Reklama

Reklama

VOD (1)

Clarke a Rogers (Hoffman a Beatty) jsou neschopní hudební skladatelé, kteří postrádají špetku štěstí a ke všemu peníze. Nechají si poradit od svého vychytralého agenta a jejich duo je zničehonic posláno na výpravu do mystické republiky Ishtar. Avšak brzy po svém příjezdu jsou oba dva - aniž to o sobě tuší - získáni jako špehové pro opoziční strany připravované revoluce a najednou soutěží o přízeň nádherné bojovnice za svobodu (Isabelle Adjani). Jenže Clarke i Rogers jsou ještě horšími špehy než skladateli a brzy uváznou hluboko v poušti s jedním slepým velbloudem a několika atentátníky CIA na krku... (Bonton Home Video)

(více)

Recenze (22)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $55miliónovTržby USA $14,375,181Tržby Celosvetovo $15,300,000║ Je vôbec možné za taký rozpočet a ešte v dobe 80.rokov natočiť tak planý film, bez nejakého slušnejšieho efektu, kam tie peniaze minuli, keď film vyznie maximálne ako lacná televízna fraška. /20%/ ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Tí poslední odišli. Znervózňovali ich tamojšie Komandá smrti.“ Chvíľku si aj divák myslí, že vtip Dustina Hoffmana a Warrena Beattyho, ktorý si urobili zo štúdia Sony, konečne pochopil. No po úvode so scénami, pripomínajúcimi kombináciu Andyho Kaufmana s Monty Python (tanečno-spevácke vystúpenie v ktorom nikto nevie spievať ani tancovať a morbídna pesnička na počesť 53. výročia svadby), sa ocitneme so spevákmi (pardon, textármi) v najväčšej prdeli sveta, smradľavom Ishtare, kde... nastáva neznesiteľná nuda a otravné tempo, ktoré v tom lepšom prípade uspáva. Zápletka s dvojicou civilistov, ani sami netušiacou ako sa zamotajúcou do špinavých praktík CIA, je slabá. ISHTAR si povesť ohromného fiaska zaslúži a takmer zlikvidoval štúdio Sony tak, ako NEBESKÁ BRÁNA United Artists a OSTROV HRDLOREZOV Carolco Pictures. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Není to tak špatné, je to jen divné. Ostatně, legenda říká, že tenhle film byl kolektivní pomstou Beattyho, Hoffmana a Mayové studiu Columbia, které je v minulosti všechny šidilo na honorářích. Jak jinak si vysvětlit, že Elaine Mayová hledala po pouštích patřičně zvlněné písečné kosy, aby je pak za drahý obnos nechala pro film srovnat se zemí, Warren Beatty trval na vyhazovu svého velblouda a Dustin Hoffman nechal vypravit speciální letadlo plné hraček pro své děti, které si na natáčení vzal jako na dovolenou? ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

"Je tady KGB, viděl jsem dva agenty." - "Ty jako Texasany?" - "Ne, ty jako Araby. Ti jako Texasani jsou Arabi." Vůbec ne tak špatný film, jak se všeobecně říká. Má to spád, hudební čísla Hoffmana a Beattyho parazitujících na Simonu a Garfunkelovi baví dobře (o poněkud morbidní písni věnované manželům slavícím 53 let společného soužití nemluvě), špionážní zápletka je fajn a spousta scének se povedla (pořizování slepého velblouda se špatnými zuby, překupníci zbraní). Jen těch vtipů mělo být více (obzvlášť pro příliš suchou postavu Isabelle Adjani) a stopáž měla být kratší. A chtělo by to i o něco lepší hudbu, ne ten podivný ruch, který ve filmu zní třeba při scéně na tržišti. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Film, jenž prvky v námětu připomíná Hudbu složil, slova napsal; je však spíše jednou z parodií na akční filmy, zapadající mezi dobové Žhavé výstřely a podobné ptákovinotvorné komedie. Dustin s Warrenem zpívající šlágry v originálním aranžmá a s neotřelou pohybovou choreografií - to prostě musíte vidět. Navíc Isabelle Adjani hned na začátku svého "pobytu na plátně" ukáže Dustinovi (a nám) své levé ňadro. A k místnímu i mezinárodnímu hodnocení: viděl jsem v poslední době alespoň tucet horších filmů označených jako komedie. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Totální blábol o dvou vypatlaných manících, kteří kašlou na své manželky a skládají jednu horší písničku za druhou a snaží se prorazit i zpěvem. Jejich manažer jim najde angažmá v Maroku, kde se však připletou nečekaně do místního povstání, seznámí se s krásnou a tajuplnou dívkou a odměnou jim je vyprodaný sál naštvaných vojáků. A to v tom hrají Warren Beatty, Dustin Hoffman nebo Isabelle Adjani! ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Kolosálne komerčné fiasko, ktorého legendami opradené natáčanie je napínavejšie ako samotný film. Snímok tak bláznivý a divný, až sa čudujem, že do toho niekto vôbec pumpoval také nehorázne peniaze. Ale je to legenda, či už z tej alebo onej stránky. ()

Damiel 

všechny recenze uživatele

Jako komedie tenhle film až na několik sekvencí není příliš komický, jako parodie na špiónské filmy je zase málo rafinovaný. Scénář měl být určitě propracovanější, herecké hvězdy všechno nezachrání. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Nejspíše tehdejší citová zaangažovanost (W.Beatty) přiměla I.Adjaniovou, aby se "namočila" do tohohle vyprahlého marockého dobrodružství, které není ani muzikálem, ani satirou. Je to jen příšerná hloupost...a masochistům doporučuji dabing z roku 1994, kde se pokoušeli "přezpívat" i ty nablblé songy. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Presne toto je ten typ komedii, ktore z duse nenavidim : uz len kvoli prisernej nude. A po tomto filme dobre viem, preco ludia typu Warren Beatty su absolutne mimo moj vkus. 5 % ()

Kity162 

všechny recenze uživatele

Bohužel jsem viděla film jen ke konci. Ale i tak ho hodnotím, protože se mi moc nestává, že mě opravdu pobaví americký film. U Ishtaru jsem se smála minimálně jednou do minuty. ()

baruss

všechny recenze uživatele

Raspberry Award (Maliny) : 1988 : VÍŤAZ (1) : Najhoršia réžia - Elaine May, NOMINÁCIE(+2) : Najhorší film, Najhorší scenár - Elaine May. ()

Witta 

všechny recenze uživatele

Pokud chcete videt Dustina Hoffmana a Warrena Beattyho jak se kroutej na podiu a zpivaj (spatne) radoby popovy songy, pak je to presne tenhle film. Ja se snazim na nej co nejrychleji zapomenout, coz asi nebude problem:) ()

JamesSi 

všechny recenze uživatele

Divný casting, úmyslně trapné a celkem pěkně sestříhané. Má to spád a první část (před Ištárem) je geniální, ale pak to jde bohužel dolů. ()

Oralfabet 

všechny recenze uživatele

Někdy vás prostě film prosí, abyste ho přestali sledovat. Tenhle začal zhruba po hodině přímo žadonit... A já mu vyhověl... Ale ten úvod je tak trochu geniální. ()

dezert 

všechny recenze uživatele

Zatracovaná komedie, ale podle mě neprávem. V tom filmu je spousta vtipnejch hlášek ("Hele...to chce odvahu, nemít v tvým věku nic."), situací (kupování velblouda, trh se zbraněmi), a malejch vtipů, u kterých se ale člověk směje, jako by nebylo žádný zítra. Zápletka je poměrně zmatená a lehce retardovaná. Navíc v tom filmu v podstatě chybí třetí akt, zničehonic je konec, ale to se dá odpustit. Beatty a Hoffman jsou jako dva strašliví skladatelé úplně boží ("Zdravím Maroko, úžasný stát / Zůstávám v úžasu stát"), Isabella Adjani má minimum prostoru. Navíc krásná kamera Vittoria Storara. 3 1/2, zaokrouhluju nahoru, protože 40% je sakra málo pro tenhle zapomenutej skvost. ()

Reklama

Reklama