Reklama

Reklama

Jak to chodí u hrochů

(seriál)
  • angličtina Doings of the Hippopotamus Family (více)
Animovaný / Loutkový / Rodinný
Česko, 2000, 26x8 min

Obsahy(1)

Dva hroši - dědeček a vnuk spolu prožívají spoustu dobrodružství, plných fantazie a úsměvů. První 13. dílná série byla natočena v r. 2000, druhá potom v r. 2005 pod stejným názvem.

Názvy jednotlivých epizod:  1. Létající koberec
2. Indiáni
3. Bombardón
4. Škola
5. Na čekané
6. Severní pól
7. Nůžky
8. Návštěva
9. Hroší džin
10. Opravdová hudba
11. Dárek
12. Smutná kytka
13. Ptačí máma
14. Krabice
15. Tygr
16. Fakír
17. Piráti
18. Pecka
19. Hroší motýlek
20. Horolezec
21. Houby
22. Album známek
23. Ping pong
24. Afrika
25. Tlustá rybička
26. Vánoce (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (29)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Ne, my prostě nemůžeme natočit něco tak čistého jako je Pingu (když už máme vycházet ze "žánru" "bezeslovně-hatmatilkový seriál pro děti"). My prostě musíme vzít hrochy, kteří vypadají jako santusáci a bydlí uprostřed města v jurtě, natřít je nazeleno, a nechat je plácat cosi na pomezí italštiny a "latiny z Harryho Pottera" (takže když je někdo kosmonaut, tak je "astronómo"), a strčit jim do domácnosti robota, který vypadá jako odpadkový koš, a který se vyjadřuje pomocí obrázků na víku. To se pak můžete stavět na hlavu, ale ty hezké nápady (jako je přeměna židle na tygra, když ji natřete pruhovaně a na opěradlo namalujete tygří hlavu) a nádherná hudba od Karla Holase (však ho znáte - housle, zpěv a Čechomor) jsou hluboko pohřbené. 50% ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Nový zábavný večerníček o Hroší rodince a nejen to. To hlavní teprve přijde až po odchodu do práce jak hroší maminky tak i tatínka, to pak hroší dědeček společně s hroším vnoučkem zažívají a prožívají ty nejrůznější hry a nápady, kterými si krátí dlouhý čas, a které jak už to tak bývá jsou plné fantazie, humoru a vzájemného pochopení. Ten jejich domeček do kterého je vždy tak krásně vidět těmi malilinkatými okénky, je také moc pěkný. Samozřejmě i reletivní úspěch večerníčku zajistily i propůjčené hlasy Barbory Hrzánové (vnouček) a Jiřího Lábuse (děda), jinak je seriál bez jakéhokoliv komentáře. Viděl jsem jen asi dva díly z celkového počtu asi šestadvaceti ze dvou sérií a musím říct že se jedná určitě o takový lepší nový loutkový film. Mimochodem na hudbě se podílel jeden ze členů folkové skupiny Čehomor, kterou mám moc rád. Takže průměr 2,5/5*. ()

Divočák odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle si naše děti rozhodně nezasloužily!!! Večerníček pro debily, oproti kterému i Teletubbies vypadají jako klenot televizní produkce. Jak se pak může někdo divit, že jeho dítě potřebuje logopeda? ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Animace je sice pěkná, ale chybí výraznější příběh a hlavně pointa. Navíc ten kouzelný hrnec fantazii moc nepodporuje... ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

"Elepidó!" "Alapradý" "Eprile-dé" "Aprile-dá!" Ne, nezbláznil jsem se. Takhle ňák na sebe pokřikují divní zelení hroši. Celý večerníček je sice výtvarně celkem fajn zmáknutý, ovšem jeho náplň je repetitivně otravná. Přičemž množství konzumovatelných dílů je v nepřímé úměře s věkem diváka. Čím více vám je, tím méně tohohle marastu snesete. Celkem bych přestál klasický balejovský nešvar: tj. že je to celé úplně o ničem, ale nemůžu se duševně vyrovnat s debilním zvukovým doprovodem. "Kuko," říká hrošík. "Elevé" odpovídá mu děda. "Kuko, kuko," malý na to. A děda: "Elevéhiňa" ... A malý zase: "Kuko! Kuko!" ... A já sedím u televize a říkám si nahlas: "Do hajzlu, CO JAKO?" ... U hrošího večerňajzu se nabízí paralela se seriálem Tučňák Pingu. Nehledě na to, že Pingu je co do humoru a animace o tři třídy výš, umělá tučňáčí mluva připomíná přirozenou řeč (i s určitou charakteristickou dikcí) a příjemně se poslouchá. Přestože jim není rozumět, postavičky si něco povídají svou zvířecí řečí a neotravují nekonečným opakováním neexistujících slov. Ano, přestože si plně uvědomuju, že jsem na Zelený Hrochy už moc starej, nedám ani o hvězdičku víc. Tohle mě mírně řečeno "iritovalo" do běla. ()

ABLABLABLA odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle je jeden z nejhorších večerníčků, jaký jsem kdy viděla. Ani mluvit to neumí a ty postavičky jsou vážně neskutečně hrůzostrašné. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Na tohmle večerníčku skoro nic nechápu. A největší záhadou mi je, proč Lábus a Hrzánová, když hroši žvatlají nějakou pseudořečí, takže prakticky nemluví. ()

Ravi odpad!

všechny recenze uživatele

Posílám to do odpadu ze několika zásadních důvodů - večerníček nevychovává děti ani jazykově, ani mentálně a také nerozšiřuje jejich představivost ani znalosti. K čemu je taková věc? ()

Yaan 

všechny recenze uživatele

Co nadělám, prostě jeden z mých nejoblíbenějších večerníčků, ať se Vám to líbí, nebo ne... Pokud Vám jde tolik o to, jak na děti působí, pak, dle mého, úžasně rozvíjí fantasii a tvořivou hru. Možná byste se měli také zkusit nechat trochu ovlivnit - je přece krásné když se kartáč promění v dikobraza a začne si to šramonit po místnosti... ()

TomasKotlant 

všechny recenze uživatele

Naprosto stupidní děj, animace nic převratného nenabízí. Po chvíli jsem začal na TV hledat český dabing místo té cizí řeči, kterou jsem neovládal. Ale asi mám porouchanou TV, protože mi tvrdila, že zvuk je v češtině. *** Ve zkratce: Zelení hroši mluvící cizí řečí. ()

Reklama

Reklama