Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Anna Heymes (Arly Jover), manželka vysoce postaveného pařížského úředníka, již déle než měsíc trpí hrůznými halucinacemi a částečnou ztrátou paměti. Začíná podezřívat svého manžela, že vlastně není tím solidním a čestným mužem, jakým se zdál být... V turecké čtvrti Paříže jsou nalezeny tři brutálně zavražděné, zohavené ženy, které si jsou nápadně podobné. Případ dostává na starost Paul Nerteaux (Jocelyn Quivrin), houževnatý policejní kapitán, který požádá o pomoc bývalého kolegu Jeana-Louise Schiffera (Jean Reno). Schiffer se vyzná v podsvětí a používá tvrdé vyšetřovací metody. Anna mezitím nalezne útočiště u přátelské psychiatričky (Laura Morante)a začne odhalovat svou záhadnou minulost. Spojitost mezi ní a vraždami je stále více zřejmá... Temný, napínavý krimi-thriller byl natočen podle stejnojmenné knihy Jeana-Christopha Grangého (Purpurové řeky). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (146)

Tominni 

všechny recenze uživatele

Pravda je, že k Purpurovým řekám má tento film dost daleko. Nezačíná špatně, když odkrývá problémy Anny trpící ztrátou paměti. Jakmile Anna pozná, kdo vlastně je, tak začíná příběh filmu dost škobrtat a pokulhávat. Reno opravdu vypadá dost zvláštně v postavě bývalého policisty, který se celou kariéru specializoval na turecké etnikum. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Strata pamäti, strata tváre, strata identity, vedecké pokusy, psychohalucinácie, masový vrah, sekta, drogy, teroristi, vlci. Všetko fajn, aj keď asi trochu veľa. Dve nezávislé dejové linky, ktoré do seba (světe div se) s pribúdajúcim časom celkom bezbolestne zapadajú. Ale padla kosa na kameň pri voľbe režiséra. Nahon je sice dobrý klipár, ale ináč rutinér bez zmyslu pre tvorbu príbehu a nebodaj atmosféry. Upršaný Paríž a depka-hudba ešte nič neznamenjú. Celý čas sa ide záberu k záberu, riešia sa triviality, dialógy zväčša bláboly a dôležité posuny v deji prichádzajú len tak, náhodne. Ale koniec ma celkom potešil, celý ten zmetok vyjasnil a rýpavy pocit straty času sa na chvíľu vytratil. 50% ()

Reklama

LukKon 

všechny recenze uživatele

Ako čitateľ knihy, ktorá bola námetom pre tento film musím povedať, že som neuveriteľne sklamaný z toho, ako to dopadlo. Ak by záver natočili podľa knihy a nie ho úplne prekopali, prevrátili, otočili a nenapraviteľne zničili všetky postavy, ktoré sa tak úmorne vykreslujú počas celého filmu, mohol z toho byť aspoň priemerný thriller. Takto je to niečo nepozerateľné a budú vás mrzieť 2 hodiny zbytočne zabitého času. 1* je za vykreslenie atmosféry na začiatku filmu. ()

masr 

všechny recenze uživatele

Bože můj, jedna hvězda za prvních čtyřicet minut... Nejdřív jsem si říkal, jestli opravdu má celý film být vystavěn na už klišovité záměně tváří a podobných stokrát obehraných blbostech... Ale to byla ještě ta lepší část. Pak už jen naprosto nesmyslná pakárna, která snad měla působit jako dynamický a překvapivý děj, ale vypadá spíš jak dva až tři slepené filmy dohromady. V závěru jsem už jen čekal, kdy přiletí UFO. ()

megan017

všechny recenze uživatele

První polovina filmu skvělá! Tajemná, napínavá, stylová, poutavá. Druha má velký spád, do trapnosti, nudnosti a přílišné absurdity. Neuspěšní pokus o originalitu, Jean Reno si ovšem s rolí zahořklého a ublíženého drsňáka, co si chce vyřídit osobní úcty, vyhrál výborně. Kvalitou je to slabší, než Purpurové řeky. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (8)

  • Snímek stál na evropské poměry průměrných 24 milionů eur a například v Německu vydělal za týden promítání 59 102 eur. (imro)
  • Snímek byl volně natočen na motivy stejnojmenného románu, který napsal Jean-Christophe Grange. Jean Reno hrál již ve dvou autorových adaptacích, a to ve dvoudílné sérii Purpurové řeky. (Terva)

Reklama

Reklama