Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Saku, přestože žije se svojí přítelkyní, nemůže zapomenout na dívku, kterou miloval před sedmnácti lety. Prochází si místa a vzpomíná na vše, co s Aki zažili. Příběh nás zavede do minulosti, ale i přítomnosti, a zprostředkuje, jak se Saku cítí. Povede se Sakovi splnit sen, který dříve sdílel s Aki? (TylerGage)

Recenze (77)

Adrian 

všechny recenze uživatele

Don't speak about it, don't think about it, just watch and FEEL it. What comes to you in term of "emotions" is a pure MIRACLE! ()

May 

všechny recenze uživatele

Nekdy jsou chvile, kdy se clovek trapi tolik, ze je do breku jemu i jeho blizkym. Je spousta veci, ktere to mohou vyvolat, ale ta nejopravdovejsi je laska. A je spousta filmu, ktere se prave timhle ridi.. Mucit odevzdaneho divaka premirou vyumelkovanych emoci jen pro to, aby uronil aspon jednu jedinou slzu. Vetsinou to funguje.. Ale nekdy se cloveku dostane pod ruku klenot, ktery citove nevydira a presto u neho breci a breci a je mu smutno.. a z toho, jak je mu smutno, je mu krasne. Takove filmy nejdou popisovat slovy.. a takovy je Crying Out Love, In the Center of the World. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Asijská romantika v neopakovatelném pojetí. Všechny emoce jsou řečeny bez nadbytečných frází a nejněžnějších scén je dosaženo třeba jen jediným gestem či pohledem. Dokonalost tentokrát zůstala za dveřmi, protože scénář se do všech nálad rozmachuje až příliš zeširoka, ale romantické duše budou hledat kapesníky tak jako tak. ()

Kordus 

všechny recenze uživatele

Mno, je to takové romantické, smutné a moc mě to nevzalo. Co se dá dělat, asi mám málo EQ (viz komentář Altamira). Už v prvních minutách jsem pochopil, že asi nebudu tím modelovým divákem, pro kterého je tenhle více než dvouhodinový doják určen - nebo opravdu bylo vyprsknutí smíchy ta správná reakce na scénu, kde srazí auto dívku? Filmu nejvíce ubližuje jeho délka, naopak doceňuju, že se několikrát takzvaně "kruh uzavře" a že Takao Osawa není žádný typ modela, kterého bych v podobné roli očekával. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

V subžánri tragická romantika absolútny top. Film o citoch a pocitoch, tematicky veľmi podobný kórejskému ....ing. Na rozdiel od ...ing je však Sekai no chushin omnoho menej farebnejší a formálne vyčačkaný, je civilnejší a menej uhladený. Práve to divákovi umožní vžiť sa do príbehu, akoby v ňom vlastne sám bol a omnoho intenzívnejšie prežívať s postavami štastné i smutné chvíle. Sekai no Chushin obsahuje niekoľko absolútne geniálnych scén, pri ktorých neostane žiadne oko suché a ktoré mi asi ostanú veľmi dlho v pamäti. Okrem toho je prešpikovaný jemnými detailami, na ktoré si treba dávať pozor, aby ste na záver pred režisérom dali klobúk dole ako perfektne všetky tieto detaily a detailíky sedia a dotvárajú celkovú atmosféru filmu. Film však stojí a padá na hercoch, či už dospelých (opäť raz výborná Kou "Mitsuko" Shibasaki a jeden z Kitamurovcov Takao Osawa) alebo mladistvých ako aj na tom, že je spracovaný ázijským spôsobom, tj. romantika bez akéjkoľvek telesnosti, i keď erotická atmosféra sa tu občas mihne. Takisto je tento film podľa môjho názoru prostý citového vydierania nad prípustnú mieru, čo pri takom námete vôbec nie je samozrejmosťou. Na záver rada cynikom- nepozerať lebo prídete na to, že ste vlastne citlivky 10/10 ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Vzpomínka na jednu dívku, na jednu velkou lásku, kterou vyvolal tajfun, podobný tomu před lety a jedna stará kazeta s posledními slovy dívky, která pro několik lidí tolik znamenala. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k popisu a některým komentářů, jsem si myslela, že to bude větší doják. Ne, že by jím nebyl. Občas z toho filmu cítíte ty palčivě bolestivé scény, můžete uronit slzičku, ale film pokračuje. A končí, jak by měl. Rozhodně doporučuji ke zhlédnutí. Výkony Mirae Morijama, Masami Nagasawy a Takaa Osawavi byl skvělé, alespoň pro mě - vážně mě to s nimi bavilo. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Zmínění ...ing se také nevyhnu. Ten jsem až doposud považoval za nejsilnější smutně krásné melodrama. Film, jenž vás svým podáním nejnitěrnějších lidských citů a lásky v konfrontaci s krutou realitou rozesmutní a dojme natolik, že jen pláčete a pláčete a váš prožitek je nesmírně intenzivní a povznášející, drží se ve vás několik hodin i dní po zhlédnutí a když si na něho později vzpomenete, zaplaví vás lavina tesklivých pocitů. A Sekai no chűshin de, ai o sakebu je dokonalým ztělesněním toho všeho a výše zmíněné korejské filmové dílo s přehledem poráží. Vybroušený diamant, jehož čisté melancholické kráse podlehne každá aspoň kapičku citlivá duše. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrá romantická dráma. Má vydarený príbeh o mužovi, ktorý si žije svojim obyčajným životom, až kým jeho snúbenka pri balení vecí náhodou neobjaví starú audiokazetu, ktorá bola poslednou správou od ich spoločnej známej z čias strednej školy. A tak sa muž vydáva na cestu plnú spomienok z čias, keď svoju prvú lásku nadovšetko miloval, ale jej leukémia im neumožnila zostať spolu dlhšie. So spracovaním som celkom spokojný, ale stále sa to dalo podať aj lepšie. S touto výrazne nadpriemernou dĺžkou nemám žiadny problém, po celý čas si to udržuje slušnú úroveň, takže som sa ani na chvíľu nenudil, lenže hlavne to rozdelenie deja a využitie celkového potenciálu mi neprišlo práve najideálnejšie. Ocenil by som trochu výraznejší úvod, tento mi prišiel taký zvláštny, aj keď stále dobrý a potom sa už začne samotná spomienková cesta. Tu oceňujem pomerne časté prepájanie minulosti so súčasnosťou, takže sa v súčasnosti neodohráva iba úvod a záver, ako je to v podobných filmoch zvykom, ale v priebehu sa to mení častejšie, no zase nie tak, aby to rušilo, vždy majú jednotlivé sekvencie dostatok priestoru, takže toto mi plne vyhovuje. Páči sa mi aj viacero menších prvkov, ako fotografovanie alebo obdobie hurikánu, ktoré to celé osviežia, ale trochu ma mrzí horšie rozdelenie dvoch romantických etáp, teda tej šťastnej a následnej nešťastnej. Mám pocit, že tá druhá príde až moc skoro, chcelo by to viac priestoru pre ich šťastný vzťah, potom by sa do toho dalo vžiť lepšie, tu si viditeľne zvolili hlavne ten dramatický štýl. Ale v poslednej tretine sa mi do toho podarilo lepšie dostať a táto časť je aj z celého filmu najlepšia. Herecké obsadenie je na tom dobre, najväčší priestor tu majú štyri osoby v dvoch časových líniách, z hlavného dua minulosti mi mladík neprišiel najlepšie zvolený, ale jeho postava ma bavila a s dievčaťom nemám žiadny problém. A súčasnosť je už úplne ideálna, výborní Takao Osawa a Kou Shibasaki, len mohli mať viac spoločných scén. S réžiou a technickou stránkou som spokojný, síce emócie moc nefungujú, ale to mi ani nevadí, hlavne, že sa na to pozerá viac, než dobre. Crying out love, in the center of the world mi nepríde až taká prvotriedna romantická dráma, za akú je považovaná, ten scenár sa podľa mňa mohol ešte upraviť vo viacerých ohľadoch, ale aj tak je to stále slušný nadpriemer a bavil ma aj po opakovanom pozretí. 76% ()

molotov 

všechny recenze uživatele

Nebudu se extra rozepisovat. Tím, kolik ve mě film vyvolal emocí, se mu může rovnat jen A moment to remember. Jedním slovem nádhera. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl hodně silný film s vynikající kamerou a hudbou... To se mi stalo poprvé, že jsem se během filmu rozbrečel jak malý Jarda asi 4x a po filmu 2x, a jen si říkám "kéž bych si tak dělal srandu", ale nedělám. Těžko se mi říká, jak jsem se při sledování filmu cítil, jelikož jsem "smutnější" film dosud neviděl(I když zde bylo velice silné vydírání citů) a těším se, až se na to podruhé podívám. Samozřejmě s hodnocením neváhám a dávám jemně chlupaté 4,5 hvězdičky... ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Návod, jak si kazit přítomnost a budoucnost lpěním na minulosti. Chápu, že se hlavní hrdina nemohl s tak ošklivým osudem vyrovnat, ale na druhou stranu, jako by ani nechtěl, a těšilo ho, jak trpí. Chudák Ritsuko v roli náhražky. No, ale druhá půlka už celkem fungovala jako film a ke konci se slušně skládaly a vysvětlovaly jednotlivé střípky... a konec byl asi nejlepší, jaký mohl být. Tak OK. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Nebo je niečo, čo si vymysleli živí. Dáva človeku nádej, že tam znova stretne ľudí, ktorých miloval. Po smrti ostávajú len všetky tie krásne spomienky na chvíľe, kedy sme s tým človekom boli štastní. Obrazy, ktoré sú putom, prenásledujúce človeka, ktorý od toho okamihu uteká. Brániace prijať otvorený koniec. Otvorený iba z jednej strany... Toľko zmetených pocitov si zaslúži ešte jedno pozretie. Od človeka pripraveného ich prijať. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

FIlm, ktory obsahuje vsetky prvky, ktore maju korejske romanticke bijaky, avsak podava ich trochu inym spodobom. Menej vystrednym, umiernenejsim, tissim, naplnenym mnozstvom nadhernych scien bez slov, ktor mi dovolili viac rozmyslat a citit. A nielen ustredny par, ale aj mnoho dalsich postav, a ich osudov mi utkvelo v pamati - a mozno prave pre to som po dopozerani filmu nemal ten pocit, ze som videl "iba" jednu nadhernu romancu, ale nieco viac. Nieco, co sa vznasa vysoko nad tymto pribehom, nieco ludske, nieco trpke, nieco smutne.....a nekonecne nadherne. (10/10) ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

Tichý, pokorný, křehký, prostý, smutný, tragický, ale přesto - a tím pádem - neobyčejně krásný, silný, dojímavý, plný něhy a slovy nevyjadřitelných emocí. Vzpomínky plné barev a slunce, přítomnost rozpitá v dešti a šeru... Ano, i já jsem několikrát nedokázal udržet slzy. Kdo alespoň jednou v životě opravdu miloval, ten pochopí... Film s duší, film z lásky. 100% bez uzardění. ()

Idaho 

všechny recenze uživatele

Nemohu si pomoct, ale v záplavě těch pětihvězdičkových hodnocení jsem na film také odhodlal a očekával realistické romantické drama se smutným koncem u něhož uroním i pár slz. Bohužel jsem zhlédl přeslazený doják u něhož realita a i logika pláče. Vlastnímu páru jsem lásku nevěřil ani náhodou a neustále se kabonicí hlavní hrdina mi zůstane v paměti ještě dlouho. Hlavní hrdinka pronáší na smrtelné posteli fatální věty, že by se i Fráňa Šrámek za ně ve Stříbrném větru styděl, a divák je nucen plakat a plakat až zůstane na konci vymačkaný jako použitý citron do čaje. Mohl bych toho úvést ještě více, ale to bych spoileroval. Je mi záhadou proč nebyl film uveden oficiálně do evropských kin nebo snad byl? Myslím , že by hodně rychle splasklo tohle zcela nerealistické hodnocení. Avšak díky vysvětlení od Dezorze jsem se rozhodl slevit z původní 1 hvězdy na 2. Raději se podívejte na The Classic. ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Tento film u mě překročil hranici citového vydírání. Středobodem snad všech korejských romantických dramat je něčí smrt, ale i tak se ve filmech vyskytuje sposuta světlých, pozitivně laděných chvilek. V Crying... se bohužel snad jenom umírá, pláče a vzpomíná. Je to poněkud těžká nálož. Ve velice krátké romantické části jsem nedokázal navázat s titulními postavami patřičný vztah, což je myslím největší chyba filmu. V rozjezdu mu chybí energie. Většinu jí vyplýtvá v slzoplodné, značně natahované druhé části. Vůbec nechci zlehčovat téma filmu, ale nemohl jsem si tento film užít jako dojemný a sněhem zaprášený Maundy Thursday. ()

Reklama

Reklama