Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Příroda udeří neuvěřitelně ničivou silou. Las Vegas rozmetá tornádo, severovýchod Spojených států sužují tropická vedra, která provázejí obrovské požáry. Následují prudké bouře a hromobití století. Pro ambiciózní chicagskou televizní reportérku Amy Harkingovou, která čeká ve své kariéře na velkou chvíli, je ale strach z těchto povětrnostních anomálií podružný ve srovnání s hrozícím energetickým kolapsem. Ten by zanechal celou populaci ve tmě, bez jakékoli možnosti komunikace a vystavenou nepředvídatelným nebezpečím... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (44)

Gemini 

všechny recenze uživatele

No pojď sem, pojď k taťkovi...ale no né, copak to tady máme? Jakýsi obří televizní megamix filmu katastrofického, ekologickospolečensky rádobyburcujícího a k tomu ještě konspiračního, no toto? Snad se všemi typickými figurkami tohohle (až na čestné výjimky) podřadného subžánru a stejně typickými dialogy, no toto? Se snahou nafrkat do zoufale dlouhé stopáže co nejvíc gigantických devastačních digitálních scének, zachytit dění okolo co nejčistším obrazem s vysokým rozlišením a prostříhat to reálnými záběry běsnících živlů, které zcela evidentně pocházejí z velmi rozdílných dob a míst a ve srovnání se zbytkem filmu působí jako kydy o třídním boji v programu "demokratického" svazu mládeže, no toto? 20% za po dlouhé době viděného Briana Dennehyho v sympatické roli a legračně přehrávající Nancy McKeon hrající si na novodobý Čínský Syndrom? No proto! (Ne, opravdu to nestojí za to, abyste s tím ztráceli čas, a není to na druhou stranu tak dementní a/nebo vizuálně zoufalé, jako ty všemožné Solární Armageddony s bijci jako Luke Perry v hlavních rolích - na tenhle level to dotáhlo až pokračování... ano, má to skutečně druhý díl;)) ()

tron 

všechny recenze uživatele

DNI SKAZY sú zaujímavý film kvôli porovnaniu, ako letí čas: v 80. rokoch 20. storočia by to bol najmonumentálnejší film kinematografie. V roku 2004 nudné televízne béčko s Diannie Wiestovou, Randym Quaidom (!) a Brianom Dennehym. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Panebože kolik takových to filmů tu už bylo? Drtivý dopad, Armageddon, Den poté a nebo takových těch německých rychlokvašek. Pořád stejná písnička, takřka bez jakéhokoliv pořádného scénáře ! Buď se jedná o nějaké létající šutry někde ve vesmíru, nebo padající meteority či šílené záplavy a potopy takřka celého světa a nebo teď nakonec v podobě silného tornáda. Pořád stejná písnička a pořád něco neskutečně pitomého až pohádkově laděného. Ze všech stran nás před tím varujou, jak bysme se měli zachovat i v těch nejkritičtějších a nejkrajnějších situacích, ale skutek utekl? Opatření? To se jim to povídá, od stolu a na papíře. Příroda si prostě nevybírá kdy a kde udeří, a Amerika poručit dešti podobně jako to chtěl kdysi udělat slavný Sovětský svaz nedovede a ani nemůže ! Sami jsme viděli poslední katastrofu v podobě níčivé tsunami v Indonésii nebo při záplavách v ČR to bylo keců...! Podřadný film, z nepříliš dobrou dějovou strukturou, z nepřesvědčivými vizuálními efekty, se slabým střihem a s téměř neznámým hereckým obsazením. Jednu hvězdu, jen za snahu autorů trochu pobavit při nepravděpodobných a neskutečně přehnaných scénách, viz třeba auto které projelo tornádem kdy tuším že letadlo jen tak tak přistálo..! ()

TheDarKnig odpad!

všechny recenze uživatele

no tak tohle bylo asi tak tisickrat horsi nez 10.5.. hlavne, jak trailery lakaly na totalni masakr a pak celej film jedna strasna nuda s par scenama s tak strasnou kamerou, divnym snimanim a hlavne bez vizualu ze to nejde ani popsat.. Dokonce i to proklinane Asylum dela lepsi filmy (ktere aspon pobavi svoji blbosti). Ale tohle... nemam slov a tentokrat ne v pozitivnim smyslu ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Pokud chtěl americký B-team tvůrců katastrofických filmů vystoupit ze stínu slavnějších kolegů a probudit v nás obavu z nebezpečí, které číhá za humny, zvolil špatnou nohu, taktiku a managera. Něco pravdy na tom bude, že bez peněz se do hospody nemá lézt. Vzdor tomu si film očividně našel svoje příznivce, kteří chválí efekty, děj, či postavy. Teď to výjimečně nemyslím nijak zle; kéž by mi také stačilo tak málo... ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 5/10 Děj 4/10 Hudba 7/10 Efekty 4/10/// +zvuky, hudba, atmosféra -triky, velice televizní/// Hold když chce televize dělat katastrofáky, dopadne to katastrofálně. Ale upřímě, tento druh filmů mám rád (teda až na ty ekologické), takže je snesu v jakékoliv formě. Hodnotit budu ale oběktivně. Nebudu, vlastně tedy nemohu srovnávat tohle dílko například s filmem Den poté apd. Takže na televizní film se rozhodně nejedná o odpad. Jediné co mi výrazně vadí, tak je asi ta druhá půle, kdy napovrch prosakuje nuda, není to takový napínák a vlastně první půle mě tak navnadila, že jsem čekal velkou katastrofu. No co, ta se mi dostavila alespoň v podobě triků, u kterých mohu prohlásit, že počítačové hry z roku 2000 mají lepší efekty. No a prej je pokračování, to ale bude katastrofa./// Celkem 47%/// ()

Jordan odpad!

všechny recenze uživatele

Keď na to niekto nemá, tak by to skrátka nemal robiť, ani len nepomýšľať na to, že by sa pokúšaľ . . . Toto je príklad toho, ako ľudia bez talentu, bez peňazí, bez nápadu a bez scenára chceli natočiť film v žánri, ktorý už a priori dáva tušiť, že sa nebude jednať o nijak zvlášť kvalitný výkon (no naozaj, povedzte mi jeden katastrofický film, ktorý by stál za to) ale i napriek očakávaniu toho najhoršieho - dočkal som sa ešte horšieho. Príšerná katastrofa. Ani nejdem vymenuvávať, čo všetko bolo zlé ba až príšerné, lebo to bolo úplne všetko. Prvá verzia Dukea Nukema má dôveryhodnejšie a lepšie zvládnuté efekty a grafiku. Prečo, pýtam sa s hrôzou, PREČO ?!!! ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Přihlouplá agitka o velmi vybíravé bouři, která zabíjí převážně nesympatické postavy, zatímco kladné a hrdinné nechá vyváznout. /20. 5. 11./ ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Je jasné už od samého počátku že tohle si zaslouží odpad! nebo max 3. Je pravda že tyhle filmy jsou někdy moc zdlouhavé ale přesto na obyčejné efekty se mi to celkem líbilo jeto slabší ale proto se tohohle má někdy ujat někdo lepší. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Jaká je šance, že se v Las Vegas objeví tornádo !!" - "Hmm, asi takové, jako že ti při pokeru rozdají královskou flash !!" ;) ()

svik 

všechny recenze uživatele

Prví půlka připomínala sem tam scény z Twistru a do této hrůzy se prolínaly nudné pasáže, které nestáli ani za zapnutí televize. Druhá půlka dosahuje kvalitou zpracování film Larva, člověka zasáhve el. výboj, zaklepe se a spadne..smál sem se......... A vůbec ve filmu jakoby náhodou zemřou negativní postavy a ty dobré jako zázrakem přežijí. Prostě debilní pohádka. ()

themic odpad!

všechny recenze uživatele

To snad ani nemá cenu komentovat, no i když možná radši jo..:) Nechápu troufalost těch lidí co tohle natáčej, naprosto opotřebované téma, nikoho tohle už nezajímá..! Katastrofické filmy jsou v poslední velmy oblíbeným žánrem režisérů, ale jen některým se to podaří dobře a věrně, né přeplácaně natočit... Ani nějak moc nechápu Randy Quaida, proč to v tomhle filmu vůbec vzal?(já bych to klidně vzal):D.. Prostě nic pro co má cenu ztrácet čas... Dva díli, proč? To chce tomu snad přidat na napětí? No nevím a ani radši nechci vědět, viděl sem, pobavilo a stačilo... Možná kdyby natočil dokument o skutečných katastrofách a né o nějakakých smyšlených, udělá určitě líp, vydělá víc peněz plus film bude mít větší úspěch... Tento film vřele NEDOPORUČUJI, snímek pro mě hluboce odpadl... :) ()

jondzavid odpad!

všechny recenze uživatele

Category 6 je stretnutie hurikána zo severu a tornád z juhu nad Chicagom. Typický katastrofický brak - pochváliť sa dajú akurátne triky, ale nato, aby som dal aspoň jednu hviezdu by nemohli byť postavy tak extrémne smiešne napísané - čo mám však očakávať od nabúšenej us tv produkcie, ktorá určite časom urobí nejakú tú príjemnú televíznu kvótu niektorej z našich komerčných staníc. Jednu hviezdu som však chcel dať aspoň za roztomilého Randyho Quaida v malej roličke lovca tornád Tornado Tommyho a zo zostatku stojí za reč ešte Brian Dennehy, ktorý predviedol aspoň ten svoj štandard. Dianne Wiest (oscar za Bullets over broadway) tu v úlohe c.coxvreskotovskej reportérky hrozne prehráva (aj keď čo jej táto úloha okrem financií mohla priniesť). Ale absolútne najhoršou časťou je hlavná rodinka - to je hotová pohroma -vedľa extrémne nevýrazného a matného T.Gibsona stiahli u mňa tú jednu efektovú * najprotivnejšie obsadené teenie úlohy v tv katastrofickom béčku (urazil by som asi slovo klišé ak by som označil ich scenáristickú prepracovanosť) . A ešte jedno pozitívum - chýba tradičný pes. Takže pekné (tv) efekty v desnom filme - ak to pôjde u nás v tv s masívnou reklamou nedajte sa zlákať - je to škoda času. ()

maverick10 

všechny recenze uživatele

auuu. Zase jsem dostal poradnou facku od jednoho velikeho klise. Naprosto vyumelkovany a falesny soucit, spatne herecke vykony a naprosto zoufaly scenar. Tot hlavni vytky tohoto filmu. Uz tam opravdu jen chybelo aby nam tam reziser vic maval americkou vlajkou pred kamerou a ja bych se snad opravdu rozplakal. ()

Jimmi 

všechny recenze uživatele

Celkom rad si pozriem katastroficky filma preto ma neodradilo ani hodnotenie na CSFD. Ale nanestastie to nebol katastroficky film ale film katastrofalny...no neva 1 hviezdicka ze som to dopozeral cele...a parkrat sa celkom dobre zasmial... ()

WoWoW odpad!

všechny recenze uživatele

Když už konečně někdo pochopí, že točit katostrofické filmy skoro bez peněz je skoro jako teroristický útok na diváka. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Totální zkáza to sice nebyla, ale nebylo to od ní tak moc daleko. Pořádně je to koukatelnější než filmy od Asylum, ale jako podres k učení fyzické geografii to pouštět nedoporučuju. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Tento dvoudílný televizní katastrofický film o souboji člověka s přírodou, která díky globálnímu oteplování uvede svět do podobné zkázy jako čteme v Bibli o deseti egyptských ranách, trpí klasickými nešvary podobných filmů – docela hloupá pointa, zbytečné vedlejší příběhy, proměnlivá kvalita triků. I přesto ale jde o docela zajímavou, i když přeci jen poněkud dlouho podívanou. ()

fantoci 

všechny recenze uživatele

Další z nesčetné řady katastrofických filmů. Naštěstí ne úplně katastrofálních. I když ... Opět musím ocenit zvláštní efekty. Co ovšem si nezaslouží plus je logika chování hrdinů a vykreslení některých situací. Tak např. se mi nezdálo, že by se v tom obchodním centru, kde byli lidé uzavřeny v té bance se nacházeli nějací lidé jen v té bance. Že by v okolních obchodech bylo pusto a prázdno se mi mos nechtělo věřit. K nevěření byl i hladký průjezd městem, kdy hrdinové mířili na smluvené místo na letiště. Fouká silný vítr, všude se válí nejrůznější bordel a trosky a ejhle, letištní plocha je zametená jak před startem concordu. Ale jinak je to příběh krásný, charakterově černobílý, dějově předvídatelný, podle zavedené šablony vyrobený a koukatelný. ()

Reklama

Reklama