Reklama

Reklama

Dobyvatel srdcí

  • USA The Heartbreak Kid
Trailer

Obsahy(1)

Lamač srdcí Lenny (Charles Grodin) právě získal křehkou Lilu (Jeannie Berlin) a rovnou se s ní oženil. Avšak již během líbánek přicházejí první pochyby, zda je jeho choť skutečně tou pravou. Zatímco Lilu upoutalo slunko na lůžko, vyráží Lenny na jednu ze svých "pánských jízd". Seznámí se se studentkou Kelly (Cybill Shepherd) a bezhlavě se do ní zamiluje... Vydařená romantická komedie podle hry Neila Simona. (Pohrobek)

(více)

Recenze (11)

Radko 

všechny recenze uživatele

Neil Simon si pri písaní scenára zjavne zvolil oddychový čas. Obstojný dramatik vytvoril plytkú storku. Variácia obohranej platne o mužovi medzi dvoma ženami len posilňuje stredostavovskú mužskú márnomyseľnosť o tom, že keď ho zákonitá manželka znudí, úspešne klofne vysnívaný idol - blonďatú, dobre zabezpečenú krásku. Komédia bez vtipu navyše doslova reklamuje symboly konzumerizmu - Coca-Colu, Marlborky a hamburger. To už je len vtipu a veselosti - tak prečo to nešupnúť rovno do príbehov tisíc a jednej noci, ktoré je nevyhnutné zhliadnuť pred smrťou? Nuž a k tomu, že všetko to vlastne bolo zámerne, ako cynicko- drsná paródia na život plytkých sebeckých samcov, ktorí drobné nezavinené vrtochy správania partneriek zakrátko označkujú nálepkou nenávisti - ok tak pridávam druhú hviezdičku, no viac ani náhodou. Pretože ako takáto paródia - to zaujalo len v pár scénkach. ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Hrdina vypadá jako oběť svých pudů a snad i ctižádosti, když zanedbává svou židovskou novomanželku a dělá ze sebe většinu filmu kašpara, aby obloudil anglosaskou blondýnu z lepší rodiny. Cybil Shepherd se do této role opravdu hodí, vypadá jako ta nejameričtější dívka z reklamy na Coca-Colu. No, ale happy end vlastně tone v trapnosti a prázdnotě. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Strašně se mi líbilo, jak měl film velkou část stopáže i dramatický nádech, kdy by stačilo jen málo, aby se komedie proměnila v něco, co bude spíše tragické. Trochu mě pak mrzelo, že finále byl téměř happy end. ale naštěstí jen téměř, protože i to, co je tady prezentováno, je nakonec dvojznačné. Skvěle zrežírované a zahrané. Kam se hrabe ubohý remake bratří Farrellyových. ()

danecek24 

všechny recenze uživatele

30. Zlatý Glóbus za rok 1972 - nominace (3) - Nejlepší herec (komedie / muzikál) - Charles Grodin, Nejlepší herečka ve vedlejší roli - Jeannie Berlin, Nejlepší scénář - Neil Simon ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

2,5  "Not if they tied me to a horse and pulled me 40 miles by my tongue." "I respect your frankness."  Komédia bez vtipu, ktorá namiesto smiechu u mňa vyvolávala skôr nepríjemné pocity. S hlavným hrdinom som spočiatku súcítil, keď hneď po svadbe zistil, akú tupaňu si vlastne zobral. To ale len do času, keď sa začal vyfarbovať ako poriadny hajzel. Film je zrejme paródiou na takéto bezohľadné typy ľudí, ale nie príliš trefnou. Je tu cítiť silná inšpirácia filmom Absolvent (1967). ()

JimiH 

všechny recenze uživatele

Film stejně rozpačitý jako hlavní hrdina, který si škodí vlastní umanutostí. Pár scén je vynikajících, ale důvod pro zařazení mezi 1001 filmů, které musíte vidět, než umřete, mi uniká. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Mělká komedie o muži, který vypadá naivně a přitom si kromě ženy nabrnkne i milenku, a to Cybill (!). Neuvěřitelné, kolik tento film získal oscarových nominací. ()

Související novinky

Zemřel herec Charles Grodin

Zemřel herec Charles Grodin

19.05.2021

Ve věku 86 let zemřel včera v americkém Connecticutu herec Charles Grodin. Mnozí diváci si ho jistě vybaví hlavně jako otce rodiny Newtonových z komedií o sympatickém bernardýnovi Beethoven a… (více)

Reklama

Reklama