Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeni a Juno jsou obyčejní patnáctiletí středoškoláci. Užívají si života a každý ve škole jim jejich lásku závidí. Jenže jednoho dne Jeni zjistí, že má pozitivní těhotenský test a jejich růžový svět se postupně začne hroutit pod návalem "dospělých" problémů.
Příběh je zasazen do současného klimatu v Koreji a reflektuje dnešní problémy mladých v korejské společnosti, kde se stále prolíná tradičnost s moderním pojetím života mladých lidí. (jorgus)

(více)

Recenze (31)

Adrian 

všechny recenze uživatele

Jeni (ona) a Juno (on) - dvaja 15 roční, zaľubení školáci, ktorí majú zrazu jeden veľký problém - Jenine tehotenstvo. Samotný film, resp. jeho žánrové zaradenie ma mierne prekvapilo. Zatiaľ čo trailer sľuboval hlavne komédiu, výsledok je komediálna dráma (ale keď príde na humor, tak ten ma vždy spoľahlivo dostal), ktorá si až na samotný záver (na môj vkus mierne skratkovitý) drží svoje vyvážené tempo a rytmus. Najväčším plusom bola pre mňa ústredná - kontroverzná peripetia, ktorou vlastne juhokórejci búrajú ďalšie tabu. Sexualita mladistvých a jej dôsledky ako ústredná myšlienka filmu nie je ani v dnešnej dobe ešte bežnou záležitosťou a práve v tejto línii mi počas filmu prišla viackrát na rozum prepojenosť s Kubrickovou (resp. románovou predlohou od Nabokova) Lolitou. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

V průběhu sledování jsem se nemohla rozmyslet, jestli se jedná o průměrnou komedii a nebo je v tom něco hlubšího. Každopádně vím, že ty děcka byly rozhodnější než většina dospělých. Bylo hezké dívat se jak za svoji lásku bojují a jsou o ni přesvědčeni. Herci, kteří ztvárnili Jeni a Juno byli jako pro sebe stvořeni. Pobavila mě hlavně scéna v restauraci, kde se sešli s rodičy a poučili je, že ONI si to udělají po svém. Na konci jsem už jim jenom fandila a těšila se na happy end. Pěkné 4*. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Nejprve se Jeni, Juno jeví jako nereálná idealistická červená knihovna pro spodní skupinu náctiletých, u které jsem si kladl nevěřícně otázku, jak se jí, krucipísek, ten vyjukaný patnáctiletý jeliman mohl dostat do kalhotek?! Mohl nemohl, to není podstatné. Důležitý je fakt, že tohle dílko vzniklo v zemi, která je navenek sešněrovaná zdrženlivými společenskými konvencemi. Při pohledu na rozverné hodiny sexuální výchovy vedené atraktivní kantorkou se nějaké veřejné tabuizaci sexuálního chování mladistvých ani nechce věřit. Vzhledem k tomu bych Jeni, Juno přirovnal k odvážné, trochu naivní a zábavné agitce za sexuální život korejské mládeže, která dostane ten správný říz, poté co se o nastávajícím potomkovi dozví rodiče. Davové scény uniformovaných studentů a přepáleně kýčovitá "svatba" naštěstí kladný dojem ze snímku a roztomilé představitelky Jeni nesnižují. 7/10 ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Jenny, Juno je jemně komediální slaďárna pro náctileté s pěknou hudební kulisou a spoustou pěkných scén, které se určitě povedly, ale je až příliš dětinská a roztomiloučká, než aby naplno zaujala a nadchla, i když natočení otevřenosti lásky dvou náctiletých studentů jsem od korejců nečekal a je to dost vážné téma, proto palec nahoru. Pěkný film s nejednou povedenou vtipnou scénou. 75 % ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrá romantická komédia. Má dosť dobrý príbeh o dvojici pätnásťročných stredoškolákov, ktorí sú do seba zamilovaní a každú možnú chvíľu trávia spolu, až ona otehotnie. To im prinesie množstvo prekážok, ale láska je aj tak najsilnejšia. Spracovanie sa mi páči, celá táto tématika je v rámci žánru pomerne originálna a aj dosť zaujímavá a tak som rád, že sa to aj takto vydarilo. Celý čas je to také milé a príjemné, veľmi dobre sa na to pozerá, prvá polovica sa venuje prakticky len obom hlavným postavám, ako sa s touto neočakávanou situáciou vyrovnávajú a ako to môže ovplyvniť ich vzťah, v druhej už pribudne aj výrazné zaangažovanie rodičov oboch strán, čo to ešte celé osvieži, takže je to skutočne príjemné sledovanie, síce záverečná dvadsaťminútovka je už trochu zbytočná a už to funguje skôr len zo zotrvačnosti, ale aj tam sa nájde pár dobrých scén, takže som spokojný. Plnohodnotne fungujú všetky žánre, najväčšie zastúpenie má samozrejme romantika a aj keď medzi takýmito deťmi nemôže mať taký náboj, ako pri tých najlepších filmových dvojiciach, veril som im to a aj fandil, občas pobaví nejaká príjemná humorná situácia a aj trošku tej drámy, ktorá je ale snáď na tej najnižšej úrovni, ako by nenarúšalo pozitívne vyznenie filmu. Herecké obsadenie je na tom dobre, obaja stredoškoláci sú dobre vybraní, takže sa k nim dá vytvoriť vzťah, bavili ma aj všetci ich rodičia a pár kamarátov a kamarátok, tu nemám problém. Réžia a technická stránka sa vydarili, páči sa mi vizuál a celé to pozitívne pojatie, celkový dojem vylepšuje aj výborný výber hudby, páči sa mi to. Jeni, Juno je taká príjemná oddychovka, ktorá rozhodne vylepší náladu. 75% ()

molotov 

všechny recenze uživatele

Právě jsem dokoukal Jeni, Juno a líbilo se mi to. Nelíbilo se mi sice tolik jako My little bride, kterou jsem viděl včera, ale přesto docela dost. Nejlepší je první hodina, která je pohodová a nic zásadního se v ní neřeší. Pak je dvacet minut takových vážnějších a konec má být komedie, která mi moc vtipná nepřišla, hlavně ve srovnání s My little bride, u které jsem včera málem puknul smíchy. Taky jsem čekal nějaký výraznější zakončení, jako skutečný vrchol filmu bych označil spíše svatbu (která je opravdu nádherná), než ten porod. Ale i přes tyto výtky jsem většinu filmu náramně bavil, je to nádherně natočeno, ústřední pár je prostě okouzlující a ty písničky jsou překrásný. 9/10 ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Jihokorejský předobraz americké Juno. Tento film je mnohem méně komický, o to víc je zase romantický. Jak sbalit korejskou holku? Stačí skvěle pařit počítačové hry a rychle běhat:) Jaký rozdíl oproti americkému filmu! ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Jste si jistí, že ten film je součástí kinodistribuce, nikoli programu pro sexuální výchovu na korejských středních školách? Nebo snad součástí motivační kampaně na zvrácení nepříznivé demografické tendence? Nač studovat tři školy, sjezdit půl světa, mít rodinu je přece fajn. Rodiče to přežijí, nakonec rádi pomohou, práce se taky nějaká najde, tož milujte se a množte se, svéprávnost, nesvéprávnost! Tohle můžou vymyslet snad opravdu jen Korejci. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Dokonalé, ako podľa brožúry "Ako zvládnuť tehotenstvo v 15-tich". Celý čas som čakala, že tam začnú spievať ako v muzikále, no a keď na konci spustili ten zborový spev ... dočkala som sa. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Moc se mi líbilo. Příjemné překvapení. Minimum naivity. Odvážné (i u nás by to bylo považováno za kontroverzní počin). Možná jen závěr se dal střihnout lépe a poslední scéna byla maličko umělá (přestože je nápad s odnášením kulis zajímavý - finální odlehčení asi tvůrci do filmu potřebovali vložit), ale jinak je tato patnáctiletá těhotná romance bezchybná. ■ Na rozdíl od mnohých jsem neměl před očma americké Juno, ale japonskou Koizoru - toto je však starší, než oba zmíněné filmy. Pro všechny, kdo hovoří, jaký byl hlavní hrdina mladé ucho - podívejte se na reálný věk obou představitelů (Pak Min Ji zřejmě v době natáčení bylo 15, ale Kim Hye Seong má o rok a půl víc, než ona). ■ P.S. My Little Bride se mi líbilo míň (resp. nezůstalo v paměti - v porovnání s tím - Jenny, Juno by mohlo). ■ Samostatná diskuse by se mohla vést na téma, nakolik dokáží být lidé v patnácti letech takto zodpovědní a nakolik je zdravé ukazovat mládeži něco podobného. Na oba dotazy je možné v zásadě odpovědět "ano". Znám holku, co si svoji první lásku vzala a jsou šťastni dodnes. Vztah může nevyjít i po sedmi letech chození. Já měl jasno o výběru své současné ženy asi měsíc a něco od začátku chození. Ok, nebylo mi 15. Přesto lidé mohou mít štěstí a považuji jen a jen za pozitivní chovat se, pokud už do něčeho spadnou, zodpovědně (navíc - dvojice v tomto filmu se evidentně již déle zná). Akceptuji - realita je, že se mnoho lidí zodpovědně nezachová. Ale proč neukazovat pozitivní případy? ■ Otázka pro muže: Také máte pocit, že se žena v těhotenství svým apetitem vyrovná samičce kudlanky nábožné? ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Pohodový Korejský snímek. Nedavno jsem viděl americký film Juno, který je vlastně o tom samém. Těhotenství v patnácti letech. Tento snímek se mi zdá lépe natočený. ()

Folpa 

všechny recenze uživatele

Krásný film o mladé dvojici, kde se ona dostane do jiného stavu. Co teď s tím? Vtipné i romantické situace. K dokonalosti se mi asi moc nelíbilo to, jak se ústřední dvojice chovala- na svůj věk až moc dospěle. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Oproti americké Juno je tahle korejská verze mnohem decentnější (což nepůsobilo moc reálně) a tak celkově mnohem více pro dětské publikum. Na druhou stranu je tato verze taková milejší a díky asiatům má svůj osobitý ráz, který mi přijde trochu nezvyklý. A možná i proto jen 3*. Mělo to něco do sebe (hlavně skvělou hudbu), ale znova bych se na to asi nekoukl. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Jihokorejská romantická komedie o dvou mladých lidech, kteří musÍ řešit problémy, o kterých se jim ani nezdálo. No, možná se jim ani nezdálo o tom sexu, co spolu měli - postupem času jsem totiž začala pochybovat, že ti dva spolu opravdu spali. Chvílemi to bylo opravdu brutální (přednáška o sexuálním životě a zejména dotaz sexy kantorky, kdo z chlapců již masturbuje), ale jinak se celý film nese v pohodové náladě. Ačkoli postoj rodičů (byť je vlastně zachycen zejména postoj Jeniných rodičů) tomu dává poněkud odlišnej kontext. A to je vlastně dobře, protože díky tomu film není jen romantickým příběhem o dvou puberťácích, ale dostává i další rozměr - sociálněkritický pohled na jihokorejskou společnost, ve které se střetávají názory mladých a řekněme starších. Filmové atmosféře skvěle vyhovuje i hudba - hlavně písničky zpívané dětským (?) sborem. Mimochodem (MOŽNÝ SPOILER): iritovalo mě, že Jeni neměla vycpaný břicho. Takhle si tam pobíhala se svým plochym břichem až do osmýho měsíce a najednou se jí zázračně vzdulo a ona porodila. ()

Mkqp 

všechny recenze uživatele

Jeni, Juno je ztřeštěná a naivní komedie, která vypráví příběh o nezletilé dívce čekající dítě a jejím příteli, jenž jí k tomu dopomůže. Mimo to také sledujeme reakci jejich okolí a nejbližších. I přes vážnější zápletku se celý film nese v odlehčeném duchu, a pro ty jenž si chtějí odpočinout a nepřemýšlet, snímek Jeni Juno doporučuji. Kdo by však chtěl ve stejném tématu vidět seriál s vážnější atmosférou, tak směle do Japonského seriálu 14 Sai no Haha, který byl super. ()

runner85 

všechny recenze uživatele

Mne to teda ako komédia nepripadalo, nemalo to vôbec šťavu ... a škoda že to nemalo ani romantiku a ani akciu ... týmto ma Južná Kórea u mňa malé bezvýznamné mínus ... ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Další kousek jež mne úplně minul. Nezábavná komedie jíž jsem po 30 minutách vypnul, jejím hlavní problém spočívá v příliš mladých hercích, kteří prostě předvádějí příliš umělé výkony jež zdaleka nepostačují na to, aby se divák do dění více ponořil. ()

t_gon 

všechny recenze uživatele

Velice příjemná romantická komedie, která je tak trošičku odlišná od podobných snímků. A to hlavně sexuálním tématem, jež je v podobných snímcích z tohoto kraje zobrazen pouze okrajově. A zde je navíc ve spojení s hlavním párem, jež má teprve 15 let a čekají spolu dítě...Ovšem nečekejte žádné "porno" mladistvých Korejců, pouze velice sympatickou komedii, která pobaví a potěší... ()

Kalidor_ 

všechny recenze uživatele

Milá komedie, u které jsem se dobře bavil a neusnul jsem! Budoucí tatínek byl správný ucho, tipnul bych mu i 12 :-) ()

Reklama

Reklama