zde dostali prakticky nulový prostor a Jude Law si vystačil s jedním výrazem po celý film. Do toho jeho nudící monology, milostná zápletka jak z Velmi křehkých vztahů a občas podivně navazující scény. Škoda. Slabších 50% ()

cab 

všechny recenze uživatele

Pady a vzestupy politickeho cinovnika Starka (emotivne zapaleny Sean Penn) a jeho prave ruky novinare Jacka (slusny Jude Law), ktery se dostava s pribyvajicimi minutami filmu do role hlavniho hrdiny a odsouva Starka tak trochu do pozadi, coz asi nebylo prvoplanovano. Premrstena stopaz a chvilemi nesrozumitelny vyvoj postav a situaci mohl mit vetsi tah na branu. 55% ()

Galerie (28)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení probíhalo v New Orleans a Morgan City v Louisianě (USA). (Tygrys)

Reklama

Reklama