Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Známého producenta Maxe Bialystocka, přezdívaného „král Broadwaye“, jednoho dne nečekaně navštíví účetní, který má zkontrolovat jeho účetnictví. Zatímco Bialystock se snaží zbavit jedné ze starých dam, které mu za trochu laškování slouží jako pravidelný přísun peněz, Leo Bloom, jinak velmi nervózní a nesmělý mladý muž, mu ukazuje lístek na hru, kterou kdysi shlédl a kterou uváděl právě Bialystock. Přáním účetního totiž vždy bylo stát se producentem. Má ale ze všeho strach, takže se drží při zemi. Během kontroly ho náhle napadne, že by se paradoxně dalo na ohromném propadáku vydělat víc než na úspěšné hře. Shromáždí se velký kapitál, vyprodukuje propadák za málo peněz a zbytek shrábne producent. Bialystock, který není v nejlepší finanční situaci, se toho hned chytí a láká Blooma, aby se spolu o něco takového pokusili. Ustrašený Leo ale tvrdohlavě odmítá… Když se ovšem v úřadě opět setká s nesnesitelným šéfem Marksem, náhle vidí, že žije jako otrok, a na místě se rozhodne odejít a přidat se k Bialystockovi. Ten je nadšením bez sebe a oba hledají nejhorší hru, jaká kdy byla napsaná. Max nakonec vytipuje hru nazvanou „Jaro pro Hitlera“. Její autor, jistý Franz Liebkind, se ukáže být nadšeným chovatelem poštovních holubů a také bezvýhradným obdivovatelem Hitlera… (TV Prima)

(více)

Recenze (119)

POMO 

všechny recenze uživatele

Pestrofarebná, no scenáristicky silne spackaná komedálno-muzikálová "taškařice", v ktorej neúmerná zdĺhavosť a nevtip silne prevládajú nad vtipom a niekoľko málo cool postavami (hlavne esesák Willa Ferrella). Ústredné duo sa často topí v kŕčoch a Uma Thurman je prekvapivo iba pekne odetou kolekciou. Ak tu chcel niekto nadviazať na úspech Chicaga, pekne narazil. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

V některých momentech neskutečně podmanivý muzikál, ve kterém jsou úchvatné především taneční výstupy, ¨jenž dávají vzpomenout na to nej z klasických muzikálů. Písně jsou bohužel často mnohem delší, než je únosné (MNOHEM delší) a nevyvážené podání jednotlivých scén také výsledku nepřidá (Nathan Lane je až příliš teatrální a často svou snahou naprosto míjí terč). Fantastický je naopak Matthew Broderick a výborně zahrané jsou i mnohé vedlejší postavičky (těm kraluje fašistický Ferrell a teplý Gary Beach). Škoda zbytečného natahování, občasné vulgarity a křečovitých vtípků (ve filmu ohromné kvantum vtipných nápadů, ale funguje tak polovina). Chvílemi Producenti doslova čarují atmosférou, ale často je to spíš taková malá neškodná zapálená prskavka... ()

Matty 

všechny recenze uživatele

„Co zas civíte? To jste nikdy nezažili ponižování?“ Na Brooksův komediální muzikál z roku 1968 jsem slyšel chválu ze všech stran, nebylo tudíž snadné, ba ani možné, odolat pokušení a nezhlédnout v televizi alespoň jakýsi destilát původního díla. Přesněji filmovou adaptaci divadelního zpracování (neexistuje pro to nějaký speciální výraz?). Po pár nadmíru hysterických minutách sestávajících ze vzájemného překřikování dvou přehrávajících herců, jsem byl na dobré cestě k menšímu amoku a následnému úprku od televizoru. Včas naštěstí přišlo první zdařilejší taneční číslo a projevila se má slabost pro muzikály. Po první ztřeštěné kreaci Willa Ferrella, zde neonacistického dramatika šlechtícího na střeše newyorského mrakodrapu hajlující holuby, jsem byl již definitivně rozhodnut vydržet do konce. Mnohokrát jsem se pak ještě mohl přesvědčit, že sto třicet minut je na podobně banální zápletku příliš, že se Susan Stromanová až na pár potěšujících výjimek nedokáže oprostit od extrémní divadelnosti své režie, že Matthew Broderick není dobrým hercem, natožpak komikem. Většinu filmu zachraňuje talent Ferrella, sex-appeal Thurmanové, pár vtípků, jež zasáhly cíl a nejdynamičtější muzikální výstup s bandou důchodkyň mašírujících po ulici za vydatné pomoci chodítek. U některých scén mě obzvlášť zamrzelo, jak moc doplácejí na strnulou režii a ploché herce, věříc, o kolik vtipnější byly na divadelních prknech či v Brooksově filmu. Mohla z toho být satira ostrá jako břitva a zároveň muzikálová pecka roku. Sakra, že jo! 65% Zajímavé komentáře: Janek, dzej dzej ()

T2

všechny recenze uživatele

Rozpočet $45miliónovTržby USA $19,398,532Tržby Celosvetovo $38,058,335Tržby za predaj DVD v USA $5,337,446 //počet predaných kusov 328,724 ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

"Keep it gay!" Neonacistický muzikál se podruhé vrací na filmová plátna... A podstatně hůře. Je to estrádnější, barevnější a prvoplánovitě lacinější než-li Brooksův originál. Satira z toho zcela vyšuměla a vlastně se to proměnilo v ukázkový příklad toho z čeho si předloha utahovala. Na druhou stranu je to stále příjemně švihlé a pocit pohody to také umí místy navodit perfektní. Kdyby tvůrci zkrátili stopáž většiny písní a úvod prostříhali tak aby se na samotný muzikál "Springtime for Hitler" nedostalo až po cca sedmdesáti minutách filmu, tak to mohlo fungovat výrazně lépe. Takhle vás tu ubije ještě předtím než k tomu dojde. Obsazení ujde. Celkově je to docela dobré. Což, vzhledem ke kvalitám originálu, je poněkud málo. Znáte-li původní Producenty, tak se těmto vyhněte, pokud vás však minuly, tak si v klidu pusťte tuto verzi. Třeba vás poté navnadí k sehnání té z roku 1968. A mimochodem, bude-li dostatečně trpěliví, tak i zde na vás čeká zpívající klasik Mel Brooks. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Skvělá HUDBA, skvělé herecké výkony, perfektně zahraný Hitler. Nesnáším muzikály, ale tento jsem na HBO viděl už 5 x. A DVD je SUPER, skvělé bonusy a vynechané scény !!! ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

I kdyz to na puvodni Producenty nema, zas takovej prusvih to neni. Film je natocenej dobre, pisnicky jsou chytlavy a choreografie je paradni. Vetsina scen je navic pouze kopii tech puvodnich, i kdyz samozrejme v nejakejch detailech se to vzdy lisi, coz znamena, ze to obcas dokaze dobre pobavit, ale pak treba nastve protahovany finale (delka pres dve hodiny je proste strasne moc). Jedinej vyraznejsi problem tu je tak jen v Broderickovi, kterej nejen, ze prehrava, ale zaroven se furt tvari jak nejakej uchylacek a zpev nebo choreografie mu moc nerikaj. To Lane je docela solidni, Ferrell v roli nacka je naprosto super ultimatni a Uma je ultra sexy. Takze na jednu stranu film neni nijak vyrazne spatnej, ale na stranu druhou, proc koukat na kopii, kdyz tu mame daleko lepsi original. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct ale mně se tenhle film moc líbil (aniž bych viděl původní verzi). Snad kromě nataženého konce. Ten si odmyslet dám klidně pět. A smekám před Willem Ferrellem, u toho jsem se smál snad nepřetržitě. Hilda, where are you going? Argentina's that way! ()

monolog 

všechny recenze uživatele

S původními Producenty Mela Brookse se to samozřejmě nedá vůbec srovnat už jen proto, že byli první a tohle je remake. Ale přesto je to celkem zábava a to i kvůli hereckým výkonům hlavních hrdinů. Je to vlastně spíš opereta, a to se všemi nešvary, který se snažil vymýtit už Oldřich Nový. Za ty nešvary považuju přílišnou barvitost a křiklavost, snahu o co nejvíc podbízivé pozlátko na plytkém příběhu, plno postav, líbivou hudbu, která neposunuje děj filmu kupředu, ale jen do nekonečna opakuje předchozí děj. Přesto to má něco do sebe, dobré a mnohdy i vtipné dialogy, herci, ta přeplácanost... Neříkám, že bych se na tento žánr dokázal dívat každý den, ale jednou za čas to bodne. Ale pravda je, že je to hodně dlouhý, a to aspoň o půl hodiny. Prostříhat to, hned by to na žebříčku postoupilo. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Mám v sobě naprosto vytříbenou úchylnost pro šílené snímky a i když se tento kousek, o vytvoření spolehlivého broadwayského účetního propadáku, nevyhnul hromadě trapností, tak Ferrellův wunderbar esesák s hajlujícími holuby ho v mých očích zvedá do výšin nadprůměru. Takže společně s producenty při pohledu na začínající (herečku, sekretářku, uklízečku) Ullu vykřikuji "Bůh žehnej Švédsku!" a repríze se rozhodně vyhýbat nebudu. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Suhlasim s Pomom. Scenaristicky je to katastrofa a vyuzit uspech na zaklade Chicaga? Tak na to moze reziserka Susan Stroman alebo producent Mel Brooks zabudnut. Chvilami som nevedel, ci sa mam smiat na Broderickovi, ktoreho takto nepoznam, alebo na tom, aka je to vlastne somarina. Avsak musim pochvalit herecke vykony hercov, pretoze hrat a spievat v muzikali nepovazujem za nic jednoduche. Ktovie kolkokrat museli opakovat niektore tanecne sceny so spevom. A taktiez choreografia niektorych tancov bola vynikajuca a ako ceresnicka na tortu sa objavila aj skvela Uma Thurman. Ku koncu som sa uz zacinal nudit a zdalo sa mi to pridlhe. Takze 2 hviezdicky..........17.05.2008 ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Samotný soundtrack je za pět hvězd, film / muzikál stojí za starou bačkoru. A možná ani za ni ne. Já totiž miluji původní snímek Mela Brookse, a tím to asi všechno bude. Věděl jsem, že nemám čekat jeho remake, ale adaptaci muzikálu, který podle něho vznikl, ovšem... Nemám slov. Vzniklo přeplácané, nevtipné, ukřičené až hysterické dílo s mamutí stopáží, které mě málem zabilo... Ano, Springtime for Hitler je zde nastudováno lépe než v originálním snímku, je velkolepější a bombastičtější, na Umu Thurman se dobře dívá a Will Ferrell se coby nacistický libretista také celkem vyvedl... Ale co naplat, když je zbytek taková otřesná bída. Mám podezření, že producenti tohoto kusu si pěkně nahrabali. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Aj navzdory úžasnému námetu, nie je pre mňa ani originál bohvie akou hitparádou. A toto je ešte o triedu horšie, dlhšie a prekladané nudnými muzikálovými číslami. Aspoň tá Uma je stále Hot 4/10 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Je to taková kravina, až je to svým zvrhlým způsobem výborné. Záleží jak moc má každý z nás nastavenou trapnostní laťku. U Trháku něco podobného funguje lépe, protože má spoustu skvělých písní a duo Svěrák/Smoljak funguje pokaždé naprosto spolehlivě. Čekal jsem pro Willa Ferrella o něco větší rolí, ale trapnostně opět zazářil. 40% ()

liborek_ 

všechny recenze uživatele

Tohle zpracování muzikálu je spíš divadlem než filmem, často velice statická kamera není moc zajímavá a třeba na Moulin Rouge z tohoto hlediska prostě nemá. Ale tady jde o parodii, čemuž odpovídá i herectví všech zúčastněných. V čem jsou ale Producenti zajímaví, je ten neustálý proud nových a nových humorných situací a vtipných dialogů („don’t be stupid, be a smartie, come and join the Nazi party...“). Nutno ale dodat, že některé scény už zavánějí trapností a nevkusem (např. tím utahováním si z homosexuálů). Prostě ne vždy ty vtípky zafungují tak, jak bylo zamýšleno. Ani po hudební stránce nejsou Producenti ničím výjimečným. V písních se víceméně opakuje již vyřčené a neposouvají děj nikam dopředu. Písně lze vnímat spíš jako hudební vložky než jako nosnou konstrukci. Asi nejlepšími hudebními scénami jsou v úvodu I Wanna Be A Producer a pak především vlastní provedení představení Springtime For Hitler. I přes některé slabší chvilky, kdy film balancuje na hraně trapnosti je to přece jen povedený snímek, který nikoho neurazí, ale ani nějak moc nenadchne. Dobrý průměr. ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Budu asi kacíř, ale mě se tento remake líbil víc. Možná je to dáno jeho rozvernou muzikalnosti a teatralnosti. Dvojice Leo Bloom (Mathew Broderick) a Max Bialystock (Nathan Lane) je dostatečně dobrá na to, aby bavila. Možná je preference remaku před originálem dáno tím, že jsem verzi z roku 2005 viděl před verzi z roku 1967. A pak bonusem je Uma Thurman a Will Ferrel. ()

Související novinky

John Travolta je žena!

John Travolta je žena!

10.09.2006

Tak to tedy alespoň bude v připravovaném remaku muzikálu Hairspray, kde ztvární postavu Edny Turnblad, jejíž dcera Tracy (začínající Nikki Blonsky) se zaplete do rasových nepokojů v Baltimore… (více)

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

02.06.2006

Filmaři v Hollywoodu se nejspíš rozhodli plýtvat všemi možnými zdroji na většinou nepotřebné a obvykle nepříliš kvalitní remaky. Ostatně co fungovalo už jednou (dvakrát atd.), bude fungovat o… (více)

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

14.12.2005

16. února 2006 proběhne v Los Angeles 63. ročník slavnostního udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Těm letošním zřejmě bude dominovat (alespoň, co se počtu nominací… (více)

Reklama

Reklama