Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Larry Hubbard pracuje ve firmě na výrobu pohlednic a má nepříliš stálou přítelkyni Danielu. Ta ho právě vyhodila z bytu, takže vlastně v jednom okamžiku přišel o dvě chabé jistoty svého všedního života. Seznámí se s podobně osamělým mužem jménem Warren a ten mu poradí, aby se svým životem rychle něco udělal. Larry si nejdříve najde byt a pokouší se prolomit svou samotu. Hovoří s květinami, koupí si několik psů, ale není to ono. V jedné restauraci potká též osamělou Iris, která byla již šestkrát vdaná. Náhoda ale vždy způsobí, že ztratí její telefonní číslo. Nakonec ji vidí v protijedoucí soupravě metra. Podaří se mu napsat na okno vzkaz. Zdá se, že už bude vše v pořádku. Iris se ale silného citu bojí (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (28)

swed 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejslabších Martinových komedií - samozřejmě do toho nepočítám ty zhovadilosti z nového milénia. Film má slibný námět, ale selhává v psychologii postav a ve věrohodnosti zápletky. Všechno se odvíjí na základě gagů, z nichž většina je příliš absurdních, tím se film stává povrchním a neschopným nám něco sdělit (romantika nefunguje vůbec, vtipy jen částečně). 4/10 ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Na počátku byla kniha. Pak divadelní hra Neila Simona. A pak film, ve kterém už zbylo velmi málo kvalit. Tahle komedie v podstatě nemá kompaktní příběh, je to jen sled více či méně povedených gagů. Steve Martin ještě lacině přehrává - na to, že komedie se tvoří opačným způsobem, přijde až o léta později. Zkrátka ztráta času. 40 % ()

Reklama

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem se tak dobře nepobavil. Film sází na absurdní situace a vychází mu to na jedničku! Neustále jsem se těšil, jakou volovinou mě překvapí v další scéně a musím říct, že si toto tempo udržel až do samotného konce. Kořenové téma osamělosti se utápí v bezmezné sebeparodii a sebeironii, leč s nadsázkou přitakává reálným případům. Sympatická, ujetá jízda, která v žádném ohledu netlačí na pilu, působí přirozeně a přitom je to neskutečně sofistikovaná volovina! Asi ta nejlepší komedie, jakou jsem za poslední dobu viděl (počítaje jen v rámci prvního zhlédnutí). ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Steve Martin má na svém kontě i lepší komedie. Pár scén bylo bezchybných a originálních. Asi bych se filmu vyhnula, kdyby tu nehrál právě Steve Martin, protože on tenhle film táhne vpřed. Charles Grodin ho více než slušně doplňuje a ty jeho rady pro osamělé muže byly perfektní. Mě ale pořád ke spokojenosti něco chybělo. ()

cross 

všechny recenze uživatele

Film postavený na zajímavém tématu, ale notně pokulhávající na realizaci a scénáři. Třebaže je evidentní, že tvůrci schválně hodně nadsadili téma osamělosti mužů, chvílemi to přece jen přehánějí a film tím hodně ztrácí. Nicméně, jako slušná zábava obstojí a kdybych přehlédl ty scénáristické nedodělky, byl by to dokonalý pohled na v životě tápající chlapíky, který bych povinně promítal všem nadávajícím ženám před spaním - jen ať mají noční můry...;o) ()

Galerie (30)

Zajímavosti (5)

  • Film je natočen podle knihy Bruce Jay Friedmana s originálním názvem „The Lonely Guy’s Book of Life“, která vyšla v roce 1978. (orkadimenza)

Reklama

Reklama