Reklama

Reklama

Giant Coal Dumper

všechny plakáty
Dokumentární / Krátkometrážní
USA, 1897, 1 min

Obsahy(1)

Zajímavý způsob nakládání uhlí na loď v ohijských Erie Railroad Docks. (Mertax)

Recenze (17)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Technicky zajímavý způsob nakládání uhlí na loď. Několik zaměstnanců doků je tak fascinováno natáčením, že je prakticky nerozlišíme od figurín. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Tady Edison předvedl smysl pro zajímavý dobový dokument. Jen mu to ve střižně asi tentokrát trochu zvrtali, (POZOR SPOILER) páč konec, kdy vlak s uhlím najíždí do nakladače, by byl mnohem logičtější na začátku. ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Dokument o technice, kterou zaznamenal Thomas A. Edison 3. 7. 1897. Na svojí dobu byla bravurně zvládlá. Jedná se o nakládání uhlí na loď takovým "transformováním můstku" (myšleno změna směru (pohyb do strany) a né že se můstek změní v něco jiného). ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Povšimněte si prosím, kolikrát za těch pár vteřin proběhne Edisonův copyright. Že se filmy pirátili už tehdy, to věděl Tomík moc dobře, sám to taky dělal... ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

On ten způsob je opravdu zajímavý, ale nic víc na tomhle dokumentu nevidím. Dávám 3*, ale ta třetí hvězda je jenom za to, že tam je taky něco vidět, na rozdíl od jiných filmů od Edisona. 3* ()

ic 

všechny recenze uživatele

Edison naprosto správně usoudil že tento technicky dokonalý způsob nakládání uhlí na loď musí být zaznamenán na filmovém plátně pro příští generace. Hrozilo totiž že lidé budoucnoti zapomenou na dobu osvícení a uhlí budou nakládat nějakým jiným zaostalým způsobem. ()

Jazzzz 

všechny recenze uživatele

To ty boxující iočky měli myšlenku pro film. Tohle je opravdu spíše dokumentík, ale ten způsob nakládání zaujmul i mě. Celkem vychytaná finta. ()

Reklama

Reklama