Reklama

Reklama

S Pydlou v zádech

(divadelní záznam)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Hra "S Pydlou v zádech" měla svou premiéru v Divadle Semafor 4.6.1981 a dočkala se téměř 500 repríz. Nyní po mnoha letech se legendární semaforská inscenace vrací zpět na divadelní prkna ... Postavička prostého lidového chytráka, který se zaplétá v šachové partii mocných, poskytuje vynikajícímu Josefu Dvořákovi prostor pro řadu brilantních klaunských čísel. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (49)

dopita 

všechny recenze uživatele

Josef Dvořák v životní formě. Jakmile je na jevišti sám, je to neskutečná kanonáda vtipů a famózního improvizačního humoru. Ale jak dojde na dialog, kvalita představení stagnuje, protože mu ostatní nesahaj ani ke kotníkům. Proto nedávám plné hodnocení. ()

ondrula 

všechny recenze uživatele

Celkem jsem se těšil na tohle legendární dívadlo, a přestože musím uznat, že je tam hodně vtipu (možná až moc), zklamalo mě to z mnoha subjektivních důvodů. Předně nemám rád Dvořáka, přijde mi, že celý život se až příliš snaží ze sebe dělat klauna, aniž by k tomu měl talent. Nesnáším ten způsob komiky, kdy herec řekne něco košilatě-vtipného, sám se tomu zasměje a podívá se významně do publika... Taky moc nesnesu Paulovou, ta taky nehraje nic jinýho než nadržený paničky a to mě nebaví. V neposlední řadě nemusím druhově takové ty populární "postavičky prostého lidového chytráka", příliš mi to připomíná Donutilova Truffaldina a jeho laciný humor. Tenhle typ postav uměli ztvárnit třeba Ch. Chaplin nebo V. Burian, ale s těmi se Dvořák s nočníkem na hlavě nemůže měřit. ()

ZorkaJ 

všechny recenze uživatele

Skvělý divadelní záznam s energetickým Josefem Dvořákem, okouzlující Janou Paulovou. Nádherná podívaná, kterou nechcete vidět jen jednou. Dlouho se mi nestalo, abych při náhlém vtipu "vyprskl smíchy" ()

dessa 

všechny recenze uživatele

Absolutně dokonalý Josef Dvořák, tomuhle se říká divadelní zábava. Citát: "Milí generálové, ti z Vás, kteří umí psát, si budou dělat poznámky, no a většina si bude pamatovat." ()

JamesLeon 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem toto představení naživo (r. 2010) v lesním divadle ve Sloupu v Čechách a byl to pro mě úžasný zážitek. Pan Dvořák byl prostě skvělej, i ty jeho improvizace spojené s tím, že to hráli venku atd. Prostě asi nikdy jsem se v divadle tak nepobavil. Jeho repliky, to jsou divadelní skvosty. "No jo, já bych ho poslal někam, kde je tma, ale zkuste to říct slušně, aby v tom bylo aspoň šero".. ()

Yahey 

všechny recenze uživatele

Skvělé. Josef Dvořák jakoby tu byl na roveň Vlastu Burianovi - samozřejmě se svým vlastním originálním stylem. Stejně jako on však dokáže bezostyšně pustit na špacír své vnitřní dítě. Tomu, jako dvornímu šaškovi, v jeho zdánlivě neškodném bláznovství - lecjaký protikrálovský (protirežimní) šleh projde. ()

xxlch 

všechny recenze uživatele

Není to jediné představení s J.Dvořákem, u které se celá naše rodina řeže smíchy. "Čochtan vypravuje " nebo "Boj o lípu" to je prostě koncert na bránici.Pokud máte možnost sedět v divadle a koukat na tydlenc věci,chechtáte se dvakrát tolik.Pepa Dvořák má úchvatný kontakt s divákem .Jeho umění improvizace je srovnatelné s "králem komiků" V.Burianem.No a pokud je schopen vyšachovat i své spoluhráče na jevišti, kteří pro smích nedokážou pokračovat ve svých replikách,pak tedy klobouk dolů! ()

haack 

všechny recenze uživatele

Uslintaný exhibující Dvořák, který mi moc nesedí, ale výkon rozhodně heroický. Bohužel k této jednoduché zábavě mám přeci jenom daleko. Pár dobrých momentů jsem si našel, ale k plynulé a ničím neobtěžující zábavě jsem se přec nedopracoval… Za vyčerpávající herecký výkon hodnotím smírně, ale představení zařazuji spíše do typu - "estrádní zábavy“… 5/10 ()

Mr.Dark 

všechny recenze uživatele

Paráda.Herecký koncert Josefa Dvořáka rozesmál snad všechny co znám,včetně Jany Paulové(tu tedy neznám) a to tady jde.... ()

shinlove 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem toto představení živě až teď - 1.3.2010, s Josefem Dvořákem hrála hlavní roli Markéta Hrubešová a musím říct, že Pepa mi prodloužil život minimálně o 15 let!!!! :D :D :D :D neuvěřitelně zábavné představení a ještě navíc to, co mám na divadle nejraději - když se odbourají sami herci něčím, co ve svénáři není :D to je nádhera! 5* ()

cz.arlie 

všechny recenze uživatele

"Lidi, ale byla to bitva! My jsme se řezali, my jsme se řezali - já teda ne. Já měl prápor a kam šel vítr... No, někdo to musí přežít, že jo?" ()

Reklama

Reklama