Reklama

Reklama

Obsahy(1)

70. léta 20. století. Patrick Braden je mladý muž, který je ve společnosti oblíbený, ale marně si hraje na drsného chlápka. Již jako dítě si byl vědom si toho, že je jiný než ostatní kluci. Trpkým urážkám ze svého okolí čelí pomocí důvtipu a šarmu a nedovolí, aby jeho vlastní život kdokoliv nebo cokoliv změnilo. Nový film Neila Jordana, oscarového režiséra snímků Hra na pláč, Interview s upírem a Hranice lásky. Film obnažující svět transsexuální proměny mladého muže v reáliích Londýnských undergroundových kabaretů v období, ve kterém sexuální revoluce hippies už ovládla i konzervativní britskou kulturu. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (247)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Príjemné a najmä nečakané prekvapenie. Transvestitov a ostatných "inakých" vôbec nemusím, takže začiatok filmu poznačila moja predpojatosť. Ale postupne ma moja obľúbená hudba a neskôr i príbeh a jeho stvárnenie začali vťahovať a pôvodne uvažované dve hviezdičky sa znásobili. A ktovie ako to dopadne, ak sa mi podarí vidieť ho opakovane? ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Ve středu jsem Snídal na Plutu. Se Cillianem Murphym. Člověkem, který vytvořil jednu z nejobdivuhodnějších filmových postav. Patricka zahrál naprosto fantasticky (dlouho mě nikdo takhle nestrhl svým talentem), jeho přirozenost hraničí až s představou, že je opravdu poloviční žena. Z počátku mi Kotě přišlo až moc přehrávaný. Prostě pochybuju, že někdo může být až tak prapodivný. Jenže při bližším pohledu, se do něho/ní zamilujete. Záporné vlastnosti přetváří v kladné, to co vás na něm zprvu odpuzovalo se stává kladivem pro vaše city. Jeho rozbouřený život mě chytil za srdce a aniž jsem si to vlastně uvědomoval, tak ke konci jsem skoro brečel. A to je úžasný, poněvadž přesně tohle na filmech obdivuju. Jordan mě na dvě hodiny vytrhl z mého života, který v tu chvíli nebyl tak úžasný, jak jsem si v danou dobu představoval. Vhodil mě do naivního světa. Světa, kde lidé pozorují život z pod těch růžovejch brejlí, které jsou někdy opravdu ku prospěchu. Patrick věřil, že pesimistický pohled na svět je totální blbost a podle toho se taky choval.__ Snídaně na Plutu mě zkrátka dostala. Stala se pro mě filmem, který budu mít zaškatulkovaný jako jeden z nejlepších, které jsem doposud viděl (a to neříkám často). Je to spíš film pro bláznivý lidi, kteří chtějí od života něco víc a možná ještě víc. A ještě jednou obrovský potlesk pro Cilliana!!!!!!!!!! ()

Reklama

Botič 

všechny recenze uživatele

There was a boy. A very strange enchanted boy. They say he wandered very far, very far. Over land and sea. A little shy and sad of eye. But very wise was he. And then one day. A magic day he passed my way. And while we spoke of many things. Fools and kings. This he said to me. "The greatest thing you'll ever learn Is just to love and be loved in return." ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Jeden z filmů, který patřil na seznam těch, jež jsem chtěla zhlédnout. Když jsem jej pak viděla v TV programu, byla jsem zaplavena radostí. Mé dojmy ze Snídaně na Plutu jsou však značně rozporuplné. Herecké osazenstvo jednoznačně vévodí, příběh je poměrně poutavý, scénář a hlavně dialogy příjemné. Možná na tom všem měl svůj podíl dabing Cilliana Murphyho. Filip Jančík se moc hezky poslouchá, ale tento jeho hlas v jiné poloze se mi moc nezamlouval. Pokud si jej však odmyslím, vyjde mi zajímavý film, který však úplně má očekávání nesplnil. ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Myslím, že tohle je životní role Cilliana Murphyho. Pokud totiž chcete vědět, zda herec umí hrát, obsaďte ho do role vyšinutého padoucha a nebo transvestity. Všichni tady Patricka přirovnávají k Forestu Gumpovi. Nevím, asi mají možná pravdu. Nevinná Cillianova tvář, dokonale zahrané ženské chování, vybrané oblečení, kde několik kousků opravdu závidím (ty kostkované modré zvonáče), to vše je důkazem jeho neskutečného hereckého umění. Neviděla jsem to origo, ale unikátní dabing Filipa Jančíka, kde mi strašně dlouho trvalo, než jsem si byla jistá že je to on mi úplně stačila. Vynikající film. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (9)

  • Autor původního románu z roku 1998 Pat McCabe má na kontě rovněž knihu, která posloužila jako předloha k filmu Malý řezník (1997). Také tento snímek natočil Neil Jordan. (imro)
  • Původem irský spisovatel Par McCabe si ve filmu zahrál postavu učitele. (imro)
  • Jednu z nejodpornějších postav - pana Silky Stringa - si s chutí zahrál Bryan Ferry, jinak jeden z největších elegánů britského popu. (Johgas)

Související novinky

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

14.12.2005

16. února 2006 proběhne v Los Angeles 63. ročník slavnostního udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Těm letošním zřejmě bude dominovat (alespoň, co se počtu nominací… (více)

Reklama

Reklama