Reklama

Reklama

Doodlebug

Krátkometrážní / Fantasy / Mysteriózní
Velká Británie, 1997, 3 min

Obsahy(1)

Krátky 3 minútový film o chlapíkovi, ktorý sa topánkou pokúša zabiť svoju vlastnú zmenšeninu... (ethos)

Recenze (344)

Matty 

všechny recenze uživatele

První z Nolanových zacyklených filmů, připomínajících svou stavbou Escherovy obrazy nebo Droste efekt, je atmosférická kafkárna s černohumornou pointou, hrající si podobně jako Memento s diváckým očekáváním ohledně toho, kdo je padouch a kdo hrdina (resp. kdo představuje zdroj ohrožení a kdo je ohrožován). Odstranit hlavní zdroj strachu tou nejpřímočařejší metodou nemusí být vždy ten nejvhodnější způsob, jak se "překonat". ()

T2 

všechny recenze uživatele

Niet o čom, takto začínala legenda ako je teraz Christopher Nolan, na ploche 3 minút nápaditosť ako hrom! Menej než /100%/ nemôžem dať ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Vtipná i zarážející pointa, která zachraňuje jinak podivně mysteriózně vypadající kraťas dnes již velkého režiséra. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Nolan ukazuje už na své kraťoučké prvotině svůj nezměrný talent v nastrojování temné atmosféry. Jeho Doodlebug představuje jakýsi mysteriózní koloběh života a strachu, člověk se bojí toho, co nechápe a vidět svou zmenšenou verzi běhající po pokoji jako myš určitě je k nepochopení. Zvířecí instinkty ho tak vybízejí k lovu, ale v zápalu boje si vůbec neuvědomuje, že i on sám může být uloven... S perfektně zvolenou hudbou se jedná o pěkný úvod do kinematografie jednoho budoucího velikána. PS: Ne nadarmo se mi při sledování vybavil Schopenhauerův citát "My si jen myslíme, že jsme pány ve svém domě"...8/10 ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Se sebou kdo sobě sám sobě, sám sobě sám... %-] . . . Samosebou vtipná lehce schizoidní hříčka s pointou coby vydařený debutek! - - - P.S. Pro fandíky k nahlédnutí zde: http://www.youtube.com/watch?v=-WhKt_CkXD0 - a vyzujte si boty, než vejdete do pokoje... ;o) - - - - - (Poprvé viděno 15.8.2011 na YouTube, hodnocení 2247., komentář zde soběsamý jako dvěstědevatenáctý - 15.8.2011) ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Christopher Nolan | Hudba: David Julyan | Produkcia: Emma Thomas, Christopher Nolan, Steve Street | Distribúcia: - | Štúdio: - | Rozpočet: 1000 $ | Tržby: - $ || Talent sa pozná ťažko - keď na seba neupozorní. Ch. N. sa o to postaral s krátkometrákom, ktorý neoslní ani tak nápadom a spracovaním, ako skôr svojou temnosťou. A to nie je náhoda. ()

Reklama

Reklama