Reklama

Reklama

9th Infantry Boys' Morning Wash

všechny plakáty
Krátkometrážní
USA, 1897, 1 min

Obsahy(1)

Snímek zachytil ranní očistu příslušníků 9. dělostřeleckého oddílu na konci 19. století. (zdeny99)

Recenze (22)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Tady není ani kapky autentičnosti a vojáci si při neustálém mytí obličejů můžou vykroutit krky, aby se dostatečně vynadívali na bzučící kameru. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Když se nad tím tak zamyslím, tak se toho ve filmu za těch sto let moc nestalo. Některá homevidea jsou stokrát horší, než tyhle vojáci, co se drbou ručníkem. Ale na druhou stranu, ten kontrast bílých ručníků, pohyby s nimi, které vytvářejí rytmus scény....... šmarjá, co tady dělaj takovýhle štěky? ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Epizódne zachytenie jednoduchej hygienickej činnosti v polminútovom filme. Skupinka vojakov, naklonená nad lavórmi s vodou, si v lese umýva tváre, a následne sa suší bielymi uterákmi. Zrejme boli vopred upozornení na filmovanie, vzhľadom na synchronicitu umývania a príliš okaté pohľady do statickej kamery. Zaujímavosťou je, že celá skupina vykonáva raňajšiu hygienu navlečená do tričiek a nie vyzlečená do pol pása, ako by sa na správne otužilých obrancov vlasti patrilo. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Natáčení vojáci zřejmě nechtěli být filmovými hvězdami, protože tohle slovní spojení tehdy ještě nikdo neznal. Spíš to vypadá na jejich zvědavé pohledy směrem ke člověku, který je požádal, aby se umyli (a utřeli) a pak něco vyváděl u takové zvláštní skříňky, která přitom půl minuty divně vrčela. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Geniální komentář - niska98. Ano, nic neříkající film o dělostřelectví , protože se dělostřelci zrovna myjí. ()

vypravěč 

všechny recenze uživatele

Isidor Ducasse trefně poznamenal, že poezii najdeš všude, kde není pitomě výsměšný obličej člověka s kachním obličejem; bohužel právě tady je jich přespříliš. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Ako ukážka slabej hygieny vojska je to fajn, ale ako film to mohlo byť aj na tú dobu už lepšie. Nejako ma to nezaujalo. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Bezesporu jde o skvělý historický pramen... o životě vojáků, kteří se myjí ve škopku. Chybí tomu nějaká idea, umělecká snaha. Asi byl pan T. A. Edison zkrátka fascinovaný kamerou, a tak točil všechno a všechny. Což platí i o některých současných režisérech. ()

Turiec 

všechny recenze uživatele

Skupina vojakov v lese pri "údržbe". Každý ma uterák a pred sebou nádobku s vodou a páchajú hygienu. Thomas A. Edison - 20.5.1897 ()

togaf 

všechny recenze uživatele

Dobrý voják, čistý voják! Aneb: "Naši hrdinové nejsou žádná čuňata! S ručníkem to umí stejně dobře jako s bajonetem!" Osobně bych uvítala trochu více důkladnosti, například by si mohli svléknout košile.... :) ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Opravdu autentické :-) Kdyby se aspoň nedívali do tý kamery....Edison měl asi absťák, jinak si nedokáži vysvětlit, proč se mu tak třásla ruka....Hvězdička za rok vzniku. ()

ic 

všechny recenze uživatele

Jednoho dne se hoši z kavalerie dozvěděli, že je příjde natáčet Edisonův štáb a tak se rozhodli že se poránu porádně umejou, jenže to netušili, že kamera už dávno jede. Od těch dob se každý průměrný filmový příznivec poránu vomeje vodou... projistotu. ()

DiegoC.

všechny recenze uživatele

Tak neviem, ako hodnoť, pretože toto ani nie je film. Je to len krátky 30-sekundový záber na pár ľudí, ako sa umývajú (alebo čo to tam vlastne robia). Je to zaujímavé pre tých, ktorí chcú vidieť, ako to vyzeralo na začiatku kinematografie. ()

Reklama

Reklama