Reklama

Reklama

Doodlebug

Krátkometrážní / Fantasy / Mysteriózní
Velká Británie, 1997, 3 min

Obsahy(1)

Krátky 3 minútový film o chlapíkovi, ktorý sa topánkou pokúša zabiť svoju vlastnú zmenšeninu... (ethos)

Recenze (344)

Matty 

všechny recenze uživatele

První z Nolanových zacyklených filmů, připomínajících svou stavbou Escherovy obrazy nebo Droste efekt, je atmosférická kafkárna s černohumornou pointou, hrající si podobně jako Memento s diváckým očekáváním ohledně toho, kdo je padouch a kdo hrdina (resp. kdo představuje zdroj ohrožení a kdo je ohrožován). Odstranit hlavní zdroj strachu tou nejpřímočařejší metodou nemusí být vždy ten nejvhodnější způsob, jak se "překonat". ()

WScully 

všechny recenze uživatele

Krátkometrážní Doodlebug je tříminutová sonda do duše podivína, který chce mermomocí zabít své vlastní Já... Takový krátký snímek a jaké to přineslo zamyšlení. Nolan poukazuje na stále častější jev u lidí. Autodestrukce jako filmový námět a sugestivní útok na diváka zároveň činí Doodlebug geniálním patologickým dílem. ()

Reklama

dubinak 

všechny recenze uživatele

Působilo to na mě spíš takovým Lynchovským dojmem, ale pokud je právě tohle Nolanův debut vůbec se nedivím, že tímto započala jeho režisérská kariéra ve velkém. Sice je to takový prapodivný styl a vizuál, který mi k němu úplně nesedí a celé to vyhlíží jako nevídaná psychologická jednohubka, mě to potěšilo a jestli má v sobě Doodlebug ukrytý hlubší význam, to už nechám na chytřejší teoretiky než jsem já. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Se sebou kdo sobě sám sobě, sám sobě sám... %-] . . . Samosebou vtipná lehce schizoidní hříčka s pointou coby vydařený debutek! - - - P.S. Pro fandíky k nahlédnutí zde: http://www.youtube.com/watch?v=-WhKt_CkXD0 - a vyzujte si boty, než vejdete do pokoje... ;o) - - - - - (Poprvé viděno 15.8.2011 na YouTube, hodnocení 2247., komentář zde soběsamý jako dvěstědevatenáctý - 15.8.2011) ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

I Christopher Nolan nějak začínal. Tohle je jedním slovem hovadina, dvěma slovy absolutní hovadina a třemi slovy absolutně zkurvená hovadina. Někdo už to sem zkrátka napsat musel. Extrémně debilní mi přijde fakt, že místnost má měřítko našeho hrdiny a dvě jeho zmenšeniny a jedna zvětšenina žijí v naprosto debilním a nepraktickém světě. Přes tohle jsem se nepřenesl, takže veškeré skryté pointy a božská poselství s chutí ignoruji. Velké štěstí, že se Nolan z toho feťáctví později vyléčil. Jinak bychm byli ochuzeni o výbornou (zatím) trilogii s Batmanem a pokračoval by zřejmě v sračkách mementovského typu. Drogy jsou svině. Těžkým feťákům se snímeček zřejmě líbit bude. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama