Reklama

Reklama

VOD (1)

Do nemocnice se vpotácí Brenda Martinová s pořezanýma rukama. Žena je v těžkém šoku, po několika minutách se detektiv Lorenzo Council od ní dozví, že byla přepadena neznámým mužem, který jí ukradl auto. Na zadním sedadle spal její čtyřletý syn Cody. Policie rozjede pátrací akci, do terénu se vydávají desítky dobrovolníků. Ve čtvrti obývané především černošským obyvatelstvem roste napětí. Lorenzo zaveze Brendu domů, má však pocit, že mu neřekla všechno. Snaží se přimět ji, aby promluvila, ona ale stále jen opakuje, že Cody je smyslem jejího života a nikdy by neudělala nic, co by mu uškodilo. Druhý den je zatčen muž odpovídající popisu, na policejní stanici je brutálně zmlácen. Znechucený Lorenzo zjistí, že případ má být předán federálům, a snaží se parťáka přesvědčit, aby FBI zastavil a získal pro něj aspoň jeden den. Svolá dobrovolníky a nasměruje je do Freedomlandu, odlehlého místa s několika opuštěnými ruinami. Také tam odveze Brendu, přesvědčen, že z ní dostane pravdu díky psychologickému dopadu ponurého místa. Krátce po jejich rozhovoru čeká Lorenza šokující odhalení děsivého tajemství. (TV Nova)

(více)

Recenze (73)

T2

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $12,512,886Tržby Celosvetovo $14,655,628Tržby za predaj DVD v USA $7,605,479 //počet predaných kusov 474,703 ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Jsem tak přepínal kanály a najednou koukám, že začíná nějakej thriller, ve kterym hraje Samuel L. Jackson a Julianne Moore. Takový herecký obsazení slibovalo celkem hodně, ale tohle byl naprosto banální příběh, kterej by vystačil možná tak na epizodu do seriálu Policie Hamburg. Do toho jsou náhodně nacpaný jakýsi epizodky o tom, jak fízlové a negři se nemaj zrovna moc v lásce, který s tim hlavnim příběhem nemaj prakticky žádnou spojitost. Za zmínku stojí snad akorát detektiv v podání Samuela L. Jacksona. Naopak Julianne Moore nic moc nepředvedla, protože v podstatě celej film akorát brečí. Nutno dodat, že bez nich dvou bych to asi ani nedokoukal. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Samuel dokázal vytáhnout z průseru už mnoho filmů. Tady se mu to podařilo společně s Julianne Moore, která je doslova šílená. Oni jsou však jedinými klady. To úžasné překvapení je lehce prokouknutelné a příliš náročných překážek k němu nevede. Docela jsem se nudil. Konflikty s černou komunitou byly sice dojemné, ale mně to přišlo jen jako prodloužení jednoduchého příběhu, na který by bohatě stačilo 70 minut. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Jednou večer volá agent Samuelu L. Jacksonovi a nadšeně říká: "Máme tu trefu do černého! Superúspěšný bestseller a v hlavní roli máme potvrzenou Julianne Moore. To nemůže být neúspěch!" U Julianne Moore to probíhalo stejně a hlavním lákadlem byl pochopiteně Samuel L. Jackson. Původní předpoklady se ale minuly s výsledkem. To jediné, co funguje, je charisma S. L. Jacksona, Julianne Moore vkládá do své role nešťastné matky ohromnou energii, ale je otázkou, jestli její nasazení už místy nepřerůstá v přehrávání. Nicméně právě oni dva drží film jakž takž pohromadě. Joe Roth nemá pro tohle skloubení žánrů správný cit a i když se snaží, film takřka nikde nebaví a nefunguje podle divákových představ. Dialogy jsou o něco delší, než by měly být, podobně je na tom i střih. Jako thriller je to předvídatelné a jako psychologické drama mělké a emočně přepálené. Pokud jde o rasový konflikt, viděli jste ho zpracovaný v desítkách filmů přesvědčivěji. Není to úplný průšvih, ale ani film, který by se dal doporučit. Celkový dojem: 45 %. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Jedine, co v tomto filme musim pochvalit su herecke talenty Julianne Moore a Samuela L. Jacksona. Pribeh sa vlacil, chvilami som nevedel, ci sa jedna iba o demonstracie ludi, alebo o unos syna, pricom z toho vzislo uplne nieco ine. Proste nefungovalo to ako dobra zaujimava drama, co je skoda pre tak dobrych hercov na takyto film, na ktory o par hodin zabudnete, ze ste ho videli... 04.08.2008 ______ Samuel L. Jackson - (Lorenzo Council) +++ Julianne Moore - (Brenda Martin) +++ Edie Falco - (Karen Collucci) +++ Ron Eldard - (Danny Martin) +++ William Forsythe - (Boyle) +++ Clarke Peters - (reverend Longway) +++ Dorian Missick - (Jason Council) +++ Hudba: James Newton Howard +++ ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

julianne moore je (paradoxně asi ve své nejotravnější roli) jediným světlem ve stínu pravdy... jinak je to zdlouhavý, nudný výlet filmovou šedí... 40% ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

OPRAVDU NECHÁPU NÍZKÉ HODNOCENÍ... Film se může na první pohled jevit jako obyčejný thriller o únosu dítěte, ve skutečnosti se však jedná o velice emotivní a zároveň sofistikované drama, jehož ústředním motivem je vztah matky a dítěte. Vedlejší linii příběhu tvoří více než napjatá atmosféra mezi policií a "problémovou" černou komunitou, která funguje na jedničku. Díky realistickým výkonům (Julianne Moore podává jeden z nejlepších výkonů své kariéry) a famózní hudbě J. Newtona Howarda, jenž se tentokrát řídí všeobecně uznávaným pravidlem "v jednoduchosti je síla", vznikl opravdu silný, po všech směrech fungující snímek. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Nic převratnýho, co bych si měl za týden pamatovat, že sem vůbec viděl. Film pro vypnutého důchodce ke klobáse a chlebu s křenem u pivka v devět hodin večer. ()

Sofia 

všechny recenze uživatele

Příběh ničím nepřekvapí, jako knížka by to bylo určitě záživnější. Nějak mi vadila i moje jinak oblíbená Julianne Moore, která podobnou roli ztvárnila už ve Zlodějích paměti a roli neschopné matky kdysi závislé na drogách jsem jí prostě neuvěřila. A konflikt černí-bílí mě taky zrovna moc neoslovuje.Takže zkrátka průměr. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Freedomland je směsice 1)kriminálního filmu (ačkoliv pachatel je zřejmý už velmi brzy 2)psychologického filmu (jehož psychologičnost však stojí pouze na psychologicky uvěřitelném a emotivním výkonu Julianny Moore a 3)sociologického (pardon, chtěl jsem vlastně napsat sračkoidního) filmu. Julianne Moore hraje naprosto fantasticky a bezpochyby na pět hvězd, Samuel L. Jackson je též standardně dobrý a výborná je i (mně neznámá) Eddie Falco. Ovšem ten omletý leitmotiv o ubližovaných černých a nespravedlivých bílých mi pořádně hnul žlučí. Tohle trapné bělošské sebemrskačství už mi neuvěřitelně leze krkem a vyrábí ze mne postupně regulérního rasistu. Rád bych věděl, jestli si někdo z onoho černošského "Chanova" plného sociálně nepřizpůsobivých primitivů nezasloužil těch pár ran pendrekem na konci... ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Přikývnutí !! Jen taková maličkost !! A noc se změní v den.." Další skvostná herecká studie lidské trosky v podání tradičně úchvatné Julian Moore.. ()

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Joe Roth nemá príliš veľa skúseností ani so sociálnou drámou, ani s thrillerovým budovaním napätia a predsa sa odvážne vrhol do párenia. Ale odvaha pri párení nestačí, však áno. Na drámu so sociálnym a rasovým podtextom je to príliš povrchné a patetické, na thriller nudné, predvídateľné a vôbec... Nefunguje tu skoro vôbec nič, s výnimkou hlavného hereckého dua, ktoré drží tento Titanic aspoň milimiter nad čiarou ponoru. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Nemyslím si, že šlo až o tak děsnou kriminálku na 47 procent, už jen pro ty dva herecký výkony Jacksona a Moorové (která se mi svou psychózou obzvlášť zamlouvala), nicméně 1 119 uživatelů se tak dohromady rozhodnulo. Za mě je to čistej průměr, kterej neoslní, ani nezklame. 60% ()

lilina133 odpad!

všechny recenze uživatele

O ničom, vic k tomu nemám čo dodať.Jediné, čo je pre mňa ako tak zarážajúce, že čo tu vlastne robí ústredná dvojica Samuel L. Jackson & Julianne Moore, tak to je záhada... ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Jednotlivé scény pôsobia autenticky, ale príbeh nie je dobrý. Čo kazí celkový dojem z filmu. 4/10 ()

Související novinky

Julianne Moore v zemi svobody

Julianne Moore v zemi svobody

31.12.2005

Herečka Julianne Moore si ve filmu Freedomland zahraje ženu, jenž první den ve svém novém bydlišti ponechá svého malého syna v autě, které jí následně ukradne neznámý muž. Vyšetřování případu se ujme… (více)

Reklama

Reklama