Reklama

Reklama

Oko 3

  • Hongkong Jian gui 10 (více)

Obsahy(1)

O našom svete existuje mnoho teórií. Napríklad, že rozhodne nie je jediný. Že naše existencia je iba križovatka pre množstvo ďalších dimenzií známych i neznámych. Pospevujeme si melódie, ktoré sme nikdy nepočuli. Vidíme veci, ktoré nie sú ostatným viditeľné. Väčšina z nás to ignoruje. Ale stále sú medzi nami tí, ktorí sú trochu rozdielni reagujú na tieto podnety riskujú všetko, i svoj život, aby našli pravdu. Zažívajú to mohutné vzrušenie v možnosti nahliadnuť na druhú stranu. Aspoň raz (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (46)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Ujetý horor (?), oscilující mezi zhulenou verzí Alenky v říši divů, původním Okem a Japonskou taneční videohrou. U míče jsem netušil, jestli se mám smát, nebo si zoufat a podobně na rozpacích jsem byl po většinu filmu. Pokud bylo prvotním cílem Pangů bavit, pak měli být ve svém směru rozhodnější, pokud má jít o nějaký nový přístup k hororovému žánru, tak doufám, že bude mít jepičí život… ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

S "Očima bří Pangových" to nemá společného v podstatě zhola nic, jako horor to funguje na třetinu, jako komedie tak napůl. A pár lekaček (některé, jak už jsme z jihu zvyklí, nejsou špatné) to opravdu nezachrání. Škoda, že příběh neměl nějakou silnější pointu. 50%. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Další asijská duchařina. Ale tentokrát bez atmosféry, zato s komediálními prvky. To jednoduše nemohlo dopadnout dobře. No a taky že ne. Film pro zarputilé přívržence východních hororů, nikdo jiný se o sledování pokoušet ani nemusí. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Číslovka v názve neidentifikuje numerické označenie pokračovania (v skutočnosti ide o 3.diel "Eye" série), ale odkazuje na samotnú premisu príbehu, vychádzajúcu z predpokladu, že existuje 10 spôsobov ako možno nadviazať kontakt so záhrobným duchom. Tieto spôsoby, vo filme spísané v jednej knihe tvoria potom aj akési interpunkčné predely, ktoré žiaľ rozdrvujú príbeh na samostatne nesúrodé sekvencie, ktoré pôsobia chaoticky už v rámci vlastnej uzavretej štruktúry, nehovoriac potom o ich vzájomnom nadviazaní. Od prvého Oka, jasne ukotveného v mantineloch hororu na ázijský spôsob sme sa cez nadstavovanú kašu v dvojke preniesli v Eye 10 až do vôd absurdnej čiernej komédie (ovšem zúfalo nevtipnej) a miestami až do grotesky (tanečná scéna a la Michael Jackson vo videoklipe "Thriller"). Úmysel bratov Pangovcov vydať sa novým smerom je chvályhodný, len žiaľ v mojom prípade sa takmer úplne minul účinku, kedy hlavné úvodná, eklekticky šialená polhodinka vykazuje značnú "tripovosť" tvorcov na omamných látkach :-) . Hustá atmosféra je fuč, namiesto nej nastupujú početné a lacné intertextuality. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tenhle dil taky s ostatnima Okama nema nic spolecnyho, krom toho ten nazev 10 je presnejsi, protoze tu jde o deset navodu jak videt duchy. Takze zacatek je fajn, parta kamosu ziska knizku a rozhodne se vyvolat ducha. Samozrejme se povede a prvni pulhodina filmu je nehorazne mraziva. Bohuzel pak de atmosfera postupne do haje, zacne bejt film lehce zmatenej a najednou sem si uvedomil, ze se spis koukam na uchylnou komedii, kde duchem posedlej typek dela breakdance na strope a podobne. Takze po vynikajici pulhodince uz je film vicemene k nicemu, ale presto ma celkem slusnou atmosferu. ()

Ketri 

všechny recenze uživatele

Taneční klání na chodbě mě velmi pobavilo, proto dávám tři hvězdičky. Jinak vcelku průměrný úlet. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Tak tentokrát snad ani nemusím moc rozepisovat svoje pocity. Uplně přesně to za mě udělal už uživatel Adrian. Snad jenom dodám že je blbost míchat dohromady prvky hororu a parodie. Paradoxně tyto hororové sekvence jsou to nejlepší na Oku 3. A konec? Hodně zmatený, natahovaný a nesmyslný. Nejlepší a zároveň nejvtipnější i nejstrašidelnější scéna filmu bylo přivolávání duchů pomocí bušení hulčiček do rýžových misek. ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Z dalšího pokračování Oka si i bratři Pangové dělají legraci. Jinač si neumím vysvětlit co Oko 3 má znamenat. První půlka je příručka jak vyvolávat duchy všemi možnými způsoby a v další polovině snímku se řeší jak se všech duchů zbavit a neumřít. Druhý díl Oka měl aspoň trošku hororovou atmosféru, ale závěrečné pokračování nemělo atmosféru žádnou a komediální prvky působily směšně. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Prvé OKO mám rád, dvojku som nevidel, ale prečo je trojka kŕčovitá komédia, som nepochopil. Dehonestácia ducharského kultu... A to sa mi páčila americká SMRTIACA NENÁVISŤ 3... ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Toto bolo všetko len nie horor, Oko 3 neuspeje ani ako hororová komédia a na komédiu je zas málo vtipná. Takže o čom je vlastne Oko 3? O ničom. Nejaký dej tu síce je, ale to nestojí za reč, vlastne sa mi na tom nepáčilo nič, ale stále mi niečo hovorí, že musím dať **. Musím sa na to pozrieť druhýkrát, bo to bolo fakt divné. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Místy zábavný, místy ujetý, místy s fajn lekačkou, většinou ale jenom hloupý film s naivními dialogy. Jediný skutečně hororový prvek Eye 10 jsou herecké výkony, které byly skutečně špatné. Těžko říct, jak se stalo, že v téhle pitomosti jedou Pangové a má to být pokračování dobrého Oka. Nevím, zda třeba scéna s breakdancovým soubojem byla vtipná nebo trapná...asi obojí dohromady. Jako celý film. ()

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Bratři Pangové si řekli, že vymýšlet si nějaký další způsob jak vidět ducha a okolo toho nabalit nějakou seriózní zápletku je už neba, a tak se vytáhli s výmítačko evil deadovskou scénou na začátku značící, že už to bude trochu něco jiného, než v předchozích Očích. To se potvrdí hned pohodovým plážovým rozjezdem s partou mladých na výletě v thajsku, kde se rozhodnou koukat na duchy podle příručky pro začátečníky, která jim nabízí hned deset způsobů jak vidět ducha. Celé Oko3 kombinuje prvky z předchozích Očí spolu s žánrem teenage komedie a celé to ještě žene do takové nadsazenější roviny, kdy duchové víc bafají, víc pronásledují hlavní hrdiny a hlavně jsou taky víc olezlí :). Ukázkovým příkladem je třeba scéna přivolávání duchů na křižovatce, která krom laciných fórků přináší docela nepěkné bafání pomalu ve stylu Shutteru. Ty laciné vtipy prostupují celým filmem a spousta jich zas tak vtipná ani není, ale občas se zadaří a po bafací naháněčce s mrtvým b-boyem přichází scéna street dance battlu Duch vs. dva náhodní b-boyové, co zrovna jdou okolo, a samozřejmě za přispění fandění místních babiček a žen v domácnosti. Zajímavých nápadů je ve filmu víc a je docela zábava koukat, co přijde dalšího. Chybou ale je čekat od toho nějaký vážně míněný film nějakým způsobem navazující na předchozí díly, protože tu tvůrci parodují dokonce i sami sebe a to se jim podařilo dobře, i když kdo neviděl předchozí dva díly to asi moc nepobere. Oko3 je prostě taková přehlídka zajímavých nápadů, pár docela ucházejících vtipů a zábavných naháněček s duchy a nic moc víc, jednoduchá oddechovka, která ale rozhodně není tak hrozná jak by to z místního hodnocení vypadalo. :) ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak v tomhle dalším pokračování už mleli Pangové vážně z posledního. Po dějové stránce se to nemůže ničím rovnat oběma předešlým dílům, protože tenhle díl s nimi kromě krátkých šotů nemá vůbec nic společného. Těch deset možností jak vidět duchy se však podařilo tvůrcům natočit alespoň z části dobře a některé vypadají solidně. Taneční souboj patří k tomu nejlepšímu. Jinak mě však herecké výkony moc nepřesvědčili. Jde o hodně průměrnou hororovou komedii, kterou od špatného hodnocení zachránilo jen několik světlejších (humorných) chvilek, jinak by se plácala v odpadních vodách. 5/10 ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Zpočátku dobrá duchařina s výraznými komediálními prvky (močení na ducha, souboj v breakdance, zahánění duchů vlastním dechem nebo sejmutí ducha prdem), která však s původním Okem nemá vůbec nic společného. Kdybych se na to díval přes den, i bych se zasmál, já si to však pouštěl pozdě v noci a tak jsem obzvláště v první půlhodině z toho měl místy i dost stísněné pocity. Po půlce filmu se však film zvrhne v cosi divného, těch pár strašidelných sekvencí z první půlky se zcela vytratí a kvalitativně to dost upadne. Má to ale docela dobrou hudbu. ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Vše podstatné již zde bylo řečeno - za sebe bych jen podotkl, že za pozornost určitě stojí herecké (ne)umění epizodních postav. Pokud dřive neexistovalo rčení "hrajou jako tchajvanští ochotníci", pak jsem byl donucen je vymyslet. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Bohužel v ostatních ohledech, kromě humoru, je snímek „Gin gwai 10“ slabší než jeho předchůdci a ukazuje, že se Pangové snažili vytřískat něco z něčeho, co už neměli tak dobře rozpracované a kde hlavně nevěděli, jak to udělat dostatečně zajímavé, jak tu mytologii nechat rozrůst tak, aby mohla pořád děsit a aby mohla zaujmout. Tento díl je rozhodně nejslabší a myslím, že se rychle vykouří z paměti. ()

Jimmi 

všechny recenze uživatele

Prva polovica filmu sa mi pacila...hlavne dobrym sklbenim hororu a komedie,ale druha polovica bola dost nudna...skoda spolu mi to vychadza na 2 hviezdy. ()

Reklama

Reklama