Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Larry Hubbard pracuje ve firmě na výrobu pohlednic a má nepříliš stálou přítelkyni Danielu. Ta ho právě vyhodila z bytu, takže vlastně v jednom okamžiku přišel o dvě chabé jistoty svého všedního života. Seznámí se s podobně osamělým mužem jménem Warren a ten mu poradí, aby se svým životem rychle něco udělal. Larry si nejdříve najde byt a pokouší se prolomit svou samotu. Hovoří s květinami, koupí si několik psů, ale není to ono. V jedné restauraci potká též osamělou Iris, která byla již šestkrát vdaná. Náhoda ale vždy způsobí, že ztratí její telefonní číslo. Nakonec ji vidí v protijedoucí soupravě metra. Podaří se mu napsat na okno vzkaz. Zdá se, že už bude vše v pořádku. Iris se ale silného citu bojí (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (28)

swed 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejslabších Martinových komedií - samozřejmě do toho nepočítám ty zhovadilosti z nového milénia. Film má slibný námět, ale selhává v psychologii postav a ve věrohodnosti zápletky. Všechno se odvíjí na základě gagů, z nichž většina je příliš absurdních, tím se film stává povrchním a neschopným nám něco sdělit (romantika nefunguje vůbec, vtipy jen částečně). 4/10 ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Krize středního věku byla správně hořká, pokus o absurdno zase trestuhodně nedotažený. Vychází mi to na 70%. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Průměrný falzifikát filmů Woodyho Allena, tvůrci se bezpochyby snažili, Mistr to ovšem umí neskonale zábavněji a lépe... ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Jediné, co je na tomto filmu skutečně původní a nestárnoucí, je hudba oscarového Jerryho Goldsmithe, avšak ta bohužel naprosto zastiňuje v komediích tohoto typu tak žádostivé dialogy, které ne a ne chytit správný rytmus a trochu provzdušnit jinak silně zatuchlý film. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Na počátku byla kniha. Pak divadelní hra Neila Simona. A pak film, ve kterém už zbylo velmi málo kvalit. Tahle komedie v podstatě nemá kompaktní příběh, je to jen sled více či méně povedených gagů. Steve Martin ještě lacině přehrává - na to, že komedie se tvoří opačným způsobem, přijde až o léta později. Zkrátka ztráta času. 40 % ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem stejného ražení jako hlavní hrdina, tak jsem se v příběhu často poznával, ale občas na mě film působil depresivně. Musím však uznat, že některé scény jsou opravdu geniální. ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

No dámy a pánové, asi jedna z nej komedií vůbec. Opravdu se často nevidí film, který by tak přesně kopíroval každodenní realitu. Dokonce odhadl i to, že svůj první polibek jsem trénoval za pomoci naškrobeného polštáře, stejně jako se Steve Martin připravoval na noc se svou vysněnou. Naprosto nenucený humor mě dostával doslova do kolen, scéna kdy osamělý Martin přijde do rušné restaurace a na otázku číšníka pro kolik lidí si přeje stůl odpoví „jsem sám“ a celý sál ztichne, dává se na něj a sleduje ho světlo reflektoru, to nemá chybu. Jo a na mostě sebevrahů na Manhattanu. Když jde zachraňovat život kamarádovi (Ch. Grodin, jehož postava je taky naprosto dokonalá) skákají další osamělí muži jako na běžícím pásu dolů. Sice sem k tak krizovému období měl vůči mému nízkému věku zatím poměrně štěstí, tak přesně vím o čem chce tenhle film mluvit. Dokonce ani ty dojemné pasáže nejsou přeumělkované. Pět hvězdiček a to naprosto po právu a ještě moje hluboká poklona za úžasně odvedenou práci. Vřele, opravdu hodně vřele doporučuju. Tenhle film nestárne! ()

AGAMENON 

všechny recenze uživatele

V podstatě neskutečně depresivní film, ale v úpravě Neila Simona a v podání Stívíka Martina neskutečná zábava, kterou skvěle doplňuje depresivně-flegmatický Charles Grodin. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Steve Martin má na svém kontě i lepší komedie. Pár scén bylo bezchybných a originálních. Asi bych se filmu vyhnula, kdyby tu nehrál právě Steve Martin, protože on tenhle film táhne vpřed. Charles Grodin ho více než slušně doplňuje a ty jeho rady pro osamělé muže byly perfektní. Mě ale pořád ke spokojenosti něco chybělo. ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Hodně depresivní tragikomedie, která má ale mnoho zajímavých a vtipných scének (kýcháním k orgasmu, doprovod policajtem, skákání z mostu atd.). Steve Martin ukazuje, jak stačí trochu a topíte se v rybníku plném nudy, samoty a na kraji společnosti. Excelentní byl ale Charles Grodin jako znuděný samotář-kamarád, který učí základy pro přežití samoty :-) ()

charge 

všechny recenze uživatele

Film je průměr což je škoda. Začátek filmu byl tím nejlepším, od poloviny filmu ovšem došlo k radikálnímu úpadku děje i humoru v této bláznivé komedii, až jsem uvažoval nad tím, jak by film vypadal, kdyby se příběh nevěnoval pouze Martinovi, ale i na počátku zmíněným osamělým mužům celého světa, což by film asi vylepšilo. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem se tak dobře nepobavil. Film sází na absurdní situace a vychází mu to na jedničku! Neustále jsem se těšil, jakou volovinou mě překvapí v další scéně a musím říct, že si toto tempo udržel až do samotného konce. Kořenové téma osamělosti se utápí v bezmezné sebeparodii a sebeironii, leč s nadsázkou přitakává reálným případům. Sympatická, ujetá jízda, která v žádném ohledu netlačí na pilu, působí přirozeně a přitom je to neskutečně sofistikovaná volovina! Asi ta nejlepší komedie, jakou jsem za poslední dobu viděl (počítaje jen v rámci prvního zhlédnutí). ()

Kubaso 

všechny recenze uživatele

Stevea Martina jsem dřív vážně neměl rád. Tenhle film na tom ale dost změnil, jelikož se tu nekonají jeho obvyklé šaškárny. Humor je tentokrát buďto slovní nebo absurdně-situační a Martinovi sedne, řekl bych, daleko líp. Ani na chvíli jsem se nenudil, nápady berou dech. Knihu jsem nečetl, divadelní hru jsem neviděl... Jenže to u nás asi málokdo. Takže skutečně nechápu výši (nebo spíš níži) většiny hodnocení. ()

Reklama

Reklama