Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se charismatický kovboj Harlan Carruthers (Norton) setká se znuděnou neklidnou městskou puberťačkou, jejich životy se otočí naruby. Tobe představuje pro Harlana v současném Los Angeles jedinou čistotu a nevinnost. Harlan přitahuje Tobe svým šarmem a romantickou duší. Přes všechny své rozdíly prožívají vášnivou romanci, která trvá až do doby, kdy zjistí, že Tobe není na hloubku Harlanovi lásky připravena. Najednou se vše změní a Tobe přichází na to, že Harlan není takový, jaký se původně zdál. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (81)

mysicka 

všechny recenze uživatele

Harlan nebyl vyšinutej.. Harlan měl jen svůj svět jinak vymyšlenej.. jiná pravidla, jiný žebříček hodnot, jiné vidění světa.. cizinec v našem světě.. "westernový" konec, který se k němu přesně hodil, takový konec, ke kterému se celý film ubírá a který (bohužel) dlouho dopředu tušíte i vy.. tři a půl:) ()

castor 

všechny recenze uživatele

V regálech videopůjčoven se dá občas vyhrabat něco, co se sice ocitlo v propadlišti filmových dějin, ale minimálně pozornost si zaslouží. Kovboj Harlan jakoby přišel odjinud.. S jiným žebříčkem hodnot a ojedinělým pohledem na současný pokřivený svět poznává čistou Tobe, doma ukrutně se nudící puberťačku, které jeho snivý šarm podlomí kolena. Netradiční spojení však záhy narazí na Harlanův zvláštní smysl pro spravedlnost a ostře nabitou bouchačku. Edward Norton, diváky léta přesvědčující, že dokáže zahrát prakticky cokoli, se opět obešel bez velkých gest a pouhým výrazem ve tváři dokázal divákům přiblížit svého nejednoznačného hrdinu. Ohlédneme-li se ale zpět, jakoby si vybíral slabší období (upřímně ani Iluzionista, natož Barevný závoj ve mně nenechali to, co bych si zřejmě přál). Začíná to více než slušně, vzájemná chemie mezi ústřední dvojicí funguje spolehlivě, ale průběhem děje se Norton a spol. (rozhodně potěší i talentovaná Evan Rachel Wood) zasekne v žánrové hluchotě a nejednoznačné scény naopak nemohou celkové hodnocení poslat k jednoznačnějšímu nadprůměru. ()

Reklama

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Edward Norton se mockrát blýskl v rozličných rolích. Když se řekne jeho jméno, vybaví se postavy hodné, zlé i ošklivé, v drtivé většině však mají silné charisma. Postava kovboje Harlana je velmi zvláštní. Přestože neoplývá ničím moc z vnějšku, zaujme vnitřním pošahaným světem, který ač se neprojevuje násilně, naopak Harlan je tichý, přemýšlivý a laskavý, citíme něco zneklidňujícího. A rodina, do které se přimotá, má dost starostí i bez něj - otec, dcera, syn jsou mimochodem výborně obsazení a harmonie mezi herci potěší. Koho přiláká po předešlých zkušenostech právě Nortonovo jméno, bude možná zaskočen a dokonce i zklamán, film je to totiž nenápadný, pomalý a velmi pocitový, nejsou v něm kladní ani záporní, jen milující a milovaní a špatně pochopení. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Co to mělo být? Na začátku to bylo slušné romantické drama, které se však v půlce filmu nějak vytratilo. Potom se tvůrci delší dobu zmítali v žánrové hluchotě, kterou nevyplnila ani pořádná hudba a závěr byl jakousi variací na western. Edward Norton a David Morse drží celou dobu film alespoň na té průměrné a koukatelné úrovni, kterou však nepochopitelně sráží dolů nedořešený a trochu odfláknutý závěr. Film bez atmosféry a bez jakékoliv větší snahy vtáhnout diváka do už tak nemastného a neslaného děje. Škoda, 50%. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Na koníčka rajtuje, dívka láskychtivá, kovboj hvězdy slibuje, tragické to bývá." Varování mladým dívkám! Hranice mezi hvězdnou fantazií a bájnou lhavostí, spalující křehké duše na popel, je tenčí než chlup z běloušovy oháňky. Aneb když si pro panenku nesedící v koutě přijede vybledlý princ na ukradeném bílém koni, voní to sice romantikou, ale taky smrdí rodinným průserem. Taktéž ekologickým (symbolická projížďka na koni pustou silnicí - vyasfaltovanou prázdnotou periferie velkoměsta) a kriminálním, zejména po příjezdu motorizované ruky zákona. Zde mi už jen scházelo hromové zvolání šerifa ke kdysi potenciálnímu zeťákovi: "Vylez, pse Harlane, kovboji okolťákovaný, dcerostřelný a přestaň mi blbnout i kluka, ty dobytku bájná! Já ti hukážu Divoký západ!" Bylo to podivné a imho zbytečné, to šátrání po řadicí páce na běloušově hřbetě a tahání hřívy na volantu, při odbočce z hlavní (prolhané, leč romantické) ulice do zaplivaných uliček akčního krimithrilleru. Jen tři zlomené podkovy cinkají. Rozprašte Harlanův popel a zapomeňte. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (5)

  • Celý rozpočet čítající 8 milionů amerických dolarů byl zaplacen producentem Samem Nazarianem. (slatkac)

Reklama

Reklama