Reklama

Reklama

Obsahy(1)

KLEOPATRA - královna muzikálové sezóny. Původní český muzikál KLEOPATRA autorů Michala Davida, Zdeňka Borovce, Lucie Stropnické a Lou Fanánka Hagena! Představení bylo od první reprízy, kterých se do vzniku tohoto DVD odehrálo 422, divácky mimořádně úspěšné (od premiéry jej navštívilo více než 279 800 diváků). S velkým ohlasem se setkala hudba skladatele Michala Davida - píseň "Teď královnou jsem já" dobyla všechny rádiové hitparády. Album s hlavními songy muzikálu KLEOPATRA obdrželo při oslavách 250 reprízy Zlatou desku! Na záznamu tohoto muzikálového představení uvidíte Moniku Absolonovou, Martina Poštu, Zbyňka Frice, Zdenku Trvalcovou, Radku Fišarovou, Jana Kalouska, Patrika Stoklasu, Tomáše Trapla, Leška Semelku, Jana Gajdoše, Janu Švandovou, Vladimíra Brabce a řadu dalších. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (32)

woody odpad!

všechny recenze uživatele

A teď tu moji pane diskžokej: Krásný úděl máte dnes, kráčet zítřku, žít a kvést, krásný úděl před očima růst, vzhůru k výškám, každou chvíli kus. Když se podaří, co se dařit má, když rozkvete růže z poupěte, když se podaří, co se dařit má, tak je přece krásně na světě, když se podaří, co se dařit má, když je slunce jako ze zlata, když se podaří, co podařit se má, podaří se také poupata. Jo, že to není vono? A nevyjde vám to nastejno? Bestiální otcův kolega z práce nám to pustil do auta... A kdybych to ještě viděl, tak přibude do Bohnic nový pacient, který by si neustále prozpěvoval: Céčka, sbírá céčka, v tom je ta léčka nebo tuhle Chci královnou se stát a zem svou k slunci vést. Ty Isis jedenkrát snad spolu s trůnem dáš mi záři hvězd. Chci Egypt pozvednout a vyrvat z Římských pout. Míšo - ty zrůdná parodie na zpěváka a už vůbec na skladatele.Bych tě do toho Nilu hodil i s Renčem... ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Scénická stránka věci velice dobrá, to se musí nechat. Rozhodně tedy na to, jak "omezeně" inovuje Broadway své inscenace. ()

salahadin

všechny recenze uživatele

Viděno v TV, hodnotit nebudu, protože mi to nedovolí mé svědomí. Totiž díky svým antipatiím k tomu umečenému stvoření, co dělalo hudbu (myslím tím M. Davida), bych musel dát záporné mínus hvězdičky..a to není fér, i když by se mi muzikál nelíbil ani s hudbou Rolling Stones...přijde mi, že Renč umí točit jen klipy Nemyslíš - zaplatíš. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Tento muzikál jsem viděl v obnovené premiéře divadla Broadway. V roli Kleopatry zazářila Monika Absolonová. Atmosféra divadla, ohnivé a světelné efekty, nádherná choreografie a hlavně jímavé písně dělají z tohoto muzikálu něco, co ohromí snad jakéhokoliv muzikálového odpůrce. ()

fannah odpad!

všechny recenze uživatele

Naprosto dementní snímek. Špatná režie, špatné obsazení a trapně jednoduchá hudba Michala Davida je nejhorší možná kombinace. Proč už Renče konečně někdo nezabije?!?! ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Doteď si nejsem úplně jist, jestli to skutečně byl záznam představení pro diváky nebo inscenace pro kamery, natolik kamera ignorovala publikum (pro mě spíš plus než mínus). Muzikál je to profesionálně sepsaný (i sestavený co do podoby stage design), postavy v ději prakticky nevedou klasické nehudební dialogy. O to větší je pak utrpení v podobě "božských" vsuvek (které rozhodně nebyly boží, ale to se opakuji jako u American Gods). Ne, že bych nebyl fanda té techniky, mohlo to ale být ztvárněno jinak, lépe. Toho ostatně bylo více - ať už to byl mood whiplash moment mezi dojemnou Velkou písní o Nilu a rock'n'rollovou Sláva, Sláva, absence typicky egyptských/římských hudebních prvků (nejvíc zkušeností s touto tematikou mám z hraní Age of Empires 1, byla zkrátka vidět taktovka Michala Davida) nebo prapodivné rendery Egypta, které už ve své době byly zastaralé. Končím však pozitivně shout-outem Kateřině Strykové za ztvárnění Kleopatřiny kobry a zlatého ptáka, ta se totiž od začátku do konce představení téměř nezastavila. ()

Wysch 

všechny recenze uživatele

V divadle možná i za čtyři, skutečně to má atmosféru, ale jako film jsem to ani nedokoukal. Nelituju toho. Byl to sh!t. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Vynikající záležitost, Absolonová v titulní roli zazářila a právem si vysloužila potlesk vestoje. Velmi příjemně mě překvapil také Vojtko jako Caesar a při pohledu na Zbyňka Frice jsme se spolužačkami slintaly blahem (viděno v rámci Klubu mladého diváka). ()

Riley 

všechny recenze uživatele

Hodnotím muzikál viděn naživo, ne dvd - v takovém případě by hodnocení pravděpodobně dopadlo hůř. Otázkou ovšem je, co by se na csfd mělo hodnotit (já bych nejraději samostatnou divadelní kategorii). Ale k muzikálu - Brodwayovské muzikály Michala Davida jsou většinou průměr až propadák. Je ale vidět, že na Kleopatře si dali záležet mnohem víc...scéna je výborná, herecké výkony většinou taktéž. Viděla jsem to až v roce 2011 s Kamilou Nývltovou v roli Kleopatry - pro mě jakožto neznámá herečka a zpěvačka naprostou výhrou. Ze zpěvu mi běhal mráz po zádech a ta holka má charisma hodno egyptské královny (teprve po divadle jsem zjistila, že byla v x-factoru, který mě totálně minul a že je jí teprve 21). Tenhle muzikál je opravdu povedený a návštěvu divadla jen doporučuji!!!! ()

Noviik 

všechny recenze uživatele

Na tomto muzikálu jsem byl během prvního měsíce promítání a musím uznat, že atmosféru to mělo vynikající. Postupem času bych ho zařadil mezi ty lepší, ale na 4* tomu ještě trochu chybělo. ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Příjemné pěvecké výkony, slabší dramatizace, choreografie i tv režie, málo nosné zajímavé hudby, malá srozumitelnost slova ()

anli 

všechny recenze uživatele

Jako muzikal v divadle Broadway velmi dobre,vizuelne urcite uchvati,herecky take a pisnicky jsou take velmi dobre.Neni to sice muj nejoblibenejsi muzikal,ale urcite patri mezi ty povedenejsi.Co mi pripada slabsi,je pribeh,ktery je samozrejme znamy,ale nejak mi v nem chybi zvraty a emoce.Divat se na tohle v televizi je sotva polovicni zazitek a proto hodnotim divadlo,nikoliv film a davam slusnych 60%. ()

R´Hell 

všechny recenze uživatele

Toto hodnocení dávám první verzi, kterou jsem viděla v Praze naživo před nějakými 8 lety. Poté, co jsem četla obsazení obnovených premiér myslím, že už by se mi to tak nelíbilo. Obsazení: Radka Fišarová a Martin Pošta. Viděla jsem i DVD, rozhodně postrádalo atmosféru divadla. Jediný Michal David, kterého snesu. ()

Almásy 

všechny recenze uživatele

prznenie divadelnych dosiek, primitivne pseudodivadlo. jedine co to zachranuje je par chytlavych pesniciek. nikdy viac!! ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Jsem vcelku otevřen muzikálům, přece jen Pomáda, resp. Grease mám rád do dneška a nedám na ní dopustit. Ale, že bych se "zamiloval" do Kleopatry, resp. do Moniky Absolonové, to tedy v žádném případě. ()

lukasd 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že se mi ústřední píseň Teď královnou jsem já dost líbí. Ovšem jinak je to muzikál dost sterilní, který dolů srážejí nejen trapné promluvy bohů, ale hlavně odporně kýčovitá výprava (především videoprojekce). ()

lucinkapes 

všechny recenze uživatele

Ohromující a dokonalý muzikál se skvělou scénou, obsazením a až na vyjímky texty a melodiemi. Měl jsem to štěstí ho vidět na vlastní oči a musím říci, že to za tech 600Kc za listek do prvnich řad staálo !! ()

Reklama

Reklama